Da's simpel: de meeste mensen krijgen niet meer dan 1 pizza op. Reken dus op één portie pizzadeeg per persoon. Maak verschillende pizza's en snij ze in stukken: zo kan iedereen van alles wat proeven.
De ingang van de pizzarette is maar klein. Je maakt pizza's met een doorsnee van ongeveer 10 cm. Alle pizza's moeten even groot zijn, anders passen ze niet in de pizzarette. Om te zorgen dat je pizza niet aan de bodem vast kleeft, bak je de pizza's op een spatel.
Vaak gebruikt zijn bijvoorbeeld plakjes tomaat, zongedroogde tomaatjes of doormidden gesneden cherry tomaatjes. Maar ook witte of rode ui (gesneden in dunne ringen), gewone paprika of zoete puntpaprika, courgette, champignons, olijven en aubergine kunnen heerlijk zijn als pizza toppings.
De winnaar. Het pizzadeeg uit de Lidl kwam met een score van 8,2 op 10 als winnaar uit de bus. De tweede plaats gaat naar het pizzadeeg uit de Carrefour. Die haalde een gemiddelde score van 7,8 op 10, gevolgd door het pizzadeeg uit de Albert Heijn met een 6,7 op 10.
Pizza beleggen met kaas
Van alle kazen die vaak op pizza worden gebruikt is mozzarella een absolute favoriet. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat mozzarella van alle kazen het beste smelt, kleurt en bubbelt. In Nederland hebben we het vaak over mozzarella.
Beste pizzarette algemeen - Emerio PO-116100.1
De beste pizzarette koop je met deze 6 persoons pizzarette van Emerio. Met zijn handgemaakte terracotta koepel en echte stenen bakplaat komt deze pizzarette heel dicht in de buurt van een klassieke steenoven. Je maakt hiermee de lekkerste mini pizzaatjes klaar.
De oppervlakte van een normale medium pizza met een doorsnee van 25cm is ongeveer 491cm2. De oppervlakte van een XXL family pizza met een doorsnee van 40cm is ongeveer 1256cm2. In zo'n family pizza passen dus ruim twee en een halve medium pizza's. Met bijkomend voordeel dat je meer pizza en minder korst hebt.
(Verse) pizza voorbakken
Wat je niet gebruikt aan deegbolletjes of pizzabodems vries je in voor de volgende keer. Je hebt mensen te eten en wil op dat moment niet de stress van het druk zijn met vele pizzabodems maken. Je zelfgemaakte pizza bodems maak je vooraf en je bakt ze dan ook kort voor.
Wil je sneller van een pizza genieten, dan kan je de pizza voorbakken en bewaren.
De oppervlakte van de 40 cm pizza (straal 20 cm) is 1257 cm^2 en de twee kleine pizza's zijn samen 2*491 = 982 cm^2. De 40cm pizza is duidelijk groter.
De kleinste maat is met 25 centimeter dan vaak gelijk aan een pizza uit de supermarkt. "Bij Domino's, New York Pizza en Papa John's kun je daarnaast kiezen uit pizza's van 30, 35 en zelfs 40 centimeter.
Een medium pizza is 30cm in diameter en geeft ons de som 15 x 15 x pi, wat uit komt op 707cm2. Een medium pizza is dus heel wat groter dan twee kleine pizza's!
We raden aan om de pizzarette zo'n 10-15 minuten voor te verwarmen. De temperatuur zal dan oplopen tot 200 graden, waarmee je direct de lekkerste pizza's zelf kunt bakken.
Wanneer je een pizzarette een kwartier voorverwarmt zal hij ongeveer 200 graden worden. De temperatuur tijdens het bakken is afhankelijk van het aantal pizza's dat gebakken wordt. Hoe meer dit zijn, hoe lager de temperatuur wordt.
Pizzarette 4 persoons: 800 Watt, 0.8 kWh, 0.18 per uur. Pizzarette 6 persoons: 1100 Watt, 1.1 kWh, €0.25 per uur. Pizzarette Stone: 1200 Watt, 1.2 kWh, €0.27 per uur.
Beleg je pizza à la quattro stagioni en vul elke kwart in met ander beleg. Ga bijvoorbeeld voor vijf kazen op één kwartje, margherita op het tweede, beleg het derde met champignons en ham en het vierde met tomaten en geitenkaas. Laat je inspireren door onze recepten voor pizza.
Vooral bij pizzabakkers zijn Italiaanse kruiden populair: rozemarijn, basilicum, tijm en oregano. Daarnaast is peterselie erg populair als pizzakruid. We gebruiken deze vijf pizzakruiden voor de Sensazione, onze populaire steenovenpizza, en Rustipani.
Verwarm de oven voor: Elektrisch 220 graden, Hetelucht 200 graden, Gas stand 4. Verwijder de folie. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de voorverwarmde oven 11-13 minuten.
Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.