De beste wifi versterkers hebben doorgaans een snelheid van 1300 Mbps (5GHz frequentie) of hoger. Bedenk wel dat dit een theoretische snelheid is en deze in de praktijk lager kan zijn, omdat bijvoorbeeld meerdere apparaten tegelijk het netwerk gebruiken.
Er zijn in totaal zestien wifi-versterkers getest die op dit moment redelijk tot goed in de winkels verkrijgbaar zijn. Een wifi-versterker van Asus komt als Beste uit de Test. Eentje van TP-LINK is de Beste Koop.
Een WiFi Versterker biedt uitkomst wanneer het draadloze internet signaal van een router niet door het hele huis of kantoor ontvangen kan worden. Het maximale bereik verschilt per type router, maar komt veelal neer op 10 tot 15 meter. Daarnaast speelt de omgeving een rol.
Ga je een wifi-repeater kopen, dan is het goed om de snelheid te controleren. Deze staat aangegeven in het aantal Mbps dat de repeater kan halen, oftewel het aantal megabits per seconde. Bedenk wel dat dit een theoretische snelheid is.
Een wifi repeater is geen wifi versterker. Je plaatst een repeater namelijk alleen op een plek waar het signaal nu nog sterk genoeg is. Een repeater ontvangt het bestaande wifi signaal en stuurt dit door. Zo heb je ook wifi ontvangst in 1 of 2 extra kamers.
KPN SuperWifi is dé booster voor je wifi. Deze wifi maakt namelijk gebruik van een mesh netwerk. Zo heb je altijd supergoede wifi, overal in huis. Alleen i.c.m. een nieuw 1-jarig internetabonnement.
Versterker plaatsen
Plaats de WiFi-versterker halverwege het modem en het einde van het WiFi-signaal. Zorg dat er minstens een afstand van 6 meter is. Na ongeveer 30 seconden maakt de versterker automatisch verbinding met het modem. Je hebt de beste verbinding als de lampjes 2.4G en 5G beide groen branden.
Sommige wifi-repeaters beschikken over 1 of meer netwerkaansluiting waarop je een netwerkapparaat met een netwerkkabel aansluit. Het wifi-signaal wordt omgezet in bedraad internet, waardoor je op elke gewenste plek in huis, naast de repeater-functie, ook gebruik kunt maken van internet via de kabel.
Wifi-repeaters
Maar wist je dat dit apparaatje, dat dag en nacht functioneert, flink wat stroom verbruikt? Een gemiddelde repeater heeft een vermogen van 72 watt (je hebt er van 50 watt, maar ook van 80 watt!).
In tegenstelling tot repeaters en powerline adapters, treedt er bij WiFi Mesh veel minder snelheidsverlies op. Doordat het Mesh-netwerk eenvoudig overschakelt van het ene Mesh-point naar het andere, is de verbinding overal even snel en stabiel.
De snelste en eenvoudigste manier om je WiFi-snelheden te meten is met behulp van een gratis test in je browser, zoals de test die aangeboden wordt door het bedrijf OOKLA op Speedtest.net.
WiFi 6 brengt verschillende verbeteringen met zich mee en is niet alleen stabieler en sneller, maar kan ook meer gelijktijdige gebruikers van WiFi voorzien. Dit betekent dat er minder kans is op storing wanneer een groot aantal draadloze apparaten verbonden is met het netwerk.
De veiligheid van je netwerk
Een wifi repeater (zoals de Dual Band Wifi Repeater) is daarnaast ook hartstikke veilig. Je moet het eigenlijk zien als een verlengstuk van je router. De veiligheidsinstellingen van je huidige netwerk gelden daardoor ook voor je wifi versterker.
Het is mogelijk om meerdere wifi versterkers te installeren. Je kunt dat doen als je op nog meer plaatsen in en om het huis of in je bedrijfspand een goed werkend signaal wilt hebben.
Bovendien werkt moderne elektronica zoals computers en tablets ook met andere soorten straling, die nog gevaarlijker zijn dan RF-straling. Daarom kunt u uw WiFi-router het beste 's nachts uitschakelen, zodat hij geen RF-straling uitzendt en andere elektronische apparaten niet verbonden houdt.
De SuperWifi van KPN betoont zich in onze test zeker niet onverdienstelijk. Op de 5 GHz band zijn de prestaties in combinatie met de Experia Box v10a zelfs ongekend goed: de gemiddelde snelheid komt uit op 571 Mbit/s, waar de nummer twee van de ranglijst bijna 100 Mbit/s op toe moet geven.
Hoeveel je sluipverbruik van stroom gemiddeld is, hangt ook af van hoeveel apparaten je in je huis hebt. En niet elk apparaat heeft sluipverbruik. Regels van de EU schrijven voor hoeveel energie een apparaat mag verbruiken in de stand-by of uit-stand. Daardoor hebben nieuwe apparaten bijna geen sluipverbruik meer.
Werkt de router nog steeds niet of heb je een erg zwak signaal? Let er dan op dat het signaal niet geblokkeerd word door muren of metalen objecten. Ook apparaten zoals magnetrons en telefoons kunnen de oorzaak zijn van een slecht signaal of een WiFi die niet werkt.
De pods steek je verspreid door het huis in stopcontacten.Hierna verbinden ze zich automatisch draadloos met elkaar (en met het modem). Voor de meest stabiele verbinding koppel je de pods onderling met een internetkabel. Praktisch advies: kijk eerst of het zonder kabel lukt.
Je kunt de repeaters immers verplaatsen wanneer je dat wilt en je hoeft ze maar 1 keer te configureren. De gemiddelde prijs van een WiFi repeater ligt tussen de 20 en 50 euro, dus waar wacht je nog op? Maak van je internet een droom in plaats van te blijven zitten met een nachtmerrie.
Vanaf vandaag is het mogelijk om de Ziggo Wifibooster via internetkabel (zoals Ziggo het apparaat tegenwoordig noemt) te huren bij Ziggo. Dit kost slechts €1 per maand, wat Ziggo maandelijks bij je abonnement optelt. Daarnaast blijft de optie om de Wifibooster te kopen voor €59, wat overeenkomt met bijna 5 jaar huren.
Plaats op elke verdieping een pod bij de trap.Met veel binnenmuren heb je 1 extra pod nodig per verdieping. Staat je modem niet in de buurt van de trap? Zorg dan ook voor een pod beneden bij de trap.
In 90% van de huishoudens zijn 2 KPN SuperWifi punten voldoende om het hele huis van supergoeie wifi te voorzien. In 9% van de huishoudens zijn 3 KPN SuperWifi punten nodig. Twijfel je of je 2 of 3 KPN SuperWifi punten nodig hebt? Doe dan de Wifi Manager voor een advies op maat bij jou thuis.