In de eerste maand komt je baby gemiddeld 30 gram per dag aan. In vergelijking met de ontwikkeling van de lengte volgt de gewichtstoename een minder regelmatige curve en is deze meer afhankelijk van externe factoren zoals ziekte, verandering van eetgewoonten, enz.
Tijdens de eerste paar weken zal je baby waarschijnlijk ongeveer 175 tot 225 gram per week bijkomen. Als hij ongeveer zes maanden oud is, zal hij waarschijnlijk twee keer meer wegen dan bij de geboorte. Vanaf dan zal het gewicht geleidelijk aan trager toenemen.
De baby groeit gemiddeld zo'n twee centimeter per week en heeft nu de grootte van een tandenborstel.
De eerste twee maanden vaak iets van een 200 tot 300 gram per week. De volgende twee maanden daalt dat dan naar 100 tot 200 gram per week ongeveer. Daarna zie je vaak een afvlakking. Van vier tot zes maanden bedraagt de gemiddelde gewichtstoename 100 tot 150 gram per week.
Baby groeit en groeit, met twee maanden oud weegt hij net geen 5 kilo, en meet hij gemiddeld tussen de 54 en 58 centimeter. Wat meer is, de omtrek van zijn schedel is nu 38 centimeter.
Kindermaten leeftijd: wanneer maat 56? Je baby draagt maat 56 meestal bij een leeftijd van 1 tot 2 maanden. Babymaten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je kind. Je baby past hier dus in bij een lengte van zo'n 51 tot 56 cm.
De maten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je baby in centimeters. De meeste baby's zijn na de geboorte tussen de 50-56 cm, daarom wordt deze maat vaak aangehouden voor de eerste 2 maanden.
Wanneer de baby systematisch en ongemerkt te weinig melk binnenkrijgt, ontstaat er stille ondervoeding.
Deze maand zal je kindje zich beter kunnen focussen op gezichten en voorwerpen, en zal hij ze binnenkort kunnen volgen met zijn oogjes. Als je bijvoorbeeld een rammelaar voor zijn gezichtje houdt, zou het kunnen dat hij probeert om ermee te spelen.
Het gemiddelde gewicht van kinderen van ouders van Nederlandse afkomst is ongeveer 1200 gram bij 28 weken. Daarna stijgt het gemiddeld ongeveer 200 gram per week. Bij 40 weken weegt een kind ongeveer 3500 gram.
ONTWIKKELING VAN DE BABY TIJDENS WEEK 3 ZWANGERSCHAP
Het vruchtje dat straks je baby wordt is nu zo groot als een rijstkorrel en gaat zich innestelen. Door de hormonen is je baarmoeder klaar voor de ontvangst van de bevruchte eicel.
Tussen de leeftijd van 1 en 2 jaar groeien kinderen 1 cm per maand en dit wordt geleidelijk aan minder tot 0,5 cm per maand rond de leeftijd van 8 jaar. Vanaf de puberteit die bij meisjes eerder begint dan bij jongens, gaan kinderen weer sneller groeien, tot soms wel 1 cm per maand.
Elk kind is anders. Pasgeboren baby's slapen gemiddeld 14-18 uur per 24 uur. 's Nachts slaapt een baby meestal 2,5 tot 4 uur achter elkaar. Vanaf 10 tot 12 weken begint er een dag- en nachtpatroon te ontstaan. Na ongeveer 6 maanden slaapt een baby overdag 2 of 3 keer.
Het snelle moment van de groeispurt wordt een sprongetje genoemd. Op deze momenten zal je baby dit ook laten merken; Ze kunnen wat aanhankelijker, humeuriger en onrustiger zijn dan normaal. Maar geen zorgen, want dit is compleet normaal en een teken dat je kindje zich goed aan het ontwikkelen is.
Symptomen van ondervoeding
Vermoeidheid. Afname van vetweefsel onder huid. Kouwelijk zijn. Verminderde eetlust.
Dorstkoorts wordt omschreven als een temperatuurverhoging door verondersteld overmatig gewichtsverlies en hypertone dehydratie. Meerdere studies laten zien dat koorts optredend na de eerste levensdag bij aterme laagrisicozuigelingen zonder andere symptomen geassocieerd is met dehydratie en hypernatriëmie.
De baby kan zogenoemde 'regeldagen' hebben waarop hij of zij het totale voedingsschema omgooit. Dit gebeurt meestal rond 10 tot 14 dagen, rond 6 weken en rond 3 maanden.
Voor je toekomstige kindje is het handig om in maat 50 minimaal 2 á 3 setjes te hebben. De meeste kindjes passen maatje 50 in de eerste 1 tot 3 weken goed. En de eerste dagen maak je altijd extra veel foto's, dus dan is het leuk als jouw kindje de newborn kleding goed past.
Maat pasgeboren baby
De meeste pasgeboren baby's hebben maat 50. Een baby die te vroeg is geboren of kleiner dan gemiddeld kan ook maat 44 hebben. Voor een baby van meer dan 7 pond zit vaak maat 56 het best.