Geen grote schalen meer maar alles apart geserveerd in kleine fraaie schaaltjes. Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is. Een hele kip uit de supermarkt weegt vaak zo'n 1,2 tot 1,4 kilogram.
Wettelijk gezien geldt er geen minimum aantal kippen dat je bij elkaar moet houden. Het zijn wel erg sociale dieren die in groep ('een toom') leven. Ze hebben soortgenoten nodig om hun hiërarchie, de zogenaamde pikorde, in stand te houden. Neem dus het best minimum 3 kippen als je wil starten .
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
1 kg kip is meer dan voldoende voor 5 leden. Dus 2 kg kip is voldoende voor 10 leden. Hoeveel kip is er nodig voor 100 personen?
Kip: Kippenborstfilets hebben doorgaans een gewicht van 150-200 gram per persoon, terwijl drumsticks en dijen iets meer kunnen wegen, rond de 200-250 gram per persoon.
In plaats van je te richten op hoeveel pond kip je moet kopen, zegt McCrory dat je moet nadenken over hoeveel stukken kip je nodig hebt. Sommige mensen hebben genoeg aan één kipfilet, terwijl anderen misschien liever drie poten hebben. In haar ervaring komt het bijna altijd neer op twee stukken per persoon .
Voor 8-10 personen is 1,5 of 2 kg kip en 1,5 kg rijst voldoende. Met 2 kg kip + 2 kg rijst is de totale opbrengst aan Biryani ongeveer 6 kg of iets meer dan 6 kg, afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte rijst.
Een hele kip of haantje uit de oven is een maaltijd voor ongeveer 4 personen. Een hele kip van Grutto is rond de 1,7 kg. Je kan de hele kip 'aan' of 'uit' zetten bij het vleespakket.
Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent. Wij vullen ieder schaaltje met 200 gram dus reken gemakkelijk uit hoeveel bakjes je nodig bent!
Drie kippen van vier pond zouden genoeg gebraden of gebakken stukken moeten zijn voor iedereen. Snijd de borsten doormidden, scheid de dijen en poten. Verwijder de vleugelpunten van de vleugels en verdeel de rest in twee delen. Elke drumstick moet worden geserveerd met een vleugel om de proteïne te vormen.
Kip is een vleessoort die past bij ontzettend veel gerechten en is dan ook erg populair onder sporters. Volwassenen hebben tussen de 100 en 125 gram vleeswaren per dag nodig. Aangezien je overdag hoogstwaarschijnlijk nog wat aan vlees eet, is 100 gram kipfilet per portie avondeten een mooie hoeveelheid.
De kipsaté spiezen wegen ongeveer 50 gr. per stuk en zijn ingevroren. Verpakt per ca. 20 stuks.
Hoeveel stoofvlees per persoon voorzien? Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen.
Hoe lang moet je kipsaté bereiden? Verhit een koekenpan of grillpan met 2 eetlepels zonnebloemolie op hoog vuur. Bak de kipsaté in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
Voor kip is het 1/2 kip op 1 kg rijst voor 8 tot 10 personen, als er geen andere gerechten zijn. Hangt ook af van het andere menu. 1 kg kip is voor 7 tot 8 personen die goede eters zijn, 9 voor gemiddelde eetlust. Dus plan dienovereenkomstig.
Een kip van gemiddelde grootte weegt ongeveer 1,5 kg en is genoeg voor 4 personen. Als je voor 5 of 6 personen kookt, kies dan voor een kip van 1,8 kg-2 kg . Koop het beste wat je kunt vinden – bij voorkeur scharrel en biologisch.
Als algemene richtlijn geldt echter dat 1 kg kip voldoende zou moeten zijn voor ongeveer 4-6 personen , uitgaande van een portiegrootte van ongeveer 150-200 gram kip per persoon. Houd er rekening mee dat dit slechts een schatting is en dat het werkelijke aantal personen dat 1 kg kip kan bedienen, kan variëren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.
Een oven op 250 graden, of op een algemene "warme" stand , houdt de kip warm genoeg om te serveren zonder dat deze te gaar wordt en uitdroogt. De extra droge hitte van de oven zorgt er bovendien voor dat de buitenkant perfect knapperig blijft.
Hoeveel gram kip per persoon? Vaak wordt er gerekend met 100-150 gram kip per persoon. Dit is afhankelijk van wat je erbij eet. Of je het met aardappelen en groenten eet of in een gerecht verwerkt.
Reken op ongeveer 1/4 tot 1/3 pond botloze kip per portie. Over het algemeen levert 3/4 pond botloze kipfilets zonder vel 2 kopjes in blokjes gesneden gekookte kip op.
Maak het compleet met een heerlijke satésaus. Eet smakelijk! Ongeveer 7 a 10 spiesen per kilo.
Plan voor ¼ pond kip per persoon . Een pond kip levert ongeveer 2 kopjes pulled chicken op. Als je het voor een grote groep maakt, maak je dan geen zorgen als je te veel rekent, zodat je niet zonder eten komt te zitten. Je kunt altijd overgebleven pulled chicken invriezen om later te gebruiken.
Artikelnummer: 2032 Kip in satésaus (ca. 240 gr. per persoon) 3 stokjes of losse stukjes. Vanaf 20 personen.