De veilige grens zit op 4,7. Dus bij 30 vierkant meter vrije ruimte is 150 personen is het de vraag of het wel veilig is.
Volgens de NEN (certificeringsinstituut) verklaring mag je per vierkante meter vier mensen laten feesten. NEN 8020141:2012 | Er mogen niet meer dan vier mensen per m2 netto oppervlakte worden toegelaten. De netto vloeroppervlakte is de voor publiek bestemde ruimte met een minimale hoogte van 2 m.
Wilt u dat iedereen kan zitten, reken dan 1,5 m2 per persoon. Als mensen ook deels aan statafels gaan staan, kunt u als richtlijn 1 m2 per persoon aanhouden. Het kan voorkomen dat u voor een bepaald feest of evenement een vergunning nodig heeft.
Reacties. Men kan ook starten vanuit het die van de ecologische voetafdruk. Deze zegt dat de aarde maar een capaciteit heeft van 1,8 hectare per persoon, dus 18000 vierkante meter. Hoe meer mensen, hoe minder hectare per persoon.
'In Nederland wordt in veel gevallen gesteld dat de maximale publieksdichtheid op evenementlocaties moet worden gesteld op gemiddeld twee tot tweeënhalve personen per vierkante meter.
Per persoon hebben grotere huishoudens gemiddeld echter juist minder ruimte. In Nederland is de gemiddelde woonruimte per persoon 65 m2 en in Amsterdam 49 m2. Een eenpersoonshuishouden in Amsterdam heeft gemiddeld 62 m2woonoppervlakte tot zijn beschikking, een eenpersoonshuishouden in Nederland 88 m2.
Voor woningen moet de totale vloeroppervlakte van de woonlokalen minstens 18 m² zijn voor 1 persoon, 27 m² voor 2 personen, 40 m² voor 3 personen, 50 m² voor 4 personen, 60 m² voor 5 personen,...
Het woonoppervlak voor 1 persoon moet minimaal 24m² bedragen waarvan minimaal 55% Verblijfsgebied is. Verblijfsgebieden zijn woonkamer, keuken en slaapkamer. Een woonkamer moet minimaal de afmeting van 3,3x3,3meter bedragen en 2.6 meter hoog zijn.
Voor een gemiddeld gezin is ongeveer 38 vierkante meter een goede oppervlakte voor een woonkamer, verdeeld over 400-450 centimeter in de breedte en 850 centimeter in de lengte.
Het kleinste formaat partytent is de 3×3 meter. Dit formaat partytent is ideaal voor een knus feestje van maximaal 15 personen. Een voordeel van dit formaat tent is dat je hem in (bijna) iedere tuin wel kwijt kunt.
De verschillende afmetingen zijn vastgelegd in NEN 1824
4 vierkante meter voor iedere werkplek die gewoonlijk langer dan 2 uur per dag wordt gebruikt, inclusief kantoorwerkstoel en circulatieruimte op de werkplek.
0,5 vierkante meter per persoon uitgaan. Als de gasten op stoelen zitten, zoals bijvoorbeeld in een bioscoop heeft elke persoon gemiddeld 0,7 vierkante meter nodig. Gasten die zitten aan een lange tafel met banken nemen per persoon ongeveer 0,8 vierkante meter in.
Een oppervlak is een oppervlak. Het enige verschil is dat hier niet meer over hoogte x breedte hebben maar over lengte x breedte. Als een begane grond van een woning 10 meter lang is en 5 meter breed is de woonoppervlakte 50m2.
Om u een duidelijk beeld te geven van de benodigde ruimte en hiervan een goede inschatting te kunnen maken, vindt u hieronder een aantal richtlijnen voor de berekening van de oppervlakte van een tent of zaal: Staanplaats: 0,5 m² per persoon. Zitplaats: 1 m² per persoon. Dansruimte: 1,5 m² per persoon.
Ook dingen er tussen in als maar de lengte maal de breedte 32 is. Als je een kamer hebt van 4 bij 5 meter dan is de oppervlakte 4x5=20 m2.
Je leeft vooral in je leefruimte, een slaapkamer dient voornamelijk om tot rust te komen en daarom is een slaapkamer van 12 m² ruim genoeg voor de ouders.
Sociale minima: 71,5 m² voor gezin van vier
Leefruimte: 26 m² Keuken: 6 m² Slaapkamer ouders: 11 m² Slaapkamer kind: 7 m²
De gemiddelde vloeroppervlakte van woningen, zonder ander gebruiksdoel als winkel of kantoor, bedraagt 120 vierkante meter. Eengezinswoningen zijn gemiddeld 1,6 keer zo groot als appartementen.
Een woonkamer van 30 m² is van gemiddelde grootte, 60m² is enorm en 15m² is erg klein.
In ons land is er geen maximum gesteld aan het aantal mensen dat in een huis mogen wonen. Wel staat veiligheid voorop dus je moet ook weer niet te bont maken want dan kom je in aanraking met de veiligheidswet.
Het gemiddelde nieuwbouw rijtjeshuis is met 128 vierkante meter woonoppervlakte groter dan ooit, de bijbehorende achtertuin daarentegen is sinds de jaren vijftig gekrompen tot 80 vierkante meter.
Sinds 1950 is er sprake van een constante daling in de gemiddelde perceeloppervlakte. Waar de gemiddelde perceelsoppervlakte in de jaren '50 nog 187,3m² was, is dit in 2010 tot en met 2019 nog gemiddeld 131,7m². De oppervlakte is daarmee tegenwoordig 29,7% kleiner.
Alleen vergeet de auteur dat dit alles te maken heeft met het concept: appartementen zijn gemiddeld kleiner dan eengezinswoningen en staan op -veel- minder grond. Grond wordt steeds schaarser, dus duurder. Wil je voldoende betaalbaar aanbod creëren dan moet het aandeel middelgrote appartementen omhoog.