Een ongeopend flesje Essie nagellak is tot 24 maanden houdbaar. Maar zelfs een geopende fles kan bij goed onderhoud en gebruik tot 2 jaar meegaan. Je krijgt gegarandeerd ongeveer 30 lagen.
Drie laagjes maximum
Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Gel nagellak aanbrengen
Begin met het vijlen van de nagels in de gewenste vorm en duw de nagelriemen naar achter. Breng 1 of 2 laagjes van de gellak aan en maak de manicure of pedicure af met een laagje topcoat. Als het tijd is om de Essie Gel nagellak weer te verwijderen kun je gebruik maken van nagellakremover.
Geef je nagellak drie minuten de tijd om uit te harden en je kunt je handen weer normaal gebruiken. Maak je nagels vetvrijSchone, vetvrije nagels zorgen er niet alleen voor dat je nagellak langer blijft zitten, maar ook dat de lak sneller droogt.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.
Hoevaak moet een topcoat aangebracht worden? Zolang je je nagellak draagt, is het het beste om elke avond een nieuw laagje topcoat aan te brengen. Hiermee verleng je de kwaliteit van je manicure en blijft hij mooi glanzen.
Essie brengt de salonkwaliteit naar de markt! Het assortiment bevat meer dan honderd must-have kleuren en heeft ook een verzorgingslijn met base- en topcoats. Essie nagellak is gemakkelijk aan te brengen, dekt goed en droogt snel. Wil je dat je nagellak twee weken blijft zitten?
Misschien zat je er al even op te wachten, maar het is eindelijk zo ver: essie heeft zojuist de nieuwe Gel Couture collectie gelanceerd! Zoals de titel al doet vermoeden, heeft essie nu een gellak, maar dan één die niet met een LED- of UV-lamp uitgehard hoeft te worden en dus ook gewoon thuis gebruikt kan worden!
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Als je geen basecoat-gel hebt, kun je in plaats daarvan een topcoat-gel gebruiken.De basecoat en de topcoat zijn beide transparante nagellak en hebben een vergelijkbare textuur, en ze zijn erg sterk na het aanbrengen, dus als je geen basecoat-gel hebt, kun je deze volledig vervangen door een topcoat.
Als de nagellak nog te nat is verschuif je het zodra je er met de kwast van de topcoat overheen gaat, maar wanneer de nagellak al compleet droog is (zoals de dag daarna) ben je te laat. Om van de voordelen van topcoat gebruik te maken, breng je een dunne laag aan zodra de nagellak bijna droog is.
Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak. Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk.
Dunne laagjes
Less is more. Beter een paar dunne laagjes dan één heel dikke laag. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de vloeistof zich minder goed hechten, waardoor de nagellak er uiteindelijk sneller af zal bladderen. Geduld hebben dus en dunne laagjes aanbrengen tot de lak niet meer doorzichtig is.
Duur kan je hem nochtans bezwaarlijk noemen. Ook na een paar keer afwassen doet hij 't niet slecht. Extra voordeel: door de dikkere laag op je nagels zie je 't niet als er een deukje in de lak komt.
- Dit is niet de goedkoopste nagellak, maar de lakjes van O.P.I. scoren dankzij de kwaliteit wel het hoogst! Essie - De nagellak van Essie bieden de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit - en dat in meer dan 100 kleuren. Inglot O2M - Deze bijzondere nagellak van Inglot laat als enige zuurstof door.
Toch ben ik blij verrast door de HEMA Long Lasting Nailpolish! De lakken werken heel erg prettig en hebben een goede dekking die vaak al met één laagje dekt. Ook is de droogtijd snel – maar de uithard tijd een halve dag – en ziet de lak er gewoon heel erg mooi uit.
Nagellak heeft namelijk uren nodig, soms wel 24 uur, om volledig uit te harden. Als je daar een gel overheen gaat zetten, ongeacht welke, waarbij je het uitharden forceert onder de UV- of LED lamp dan is die gel uitgehard en de laklaag eronder nog bezig met het uithardingsproces, dus die is nog 'flexibel'.
SOPHI nagellak op waterbasis bestaat alleen uit veilige ingrediënten. SOPHi is vrij van de veel gebruikte schadelijke stoffen in nagellak: tolueen, formaldehyde, ftalaten, bisphenol A, ethyl acetaat en bevat veilige alternatieven. SOPHi is vrij van gluten, soja en sporen van noten.
Gellak kan je namelijk alleen aanbrengen met een lamp. Gellak is namelijk niet een product dat zoals nagellak droogt aan de lucht. Nee, gellak is een soort plastic, wat je moet uitharden.
Wanneer je de nagellak verwijdert, heb je dankzij een basecoat dus weer mooie nagels in hun natuurlijke kleur. - zorgen voor een betere hechting van de nagellak. Een topcoat wordt aangebracht als laatste onderdeel van het nagels lakken, na de kleur.
Je brengt eerst een laagje basecoat aan. Daarna breng je het eerste laagje nagellak kleur aan. En na een paar minuten ook een tweede laagje nagellak kleur. Als laatste breng je een laagje topcoat aan.
Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).