McDonald's gebruikt sinds 1999 extreem diervriendelijke slachtlijnen. In fabrieken waar tot wel 400 runderen per uur worden geslacht en verwerkt, lopen de koeien kalm, in een vloeiende stroom en zonder zelfs maar te loeien hun einde tegemoet.
Elke dag gaan er van dat ene bedrijf ongeveer 350 a 400 koeien naar de slacht.
Je proeft het meteen, het vlees van onze burgers is 100% rundvlees. Puur rundvlees van de beste kwaliteit. Daar voegen we geen kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen aan toe, slechts een snufje peper en zout na het grillen.
“De hamburgers die we aan McDonald's België leveren zijn 100% puur rundvlees en bevatten geen bewaarmiddelen of kleurstoffen. We gebruiken voornamelijk vlees afkomstig van de voorflanken van het rund. Die worden nauwkeurig gecontroleerd zodat ze beantwoorden aan de strengste voorschriften.”
Onze beroemde klassieker. Niet 1, maar 2 burgers van 100% rundvlees met verse sla, cheddar smeltkaas, verse uitjes en fijne slices van augurk.
Wat zijn dan de meest 'gezonde' broodjes? De hamburgers van McDonald's en Burger King zijn qua voedingswaarden vrijwel identiek, behalve dat die van McDonald's ruim 2 keer zoveel zout bevat. Met 254-257 kcal, 8,8-9,2 gram vet en 0,5- 1,3 gram zout, een van de betere keuzes.
Als elke burger weegt 4 ounces, dat is 300 hamburgers. Het zou 1200 hamburgers als je vermalen het gehele dier als je wat gewicht zou verliezen om uitbenen gebraad, etc. Succes met hamburgers eten!
McDonald's gebruikt sinds 1999 extreem diervriendelijke slachtlijnen. In fabrieken waar tot wel 400 runderen per uur worden geslacht en verwerkt, lopen de koeien kalm, in een vloeiende stroom en zonder zelfs maar te loeien hun einde tegemoet.
Nee de kipproducten die wij verkopen zijn niet halal. Wij hebben geen halal producten in het assortiment.
Reactie McDonald's
McDonalds gebruikt reguliere kip van vaste en gecertificeerde leveranciers, die tijdens het productieproces met respect en zorg omgaan met de kippen", zegt Eunice Koekkoek, manager communicatie McDonald's Nederland.
De plakjes cheddarkaas voor de burgers van McDonald's zijn een zuivelproduct. Het is reguliere kaas waaraan melkbestanddelen, zout en de natuurlijke kleurstoffen caroteen en paprika zijn toegevoegd. Deze toevoegingen worden gedaan ten behoeve van smaak en kwaliteit.
Laat het vocht uit de pan na het bakken van de gehakt uitlekken. Meng vervolgens in een grote kom de ijsbergsla, gesneden ui, augurkenblokjes, geraspte kaas en gehakt. Verdeel de salade over vier borden en serveer met de Big Mac saus.
MacDonalds heeft in 2017 37.000 vestigingen door 120 landen. En in totaal ruim 235.000 mederwerkders. In deze winkels bij elkaar worden er per seconden 75 hamburgers verkocht. Er zitten in totaal 86.400 seconden in 1 dag dus dat betekend dat er op één dag 6.480.000 hamburgers worden verkocht.
Het huidige broodje weegt slechts 4 ounce (113 gram) voordat hij wordt bereid. Wanneer de hamburger wordt geserveerd, weegt het stukje vlees nog 2,8 ounce (79 gram).
Hamburgers zijn schijven gemalen vlees van rund, varken of kip. Er kan tartaar gebruikt worden voor het maken van een hamburger. Hamburgers bevatten vaak meer dan 10% vet, ook wordt er zout en kruiden toegevoegd.
De McPlant is speciaal voor McDonald's ontwikkeld op basis van plantaardige erwteneiwit en wordt vers bereid. McPlant bestaat uit een broodje met tomaat, sla, ui, augurk, mosterd, sandwichsaus en ketchup. Ook wordt cheddar smeltkaas toegevoegd.
Antwoord: McDonald's heeft geen halal producten in het assortiment.
In landen als Marokko, Turkije en Maleisië is McDonald's per definitie halal. In Nederland zijn er de laatste jaren steeds meer halal fastfoodketens bijgekomen en die markt groeit nog altijd.
De nieuwe kipleveranciers van KFC zijn niet halal-gecertificeerd en de Nederlandse KFC restaurants verkopen sinds 1 januari 2013 geen kip meer van halal-gecertificeerde leveranciers.
Hét succesnummer van ons menu. Een burger van 100% rundvlees met ketchup, mosterd, verse uitjes en een slice augurk. Dit alles op een speciaal hamburgerbroodje.
Onze frietjes worden voornamelijk gemaakt van aardappelen uit Nederland, maar ook van aardappelen uit België, Frankrijk en Duitsland. We gebruiken alleen het aardappelras Innovator. Nadat de aardappelen zijn geoogst, worden ze vervoerd naar onze Nederlandse leverancier: Lamb Weston.
Gemiddeld ligt de prijs op €1.900 met uitschieters naar €2.500 voor de vaarzen die al goed wat kilo's melk geven. Verwacht wordt dat de prijs van melkkoeien en vaarzen nog wel even op dit hele hoge niveau blijft. Melkveehouders die de dieren nu te duur vinden, kunnen beter even een paar maanden wachten.
Een melkkoe levert ongeveer 300 kilo vlees, een kalf ongeveer 150 kilo. Dagelijks halen handelaren melkkoeien op om naar de slachterij te brengen. Sommige handelaren houden de gekochte koeien eerst nog een poosje voor ze naar het slachthuis gaan, met de bedoeling ze wat zwaarder te laten worden.
De aankoopprijzen van runderen lopen sterk uiteen. Reken op meer dan 500 euro voor een koe. Jonge stieren zijn vaak goedkoper, reken hier de castratiekosten nog bij. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel wat andere kosten: een weide, een stal, het stro, het voer en de dierenarts kosten geld.