Kies dan voor zo'n 200 gram per persoon. Ik kies voor op de barbecue meestal kipdijfilet. Dit is wat vetter, waardoor je minder kans hebt dat de kipsaté spiezen te snel uitdrogen.
Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken. De ene eet satésaus ook echt alleen over zijn saté, de ander eet zijn hamburger of ander BBQ-vlees, stokbrood en BBQ-groenten met satésaus.
Rijg het vlees over de lengte, met slanke spiesjes, de stukjes tegen elkaar aan. Het bovenste stukje vlees bedekt het stokje. 3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing.
240 gram per persoon.
In een portie Mini Saté zitten 10 stuks en dit is ongeveer 150 gram.
Ga je het simpel houden en kies je voor alleen kip-saté met bijvoorbeeld een gepofte zoete aardappel? Kies dan voor zo'n 200 gram per persoon. Ik kies voor op de barbecue meestal kipdijfilet. Dit is wat vetter, waardoor je minder kans hebt dat de kipsaté spiezen te snel uitdrogen.
Een portie saté bestaat uit 3 stokjes vers van de grill. Ook meerdere stokjes mogelijk.
Omschrijving:50 stokjes Yakitori saté (1.000 gram) geserveerd in een hotpot (230 V) met marinade.
Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Gewicht: Circa 100 gram per stokje.
Voor saté babi worden de blokjes veelal uit een schouderkarbonade gesneden. Kipfilet is uitermate geschikt voor saté ajam. In Indonesië maakt men ook gebruik van andere stukken vlees van varken, kip of geit (zelfs het vet). Voor saté padang wordt rundvlees gebruikt, bijvoorbeeld uit riblappen.
Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dat klinkt veel, maar dit is inclusief stokbrood, salades en sauzen. Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon. Afhankelijk van het soort vlees (of vis / vega) wat je inkoopt komt dit neer op 3 tot 4 stuks per persoon.
De kipsaté schnitzels wegen ca. 125 gr.p/stuk.
Gemiddeld genomen rekenen we zo'n 400 gram vlees per persoon bij een BBQ. Dus voor 30 personen kun je uitgaan van ongeveer 12 kilo vlees.
Kipsaté is altijd een succes om te bereiden!
Wanneer je de kipsaté de avond van te voren in de marinade legt ben je lekker snel klaar de volgende dag. Zo kun je binnen 15 minuten een makkelijke maaltijd op tafel zetten.
Remia Satésaus Kant & Klaar is de glorieuze winnaar van de satésaustest van het Algemeen Dagblad. Drie kookprofessionals proefden voor de AD-test blind acht saté/pindasauzen uit de supermarkt. Remia kreeg met 8,5 het hoogste rapportcijfer.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is.
Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon. Dit klinkt als een enorme portie, maar houd er rekening mee dat gevogelte vaak veel bot bevat.
Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
De satéstokken van Kippie zijn kant en klaar. Enkel even opwarmen en je kunt ervan smullen! In de oven: ongeveer 10 minuten op 180 graden.
Een portie varkenshaas komt overeen met 125 gram.
Malse, heerlijk gemarineerde stukjes varkensvlees op een spies met stukjes ui ertussen. Ideaal voor de snackliefhebbers die iets uitgebreider willen eten.
De Kipsaté is rijk aan eiwitten, wat belangrijk is voor het opbouwen en onderhouden van spieren. De groenten in onze Kipsaté zijn rijk aan vezels en kunnen helpen de spijsvertering te verbeteren.
Een portie satésaus komt overeen met 30 gram.