Een pup heeft een geboortegewicht van 500 gram. In de eerste 10 dagen tijd moet dit gewicht verdubbelen. De pup moet in 10 dagen dus 500 gram groeien. Dit is 50 gram per dag.
Kleine honden groeien door tot ze 8 tot 10 maanden zijn. Middelgrote honden groeien door tot ze 12 maanden zijn (1 jaar). Grote honden groeien door tot ze 18 maanden zijn (1,5 jaar). Zeer grote honden groeien door tot ze 24 maanden zijn (2 jaar).
Als je hond te hard groeit, krijgt hij last van groeipijn. Uiteindelijk kan een te snelle groei zelfs leiden tot afwijkingen aan het skelet. Daarom is het belangrijk om je pup de juiste hoeveelheid voer te geven per dag. Ondanks een zorgvuldig dieet, kan het gebeuren dat je pup last krijgt van groeipijn.
De schoft is het deel van het lichaam waar de rug overgaat in de nek. Dit is dus net onder het nekvel en bij de schouders van je hond. De schofthoogte is de lengte vanaf de grond tot aan de schoft. Deze lengte is handig om te meten voor de aanschaf van bepaalde spullen zoals een bench of hondenkleding.
In eerste instantie blikvoer en later brokjes. Geef ze 5 tot 6 keer per dag voeding in een schotel waar de pups samen uit kunnen eten. Vanaf een leeftijd van 6 tot 8 weken zijn de pups volledig over op vaste voeding en kunnen ze gespeend worden. Het aantal voedingen kan dan naar 4 keer per dag tot 3 maanden leeftijd.
Pups moeten bij hun nestgenoten blijven totdat ze 8 weken zijn. Nestjes moeten regelmatig contact met mensen hebben vanaf 3 weken leeftijd. Pups moeten op 8 weken, als ze bij hun nestgenoten weggaan, meteen in een normale huissituatie geplaatst worden, en niet nog een tijd bij de fokker in de kennel blijven.
Vanaf de leeftijd van 3 weken is de werpkist, hoe ruim deze ook is, te klein voor de pups De pups moeten de kist zelfstandig uit kunnen en de wereld gaan ontdekken.
zijn ogen zijn rood. zijn kop ziet er gespannen uit. je hond is (veel) drukker of juist trager dan normaal. hij luistert minder goed en reageert trager dan normaal.
Hoe kan je het commando “laag” aanleren? Gebruik een laag krukje waar je hond met zijn voorpoten op kan staan.Lok hem erop met een koekje.Zodra hij er met twee pootjes op staat, zeg je “op” of “hoog” en beloon je hem.
Er zijn een aantal algemene kenmerken waardoor een pup laat zien dat hij gezond is: attent en actief, stabiel gewicht, stevige ontlasting en een glanzende vacht.
Een pup groeit ongeveer 10% per dag. Na 10 dagen moet het geboortegewicht verdubbeld zijn en na 20 dagen 3,5-4 keer het geboortegewicht. Om dit goed te monitoren moeten de pups de eerste week 2 keer per dag (elke 12 uur) worden gewogen. De weken daarna is 1 keer per dag voldoende.
Je laat de voerbak gedurende 15 tot 30 minuten staan. Je geeft je hond rustig de tijd om te eten. Na deze 15 tot 30 minuten controleer je of je hond van het voer heeft gegeten. Wanneer je hond niet met het voer bezig is, haal je de voerbak weer weg.
Uw puppy wordt een volwassen hond op de volgende leeftijd: Zeer kleine rassen (4 kg): 8 maanden. Kleine rassen (5 - 10 kg): 10 maanden. Middelgrote rassen (11 - 25 kg): 12 maanden.
Ongeveer 3-5 weken ver in hun ontwikkeling beginnen de puppy's zich meer als een hond te gedragen. Ze kwispelen met hun staart, grommen en blaffen. Ze spelen met hun broers en zussen en/of hun moeder, zoeken meer contact en zijn nieuwsgieriger. Ze gaan graag verder op verkenning, voor zover ze kunnen.
Jonge pups (van 2 t/m 8 maanden) Een jonge pup mag 4-5 x daags wandelen. De duur van de wandeling mag 10 minuten per wandeling per maand leeftijd zijn. Dat betekent dat een pup van 3 maanden leeftijd, tot 30 minuten per wandeling mag lopen.
Zo'n dertig jaar geleden vonden fokkers en dierenartsen het vaak nog 'heel normaal' als er in een nest 1-2 pups of zelfs nog als er (in grotere nesten) 3-4 pups dood geboren werden of binnen enkele dagen na de geboorte stierven.
Hond uitlaten: minimaal drie à vier keer per dag
Het beste is om vier keer per dag je hond uit te laten, waarbij je de uitlaatrondjes verdeelt over de ochtend, middag en avond. Loop het laatste rondje vlak voordat jullie gaan slapen en zorg dat in ieder geval één van de uitlaatrondes minimaal een half uur duurt.
Een hond springt tegen je op simpelweg omdat hij het leuk vindt - het is puur enthousiasme. Het is een manier van begroeten. Honden willen graag in de buurt van jouw gezicht komen voor een snuffel of een likje, en daarom springt hij omhoog tegen je op. Je hond is blij je te zien en heeft je enorm gemist!
Maar is het fenomeen "gekke vijf minuten" wel zo onschuldig als je zou denken? De "gekke vijf minuten" is één van de manieren waarop een hond kan omgaan met prikkels uit zijn omgeving. Het is een uiting van dat hij in de loop der tijd een aantal dingen meegemaakt heeft, die ervoor zorgen dat hij overprikkeld is.
Waarom stinkt de vacht van mijn hond? De meest voorkomende oorzaak van een stinkende vacht is een huidinfectie met gisten of bacteriën (microbiële huidinfectie). Vooral de gist Malassezia pachydermatitis is een beruchte veroorzaker van onfrisse luchtjes.
Pups hebben meerdere malen per dag echte rustmomenten nodig. Zet bv een bench neer in een andere kamer en laat de pup daar meerdere malen per dag in slapen / rusten. Zorg er dan ook voor dat de kinderen zich op die momenten rustig houden. Op die manier kan de pup voldoende uitrusten.
Je zult 1 of 2 keer per dag de dekens moeten verschonen. Daarnaast is het belangrijk de eerste 2 weken in de gaten te houden of de pups voldoende drinken/groeien. Weeg de pups hiervoor 2 keer per dag op een keukenweegschaaltje en noteer het gewicht.
Elke 2 uur moet er een pupje worden geboren. Meestal volgen er enkele pups achter elkaar met 30-60 minuten tussentijd. Dan neemt de teef een iets langere pauze en worden de andere pups geboren. Neem contact op met de dierenkliniek wanneer u twijfelt over de voortgang van de bevalling.
Schoonmaken kan eenvoudig met een sopje, maar de werpkist is ook bestand tegen een hogedrukreiniger. De werpkist kan binnen en buiten gebruikt worden, want het PVC is vorstbestendig. Je zet de werpkist eenvoudig in elkaar, zonder gereedschap te hoeven gebruiken.