In voorverkoop kost één drank/eetbon 3,25 euro. Op het festival is dat 3,50 euro. Bonnen waren in voorverkoop verkrijgbaar tot en met zondag 26 juni 2022, in vouchers van 20, 40, 60 of 80 stuks. De voucher(s) wissel je tijdens het festival in voor drank/eetbonnen.
Wie deze zomer graag een pintje drinkt op het festival, zal in voorverkoop 3,25 euro moeten neertellen. Op de weide zelf kan dat oplopen tot 3,50 euro per consumptie. Drie zomers geleden kostte een drankje op Rock Werchter 2,75 euro in voorverkoop.
FestivalNa de voetbalstadions is het alcoholvrij bier van Jupiler nu ook de festivals te verkrijgen. Rock Werchter bijt de spits af. Het 0,0% bier van Jupiler zal in alle drankstanden op het festivalpark te verkrijgen zijn.
Tickets voor Rock Werchter 2022 zijn uitsluitend verkrijgbaar via ticketmaster.be. Een combifestivalticket (geldig van 30 juni t.e.m. 3 juli) kost 266 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage). Combitickets voor Rock Werchter 2022 zijn UITVERKOCHT!
Conclusie: de consumptieprijzen op festivals zijn dus gemiddeld in slechts enkele jaren gestegen van 2 euro per bier of fris tot 2,50 per pilsje of colaatje, 5 euro voor water en 5 euro voor een patatje.
Bad news voor de festivalgangers op een budget: Rock Werchter heeft bekendgemaakt dat een pintje serieus duurder zal zijn tegenover de vorige editie in 2019. En niet een klein beetje duurder, maar liefst 18%. Een pintje kost momenteel zo'n 3,25 euro (met bonnetjes in voorverkoop weliswaar).
Het is leuk te zien dat mensen daar graag komen. Het goede van deze festivals is dat Heineken hier wordt geschonken als pils merk en wij proberen met onze portfolio van Heineken verschillende bieren neer te zetten. Waaronder Brand.
Bekende frisdrankjes zijn cola, sinas en cassis. Een drankje met alcohol erin kan af en toe erg ontspannend en lekker zijn, vooral 's avonds, met mooi weer en op een festival. Mannen drinken vaak een biertje, vrouwen bestellen meestal wijn, maar je kan natuurlijk ook een lekker mixdrankje bestellen!
Het is niet toegestaan om professionele foto-, film-, opname-apparatuur, dranken, glaswerk, plastic flessen, blik, drugs, vuurwerk, wapens, scherpe voorwerpen of elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd mee te nemen op het festivalterrein.
In het Festivalpark betaal je aan de drank- en eetstanden met de drank/eetbon. Ook in The Hive zijn deze drank/eetbonnen geldig. In voorverkoop kost één drank/eetbon 3,25 euro. Op het festival is dat 3,50 euro.
Bij Pinkpop in Landgraaf (17, 18 en 19 juni) betaal je 16 euro voor 5 munten, ofwel 3,20 euro per biertje.
Die kosten 3,20 euro per stuk, bevestigt een woordvoerder van het festival. Daar haal je bijvoorbeeld een biertje, colaatje of andere frisdrank voor.
Een biertje op het festival kost dit jaar maar liefst 3,30 euro.
Ook eten en drinken wordt duurder. Je betaalt 3 euro voor een pintje als je bonnen online koopt vóór 31 juli. Food & Drink vouchers (20 bonnetjes) kosten tot dan 60 euro. “Drie euro voor een pint is dezelfde prijs als een pint op het terrein in 2019.
Roggebrood en rijstwafels zijn goede opties, maar ook ontbijtkoek, eierkoeken of mueslirepen kunnen goed. Deze foods zijn rijk aan vezels en geven je langer een verzadigd gevoel, waardoor weer geld kunt besparen op het festivalterrein.
Ja, op de camping van Rock Werchter moet je betalen om te douchen - zo'n vier euro. Na bijna drie dagen op een bloedhete weide heeft dit viertal duidelijk nog niet getracht te douchen, en u vindt dat misschien vies, maar zulke ongeliktheid is hier niet zo ongewoon.
Voor een gewoon pintje tel je één bon neer, 3,25 euro dus. Tomorrowland gaat later in juni nog communiceren over de drank- en eetprijzen.
Op het Rock Werchter Terras zal een kassa aanwezig zijn. Daar kan je met de kaart bonnen kopen. We aanvaarden geen cash.
Betalen doe je met dezelfde vierkante consumptiemunten als waarmee je drank betaalt (de merchandise-stands daargelaten zijn die muntjes sowieso de enige geldige valuta in Lowlandistan). Muntjes zijn 2,60 per stuk en je kunt ze ook met pin betalen. Een normaal biertje is één muntje, een grote 1,5.
Biertje 35 ml kost je 1.5 muntje. Weizen of Affligem blond 2 muntjes. Het mag wat kosten allemaal, maar de sfeer is er niet minder om. Het loopt lekker door met een 'feuerzone'-kaartje en bijbehorend geel bandje waarmee je het voorvak in mag.
De prijs zit hem niet in de ingrediënten. Bier bestaat bijna geheel uit water. Reken met 100 procent minus het alcoholpercentage en je hebt het percentage water. Een pilsje met 5 procent alcohol bestaat dus voor 95 procent uit water, een speciaalbier met 8 procent alcohol dus voor 92 procent.
Daarom ziet het festival zich genoodzaakt de consumptieprijzen te verhogen. Een consumptiebon kost in juni meer dan 3 euro. "We zijn nog een beetje aan het rekenen, maar het wordt sowieso meer dan 3 euro", zegt Niek Murray namens de organisatie.