Hoe houd je gesneden witlof goed?

Dat komt doordat gesneden witloof snel oxideert, net als bijvoorbeeld een appel. Om dit te voorkomen, kun je het gesneden witloof best zo snel mogelijk mengen met wat versgeperst citroensap, limoensap of sinaasappelsap. Het zuur uit deze vruchten zorgt ervoor dat het witloof niet verkleurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoe kun je gesneden witlof bewaren?

Doe het (fijn)gesneden witloof in een kom en knijp er wat limoen- of citroensap over. Leg meteen een laagje plasticfolie rechtstreeks op het witloof (niet op de randen van de kom) en druk het goed aan zodat het witloof helemaal luchtdicht zit ingepakt. Bewaar het op een koele en donkere plaats.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheid.be

Kun je witlof van te voren snijden?

Witlof verkleurd namelijk, wordt snel bruin en de smaak neemt af en de vitamine ook. Nadat je witlof hebt voorgesneden kun je wat citroensap over de witlof doen, zodat deze niet verkleurd. Wel weer afspoelen als je de witlof gaat koken. Wanneer je de witlof rauw gaat eten kun je dat het best kort voor het eten snijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bonenenbiet.nl

Hoe lang kun je rauwe witlof bewaren?

Witlof bereiden & bewaren

Witlof kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Het liefst in een open plastic zak. Witlof kun je 7 tot 10 dagen in de koelkast bewaren. Rauwe witlof kun je ook invriezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Hoe lang kan je witlof bewaren in de koelkast?

In de koelkast kan Witlof 7 tot 10 dagen bewaard worden. Het liefst in een open papieren zak. In de diepvries kan Witlof, mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden. Gekookte Witlof of rauwe Witlofsalade kan 1 tot 2 dagen, in een goed afgesloten bakje, in de koelkast bewaard worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

5 witlof technieken

42 gerelateerde vragen gevonden

Hoe gezond is witlof?

Witlof is lekker en gezond!

Het bevat veel vitaminen, waaronder A, B en C. Daarnaast is witlof rijk aan foliumzuur dat een gunstig effect heeft op de darmflora en een gezonde zwangerschap bevordert. De mineralen in witlof zorgen voor een goede vochtafdrijving. Verder is witlof ook zeer geschikt voor een dieet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vitalof.com

Hoe moet je witlof snijden?

Hoe moet je witlof schoonmaken?
  1. Was het stronkje met de punt naar beneden.
  2. Verwijder daarna de buitenste bruine bladeren als die er zijn.
  3. Snij het onderste deel van de stronk af.
  4. Leg de witlof op een snijplank en halveer hem in de lengte.
  5. Snij nu met een scherp mesje het kegelvormige hart eruit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gobento.nl

Hoe houd ik gesneden witloof wit?

Dat komt doordat gesneden witloof snel oxideert, net als bijvoorbeeld een appel. Om dit te voorkomen, kun je het gesneden witloof best zo snel mogelijk mengen met wat versgeperst citroensap, limoensap of sinaasappelsap. Het zuur uit deze vruchten zorgt ervoor dat het witloof niet verkleurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Kun je gesneden witlof invriezen?

Voor je het witloof gaat invriezen, snijd je de stronken in stukken om ze kort te blancheren, twee minuutjes is voldoende. Als je het witloof zo invriest dan kan je de stukken nadien nog heerlijk stoven, wokken of bakken. De diepgevroren stukken moet je trouwens niet eerst ontdooien. Je kan ze rechtstreeks verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkervanbijons.be

Kan je Lof een dag van te voren koken?

Witlof dag van tevoren koken

Dan kun je de groente al een dag van tevoren koken. Laat de stronkjes witlof goed uitlekken en wanneer ze zijn afgekoeld, zet je ze in de koelkast. Zo kun je ze de volgende dag direct verwerken in een lekker gerecht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Hoe houd je gesneden groenten vers?

Als groente verpakt zijn kun je ze het beste in de verpakking laten zitten. Groenten die zijn gesneden dien je altijd in de koelkast te bewaren. Dit kan het beste in de groentelade, of bovenaan in de koelkast. Hier is de temperatuur het meest constant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brendakookt.nl

Kan je groenten op voorhand snijden?

