Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon als het een maaltijdsoep wordt, iets minder als er veel 'vulling' in zit zoals b.v. bij bouillabaisse. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 tot 250 ml per persoon.
1 liter soep is genoeg voor 4 personen.
Meet ook even de inhoud van je pollepel: doe 'm vol water en giet dat in een maatbeker. Zo weet je precies hoeveel je straks in elk bord schept. Een beetje extra soep maken kan nooit kwaad: een restje kun je makkelijk bewaren in de diepvriezer.
Met een recept voor vier personen kom je meestal uit op 1 liter soep. Een kop soep is standaard 250 ml, in een diep bord kan doorgaans ook 250 tot 350 ml. Dient de soep als voorgerecht bij een meergangendiner, dan is 150 à 200 ml ruim voldoende.
tot 3,2 quarts: geschikt voor 1-2 personen. tot 5,3 quarts: geschikt voor 2-3 personen. tot 10,6 quarts: geschikt voor 4-5 personen. Potten met grote capaciteit tot 16 quarts: geschikt voor 5 personen of meer .
Houd gemiddeld zo'n 50 gram vermicelli aan per 1 tot 1,5 liter soep. Let op: vermicelli neemt het water in zich op en wordt tijdens het koken groter.
Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon als het een maaltijdsoep wordt, iets minder als er veel 'vulling' in zit zoals b.v. bij bouillabaisse. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 tot 250 ml per persoon.
Breng op smaak met kruiden
Breng soep op smaak met kruiden zoals tijm, rozemarijn, komijn, paprika of zwarte peper. Een bouillonblokje als smaakmaker kan, maar gebruik bij voorkeur niet meer dan 1 blokje per liter soep.
als hoofdgerecht: 1,5-2 kopjes per persoon. Dus 8 liter = 16 - 21 porties .
Voor een kop of bord soep als voorgerecht kan ongeveer 250 ml per persoon gerekend worden. Als voorgerecht bij een uitgebreid diner reken zo'n 150-200 ml per persoon en voor een (dikke) maaltijdsoep reken zeker op 500-750 ml per persoon.
4 gallons is 64 kopjes, en als u dit deelt door 3/4 kopje per portie, krijgt u ongeveer 85 porties .
Hoe krijg je meer bouillon? De meeste mensen, waaronder ikzelf, voegen gewoon extra voorverpakte bouillon of bouillonblokjes en water toe . Zorg ervoor dat je het zout, de peper en de kruiden aanpast. Ik heb kippensoep ongeveer een miljoen keer gemaakt (dat is misschien een beetje overdreven!), en het smaakt elke keer een beetje anders!
150 à 200 g balletjes per liter soep is voldoende (maar als je er liever meer hebt: gewoon doen!) Kruid het gehakt (ook als je gekruid gehakt gekocht hebt) goed met peper, zout en wat nootmuskaat. Kneed er eventueel nog een eitje en wat paneermeel door, zo blijft het gehakt goed samen.
Laat de bouillon, zonder deksel en net onder het kookpunt, 3-4 uur trekken. Tijdens het trekken dampt de bouillon tot 2/3 in. Schep regelmatig het schuim eraf.
Je mag rekenen op een halve liter saus voor 10 personen. Royaal gerekend. Wat is de hoeveelheid groenten die je moet voorzien per persoon? Je moeten 150-200 gram groenten per persoon rekenen als je thuis kookt.
Hoeveel hapjes moet ik per persoon rekenen? Wij houden 3 hapjes per persoon aan. De schaal moet dus drie keer rond kunnen gaan langs de genodigden.
Sterker nog, bijna 95% van de mensen zegt dat ze van soep houden of het lekker vinden.
Een portie soep is doorgaans 1 kop (240 ml) , wat door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) als standaardportiegrootte wordt beschouwd.
De meest voorkomende grootte voor een voorraadpot, een 8 QT voorraadpot, is perfect voor het maken van acht tot twaalf porties soep of chili, het koken van één tot twee pakken pasta of het maken van zelfgemaakte bouillon van al uw restjes. Dit wordt over het algemeen gezien als de standaardmaat voor voorraadpotten en is geschikt voor huishoudens van één persoon of gezinnen van vier.
Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn. De hoeveelheid bereid stoofvlees per persoon ligt rond de 350 à 400 gram. De hoeveelheid die aangegeven staat in een recept kan verschillen naargelang het gerecht.
Kook grotere porties of porties voor 4 tot 5 personen in kookpannen met een inhoud tot 10 liter.
De 6 Quart maat is ideaal voor 4-6 personen , afhankelijk van wat u kookt. De 10 Quart is geweldig voor maaltijdvoorbereiding, koken in grote hoeveelheden en het voeden van een kleine groep - het kan tot 10 personen bedienen!
Voorbeelden en bewijs. Als u bijvoorbeeld 12 kopjes soep hebt en toch 43 kopjes porties gebruikt, zou u 12 kopjes op dezelfde manier omrekenen naar kwart-kopjes, wat u 48 kwart-kopjes geeft. Vervolgens zou delen door 3 kwart-kopjes per portie laten zien dat u 16 personen kunt bedienen.
Tijdens het verhitten van het water en de runderschenkel drijven gestolde eiwitdeeltjes naar de oppervlakte, laat 5-10 min zachtjes borrelen en schuim dan af voor een heldere bouillon. Voeg na het afschuimen de soepgroente toe aan het water en laat mee trekken. Laat het geheel zachtjes 3 uur trekken.
Giet 700 ml/1¼ pint vers gekookt water in een pan, voeg het bouillonblokje toe en roer goed tot het is opgelost. Voeg de noedels, lente-uitjes, erwten en kip toe, breng aan de kook en kook gedurende 5 minuten, of tot de noedels en erwten gaar zijn en de kip door en door heet is.
Voeg smaakmakers toe
Voeg na het aanfruiten van de groenten kruiden en/of specerijen toe. Deze geven tijdens het koken hun smaak af aan de soep, dus voeg ze niet pas aan het einde toe. Soep is de perfecte bestemming voor hele takjes kruiden zoals salie, tijm, oregano of rozemarijn.