Er zitten 106 kilocalorieën in 1 voor snee (22 gram) boerenmetworst.
1 voor snee (22 gram) worst, vleeswaren bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Er zitten 67 kilocalorieën in 1 voor snee (22 gram) boterhamworst. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'boterhamworst'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Er zitten 68 kilocalorieën in 1 voor snee (22 gram) grillworst. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'grillworst'?
Er zitten 65 kilocalorieën in 1 voor snee (22 gram) leverworst. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'leverworst'?
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Het weegt meestal tussen de 150 en 300 gram. Droge worst kan lichter of zwaarder zijn, afhankelijk van het soort vlees en de gebruikte hoeveelheid vet.
Er zitten 79 kilocalorieën in 1 voor snee (22 gram) chorizo, vleeswaar.
1 plak is ongeveer 20gram.
Zijn vleeswaren gezond? Vleeswaren staan niet in de Schijf van Vijf omdat het vlees bewerkt is. Bewerkt vlees wordt in verband gebracht met beroerte, diabetes type 2 en darmkanker. Het advies is om vleeswaren als worst, ham en paté niet te veel en niet te vaak te eten.
1 voorgesneden plak (30 gram) kaas, 48+, belegen bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
In 1 voor snee (22 gram) boterhamworst zit: 67 kcal energie.
Er zitten 79 kilocalorieën in 1 voor snee (22 gram) gekookte worst.
Samenvattend, het gemiddelde gewicht van een worst varieert afhankelijk van het type en de soort worst. Droge worsten hebben over het algemeen een gemiddeld gewicht van tussen de 150 en 300 gram , terwijl verse en gekookte worsten over het algemeen zwaarder zijn en tussen de 400 en 600 gram kunnen wegen.
Omdat er zoveel verschillende soorten vlees en dierlijke delen zijn, is het lastig om worsten op de een of andere manier te labelen. Veel soorten worst zijn zwaar bewerkt en bevatten veel calorieën. Hoewel worst een goede bron van eiwitten is, is het het beste om het minimaal te consumeren vanwege het hoge natrium- en verzadigd vetgehalte.
Het ons is een oude maat van massa. In het huidige spraakgebruik is één ons gelijk aan 100 gram.
Eén verse worst weegt ongeveer 400 gram.
Het Voedingscentrum adviseert om maximaal 300 gram rood vlees per week te eten [8]. Voor bewerkt vlees is geen bovengrens gesteld, al raadt de Gezondheidsraad aan om de consumptie hiervan te beperken [7]. Jongvolwassen eten gemiddeld 70 gram rood vlees en 47 gram bewerkt vlees per dag.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
1 oz leverworst (leverworst, varken) bevat 92 calorieën . De macronutriëntenverdeling is 3% koolhydraten, 80% vet en 18% proteïne. Dit is een goede bron van vitamine A (262% van uw dagelijkse waarde) en vitamine B12 (159% van uw dagelijkse waarde).
Vleeswaren. In plaats van 1 plak magere vleeswaar (à 15 gram = 3 gram eiwit) kunt u het volgende gebruiken: 1 ½ plak gemiddeld vette vleeswaren zoals leverworst, leverpastei, cervelaatworst, boerenmetworst, cornedbeef, ham met vetrand.
Smeerleverworst. Smeerleverworst bevat ijzer, vitamine D en B-vitamines, maar er zit ook veel zout en verzadigd vet in. Goed om te weten: smeerworst en andere leverproducten bevatten veel vitamine A in zit. 'Veel vitamine A is schadelijk voor je gezondheid, zeker voor kinderen.