Zo kun je bijvoorbeeld groenten op voorhand snijden of groenten grillen in de oven en die zo makkelijk meegeven. Hetzelfde geldt voor heel wat fruitsoorten. Sowieso blijven de meeste groenten wel tot drie dagen fris en knapperig in de koelkast, maar niet elke groente bewaar je best op dezelfde manier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nieuwsblad.be

Hoe voorgesneden groenten bewaren?

Bewaar je gesneden groenten in een bokaal met water. De beste en makkelijkste manier om gesneden groenten te bewaren is in water. Doe de stukjes gewoon in een glazen pot met deksel die je tot aan de rand met water vult. Sluit de pot goed af en bewaar 'm in de koelkast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Kun je witlofsalade bewaren?

Over de witlofsalade

Witlof en de avocado verkleuren na enige tijd. Zelf nadat je er limoensap overheen gegoten hebt. Het is dan nog wel steeds lekker, maar het ziet er niet zo fris meer uit. Wil je de salade toch enige tijd bewaren, zet hem dan afgesloten in de koelkast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supersnelgezond.nl

Kun je witlof met ham en kaas invriezen?

Je kan ze beter enkele minuten blancheren (kort koken), laten uitlekken en nadien in een goed afgesloten container invriezen. De complete schotel witloofrolletjes met saus kan je best garen in de oven, laten afkoelen en nadien invriezen. Zorg ervoor dat je bereiding zorgvuldig en luchtdicht verpakt is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dagelijksekost.een.be

Hoe lang kun je gesneden prei bewaren?

Prei bereiden & bewaren

Prei kun in de koelkast wel 2-3 weken bewaren. Kant-en-klaar gesneden prei moet je niet langer dan een dag in de koelkast bewaren. Rauwe prei kun je in de diepvries tot 12 maanden bewaren. Wel vlak voor invriezen 1-6 minuten blancheren (kort verhitten).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veggipedia.nl

Kun je bevroren witlof nog eten?

Witlof invriezen is goed mogelijk, maar je moet er wel goed rekening mee houden voor welk gerecht je de witlof wilt gebruiken na het ontdooien. Het is immers niet meer vers, en kan dus voor verschillende gerechten niet meer gebruikt worden, althans niet zonder smaak verlies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op invriezen.eu

Hoe ziet bedorven witlof eruit?

Hoe ziet bedorven witlof eruit? Je kunt het beste vaststellen of Witlof niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Witlof slap, bruine bladen heeft of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stuttgart-isst.com

Hoe moet je witlof blancheren?

Deze is daarna niet meer erg knapperig, dus houd daar rekening mee. Blancheer gesneden witlof eerst 2 minuten voor het invriezen. Daarna is het lof 2 tot 3 maanden houdbaar in de vriezer. Weer opwarmen gaat prima in bijvoorbeeld een pan kokend water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groentegroente.nl

Welke kruiden bij gestoofd witloof?

Kruiden en specerijen die goed bij witlof passen zijn:
  • Peper en zout.
  • Nootmuskaat.
  • Koriander.
  • Peterselie.
  • Majoraan.
  • Dragon.
  • Karwijzaad.
  • Komijnzaad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bonenenbiet.nl

Is het witloof of witlof?

Beide varianten zijn correct. In België is 'witloof' het gebruikelijkst, in Nederland 'witlof'. 'Brussels grondwitloof' is een beschermde herkomstaanduiding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrttaal.net

Kun je het hart van witlof eten?

De meeste mensen zijn niet zo kien op witlof, vooral kinderen. Om de bittere smaak weg te halen gebruik ik een appelboor en haal het hele hart uit de witlof zodat de bittere smaak weg is. Vooral handig als je de stronkjes heel gebruikt in ovenschotel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Waarom is witlof niet meer bitter?

De witlof van tegenwoordig is een stuk minder bitter dan vroeger. Dit komt doordat telers hun best hebben gedaan om het bittere van de witlof eruit te halen en hierin zijn geslaagd! De bitterheid is dus geen excuus meer en daarom nu wat tips en tricks over witlof!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dieetplaneet.nl

Is witlof goed voor konijnen?

Overigens kun je konijnen niet alle groenten geven. Kolen kunnen bijvoorbeeld voor gasvorming zorgen en dat is bijzonder onprettig voor je konijnen. Geef ze liever een stukje wortel, wortelloof, andijvie of witlof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Populaire vragen