Een doosje pralines (ongeveer 20 stuks) als heerlijk proevertje of klein presentje.
Ongeveer 35 pralines, een leuke attentie om fijnproevers te verwennen.
Leonidas Mini 250 gram (ca 15 bonbons)
1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
Assortiment verse Leonidas pralines 1kg (+/- 65-70 stks.): alle variëteiten melk, wit en puur met een brede waaier aan smaken uit ons volledige gamma: praliné, ganache, crèmes, caramel,.... 100% pure cacaoboter en een gegarandeerde versheid.
Een prachtig doosje, prima als geschenk met een ruime selectie (±45 stuks) van ons Leonidas-gamma.
Boulanger Bonbons 250 gram (31,80 euro per kilo)
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bonbon'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Hoelang kan ik Leonidas pralines bewaren? Om een unieke smaak te waarborgen, moeten de Leonidas pralines worden verbruikt binnen acht dagen na de aankoopdatum. Ook de chocoladetabletten van Leonidas moeten binnen zes maanden worden verbruikt om de kwaliteit en authenticiteit van de echte chocoladesmaak te waarborgen.
Dit zijn ongeveer 15 bonbons geleverd in een doosje van Chocolaterie Stam.
Leonidas Petit 375 gram (ca 22 bonbons)
De Manon Café, een originele creatie van Leonidas, verwent de kenners met haar jasje van witte chocolade en heerlijke vulling: roombotercrème met de intense smaak van 100% arabicakoffie, op een fijn laagje praliné afgewerkt met een hele hazelnoot.
Het kleine broertje van de Manon Café. Het jasje van witte Leonidas-chocolade is gevuld met roombotercrème met koffie, op een fijn laagje van Leonidas-praliné. Kleiner, maar net zo heerlijk als de Manon Café!
In samenwerking met Leonidas
De alombekende Manon-praline van Leonidas stopten we in een ijsjasje. De kleine dessertjes bestaan uit koffieroomijs, een hazelnootbereiding en zijn omhuld met witte chocolade. HEERLIJK!
In verschillende grondstoffen die ik voor de bonbons gebruik, zit suiker (bijvoorbeeld in de chocolade en de likeuren). Daarnaast voeg ik soms zelf suiker toe, maar wel zo min mogelijk. Zo maak ik bijvoorbeeld marsepein met gedroogde abrikozen en maar weinig suiker. Ook gebruik ik honing of fruitstroop als zoetstof.
Voor pure pralines gebruik ik steeds Côte d'Or Noir de Noir. Je zou als je deze naam hoort denken dat het cacaogehalte in deze chocolade erg hoog ligt, maar eigenlijk valt dat best mee... 54%... erg bittere chocolade is dat dus niet, maar toch zeker bitterder dan de "standaard" pure Côte d'Or met 48% cacao.
Liefhebbers kennen ongetwijfeld de versie met pure chocolade en marsepein, en de beroemde manon praline, van witte chocolade of fondant, vaak met koffiesmaak, met een vulling van verse room of boter en een noot in het midden.
Waar zijn La Bohème bonbons verkrijgbaar? La Bohème bonbons zijn niet alleen verkrijgbaar aan de Prinsenkade 2 te Breda.
Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden. Melkchocolade kan u tot 6 maanden bewaren. Pure chocolade kan u een jaar bewaren.
Pralines kan je invriezen om ze langer te bewaren, maar je moet de regels van de kunst volgen. Kies een luchtdichte verpakking. Vermijd lege plaats in het doosje. Lucht vertraagt het invriezen en het vocht dat in de lucht zit, veroorzaakt suikerbloem.
Conclusie. Chocolade kan jarenlang worden bewaard in een diepvriezer; Chocolade bewaren in een koelkast is beter dan op kamertemperatuur; Als de verpakking is geopend, moet de chocola luchtdicht worden verpakt om geen vreemde geuren te absorberen.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Chocolade houdt er absoluut niet van om verblijven op een koude en vochtige plaats. Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan.
Bewaar daarom jouw chocolade bij voorkeur op een droge, donkere plek. Bij een constante kamertemperatuur blijft jouw chocola makkelijk anderhalf jaar goed. Is de witte uitslag op chocola een soort van schimmel? Nee, de witte waas is een gekristalliseerd laagje cacaoboter.