De ideale dosis omega-3 vetzuren voor de hond ligt rond de 40 mg per kg lichaamsgewicht per dag. Naast de hoeveelheid is de samenstelling van de omega-3 vetzuren belangrijk. EPA heeft effect op alle organen, DHA met name op hersenen en zenuwen.
Omega 3-vetzuren zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Wanneer een hond of kat te weinig bruikbare omega 3-vetzuren binnenkrijgt, heeft dat gevolgen voor het hele lichaam. Omega 3 vetzuren zijn bijvoorbeeld belangrijk voor de hersenen, het hart, de lever, de huid, de gewrichten en voor het immuunsysteem.
Van natuurlijke, koudgeperste zalmolie mag een kleine hond 2 ml zalmolie eten per dag.
Dit Omega 3 vetzuur is een plantaardige vetzuur. Vooral lijnzaadolie bevat veel ALA. Maar het zit ook in raapzaadolie, walnoten, sojaolie en – in kleine hoeveelheden – in vlees en bladgroenten. Het lichaam van een hond kan uit ALA de Omega 3 vetzuren EPA en DHA maken, maar slechts in beperkte mate.
Visolie hond bij vachtproblemen
Omega-3 helpt bij vachtproblemen van honden en katten en heeft ook een gunstige invloed op hart, hersenen en bloedvaten. Bovendien wordt aan goede visolie een gunstige invloed op de gewrichten, het geheugen en het immuunsysteem toegeschreven.
De ideale dosis omega-3 vetzuren voor de hond ligt rond de 40 mg per kg lichaamsgewicht per dag. Naast de hoeveelheid is de samenstelling van de omega-3 vetzuren belangrijk. EPA heeft effect op alle organen, DHA met name op hersenen en zenuwen.
Kies voor een visolie met hoge EPA en DHA waardes. Hoe hoger deze waardes, hoe krachtiger de visolie. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor EPA en DHA varieert van zo'n 200 tot 500 mg per dag. Voor de huid zien wij met name de EPA het liefst nog boven de 500 mg.
Lijnzaadolie is rijk aan omega-3 vetzuren en heeft een positieve werking op de spijsvertering en de gewrichtsfunctie van je hond. Daarnaast draagt dit product bij aan een glanzende vacht en gezonde huid.
Ja, je persoonlijke inname per dag is 0,15 ml olie x je lichaamsgewicht. Mensen met een specifieke behoefte kunnen een hogere inname geadviseerd krijgen door arts of therapeut. Zorg echter dat deze niet boven het dagelijks maximum van 5,000 mg EPA+DHA uitkomt (dit komt overeen met 5 maatlepels).
De beste zalmolie voor honden voor een gezonde huid en vacht
De zalmolie van Animal King is een smakelijke, gezonde olie die voor 100% gemaakt is van zalm. De olie is rijk aan omega 3- en omega 6-vetzuren, waardoor het zeer geschikt is voor honden met huid- en vachtproblemen. Het vermindert bovendien jeuk.
Hoe gebruik je zalmolie? De makkelijkste manier om jouw hond zalmolie te geven is in vloeibare vorm die je bij de voeding kan voegen als een soort dressing. Goede zalmolie heeft steeds een lekkere smaak en geur. Dit bevordert eveneens de eetlust van je hond.
Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond. Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht. Toch heeft het een veel bredere werking. Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden.
Schapenvet met zalmolie is goed voor een gezonde huid en glanzende vacht. Dosering: kleine honden/katten 1-2 pompje per dag, middelgrote honden 2-3 pompjes per dag, grote honden 3-4- pompjes per dag.
Probiotica zorgt er voor dat alle bacteriën ofwel de darmflora van je hond in balans blijft. Wanneer de darmflora in balans is, is het immuunsysteem van je hond sterker. Wat weer zorgt voor een gezonde en blije hond! Daarnaast zorgt probiotica ook voor de vertering van de voeding in de darmen.
Je hond mag alle soorten vis eten, als het maar met mate is. Vissoorten met een hoog kwikgehalte, zoals tonijn, haai of zwaardvis, zet je beter niet te vaak op het menu. Van andere vissoorten, zoals zalm en kabeljauw, mag je hond elke dag smullen.
Lijnzaad is een natuurlijke bron van omega 3 en 6 vetzuren!
De lijnzaad van Ozzlesdogfood is geen restproduct maar wordt gemaakt uit lijnzaad bestemd voor menselijke consumptie. Dosering: De dagelijkse dosering is afhankelijk van de grootte van de hond. Afhankelijk van de grootte van de hond 1 - 4 theelepels dagelijks.
Gezonde groenten
Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten. Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond. Let wel altijd op dat je dit met mate doet.
Rode bloedcellen vernieuwen zich in ongeveer 4 maanden. Het duurt daarom minimaal 4 maanden voordat je het resultaat van jouw veranderde omega-3 inname kunt meten. Visolie suppletie heeft alleen zin als je het langdurig doet, aangezien je cellen de tijd nodig hebben om zich te laden met de omega-3 vetzuren EPA en DHA.
Zure oprispingen, met de geur of smaak van vis. Dit middel wordt namelijk gemaakt uit visolie. Andere maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken, buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, verstopping of juist diarree. Deze klachten kunt u verminderen door het middel bij het eten in te nemen.
Het blijft ten slotte een aanvulling op je dagelijkse voeding. Premium Fish Oil Omega-3 van het merk Ocean's Essentials, die ook een kleine hoeveelheid vitamine E bevat, komt qua prijs-kwaliteit het beste uit de bus met 300 capsules voor € 8,95. Deze visolie is o.a. te koop bij Action.
Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
Tijdens de rui mag je je hond elke dag borstelen en kammen. Zo om de overtollige haren weg te halen en alle klitten eruit te borstelen. Vervolgens met een vochtige doek over de vacht deppen om zo de overige haren eruit te halen. Dit kan veel haren in je huis schelen, en dat is toch wel prettig.
De beste honden vitamines bij elkaar
Vitamine C wordt ook door het hondenlichaam zelf aangemaakt. Vitamine A, D, E en K zijn de vetoplosbare en die worden opgeslagen in het vetweefsel van de hond. Vitamine A ondersteunt de ogen, D helpt bij de botopbouw, E helpt o.a. bij rode bloedcel aanmaak en K bij de bloedstolling.