Gemiddeld: 6 hapjes per persoon per uur is redelijk te noemen, afhankelijk van de grootte van de hapjes. Opmerking: Geef vlak voor een diner alleen wat zoute koekjes en nootjes, of beperk de keuze tot een of twee verfijnde hapjes (ook wel amuses guelles genoemd).
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Drie hapjes per persoon per uur is redelijk, afhankelijk van de grootte van de hapjes. Laat vlak voor het diner alleen wat zoute koekjes en nootjes neerzetten of laat één of twee amuses serveren. Gemiddeld wordt één glas wijn per gang gedronken. Reken op anderhalf glas bij het hoofdgerecht.
Warm bittergarnituur met diverse sauzen
De hapjes worden geleverd in een box met schaal. Wij raden meestal zo'n 4 hapjes per persoon aan.
Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar ja, op andere momenten mag het dan weer wel iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur, en dat gedurende 2 à 3 uren.
Als u uw gasten finger food als voorgerecht wilt aanbieden, raden wij een hoeveelheid van 4-5 delen aan.Als uw hoofdgerecht uit heerlijke snacks bestaat, wordt u goed geadviseerd met 5-7 porties per persoon. Bij desserts kunt u 2-3 variaties voor elke gast opnemen.
Indicatie prijs: 80 personen – 1950 euro. 130 personen – 2950 euro.
Wat is een hapjes buffet? Een hapjes buffet is geen bittergarnituur, maar het zijn echt kleine gerechten op kleine bordjes zoals een mini carpaccio, een spies met kipsaté of een proeverij van diverse wraps. Het aanbod van een hapjesbuffet verschilt per cateraar en je kunt specifieke wensen doorgeven.
Gangbaar is ongeveer vijf hapjes per persoon bij een feest dat 4 à 5 uur duurt.
In leuk eetservies kun je de hapjes uitstallen. Geen zin of tijd om zelf iets te bereiden? Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's. Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten.
Wat kost een gemiddeld buffet per persoon? Een gemiddeld buffet kost ongeveer €20 per persoon (buffet compleet).
Bij drankafkoop wordt over het algemeen uitgegaan van een uurprijs en in sommige gevallen dient er minimaal een x aantal uren te worden afgenomen. Als gemiddelde drankverbruik kan je uitgaan van circa 2,5 tot 3 drankjes per persoon per uur. Bij hele beschaafde drinkers ligt het gemiddelde op circa 1,5 drankje per uur.
De totaalprijs zal afhankelijk zijn of je voor een getimede / bereide maaltijd gaat of voor een uitgebreid buffet kiest. Over het algemeen kun je zeggen dat de kosten ergens tussen de € 3.000 en € 5.000 liggen.
Houd bijvoorbeeld een themafeest, huur een café af of organiseer een gezellige barbecue. Je kunt natuurlijk ook een american party houden waarbij iedereen zelf wat te eten meeneemt, een sfeervol tuinfeest organiseren of zelf een wijnproeverij met bijpassende hapjes samenstellen.
In Nederland worden gemiddeld 300 miljoen bitterballen per jaar geconsumeerd, dat zijn er zo'n 25 per persoon.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Vraag advies aan jouw cateraar, drankleverancier. Gemiddeld: 6 hapjes per persoon per uur is redelijk te noemen, afhankelijk van de grootte van de hapjes. Opmerking: Geef vlak voor een diner alleen wat zoute koekjes en nootjes, of beperk de keuze tot een of twee verfijnde hapjes (ook wel amuses guelles genoemd).
De prijs voor de koude schotels hangt af van de selectie, maar schommelt gemiddeld tussen €20 en €25 per persoon.
Tip. Serveer een oneven aantal kazen: 3, 5 of 7. Reken per persoon op zo'n 75-100 gram van elke kaas. Voor een optimale smaakbeleving serveer je de kazen op kamertemperatuur.