Uit een fles aperol kun je wel 17 spritzjes maken, dus ook met de kosten van de prosecco en spa erbij altijd nog stukken goedkoper!
Serveer de Aperol Spritz in een mooi copa/gin-tonic glas. Mocht je die niet hebben, gebruik dan een ander groot glas! Bijvoorbeeld een groot wijnglas.
Aantal: Aperol is een van de bekendste drankjes in Italië. Het lage alcoholgehalte laat toe om het puur en gekoeld te drinken. Daarnaast is Aperol uitstekend om te mengen in een longdrink met soda, fruitsap, andere alcoholische dranken of mousserende wijn.
Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari. Voor het eerst werd het gemaakt tijdens de Oostenrijkse bezetting van het noordoosten van Italië, in de tijd dat de Oostenrijkers de Veneto en Friuli-Venezia Giulia regio's uitbuitten.
Aperol bevat slechts 11 procent alcohol en bewaar je dus ook in de koelkast. Voor een kwaliteitsvolle aperol spritz gebruik je best geen fles die langer dan een maand open is.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Voor 4,50 euro heb je een glas met het populaire oranje goedje in handen. Bij Il Bacaro worden er per week bijna 500 glazen van verkocht.
Afhankelijk van de drank die u gaat consumeren, kan de hoeveelheid shots veranderen. Als je bijvoorbeeld kiest voor rum, gin, wodka of whisky, kun je tot 18 shots per fles krijgen. Als u de voorkeur geeft aan veel sterkere dranken, zoals tequila of aguardiente, bedraagt het aantal 24 dranken per fles.
Hoewel het ruikt, smaakt en eruitziet als Campari heeft Aperol een alcoholpercentage van slechts 11%.
Ongeveer 6 à 7 glazen per fles afhankelijk van de inhoud van de fles wijn.
Op de terrasjes in Italië is het gebruikelijk dat wat fingerfood met je drankje wordt geserveerd. Serveer je Aperol Spritz met wat chips, nootjes of zoute stokjes.
Aperol Aperitivo 1 Liter PRIJS 12,45 | Kopen Bestellen | Aanbieding Goedkoopdrank.nl.
Het recept voor Aperol Spritz
Het recept is namelijk heel simpel: je vult een glas met ijsblokjes, voegt gelijke delen Aperol en prosecco toe en schenkt er tot slot een scheut bruiswater bij. Serveer met een schijfje sinaasappel en pronto is je Spritz!
Smaak van zure sinaasappels, rabarber, gentiaan. Erg verfrissend. Een klein zuurtje blijft hangen. Lekker in een Aperol Spritz: 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en een scheutje bruiswater.
Everclear – 95%
Het Amerikaanse Everclear is eigenlijk de legale variant van “Moonshine”( zelfgestookte drank). Everclear bevat 95% alcohol. Het is dan ook verboden in 13 Staten. Everclear heeft geen smaak en geur, het kan dus overal mee gemixt worden.
Een flugelflesje is 10% en 20ml een bierflesje 3.5% en 300ml dan stelt een flugel toch helemaal niet voor dan is dat toch heeeel weinig alcohol?
Officieel zitten sterke dranken dus boven de 15%. Maar daarboven varieert het nogal. De populaire basisdranken voor mixen hebben een alcoholpercentage tussen 30 en 50%. Met uitschieters van 70% (Absint) tot zelfs 80% (Stroh 80).
Stel je hebt een fles drank van 70cl die zonder BTW 15 euro inkoop kost. Daar haal je 23 shotjes uit. Als het personeel er zelf 3 drinkt, dan verkoop je er 20. Als je uitgaat van een shot van 30ml (met 1 dranksoort) en die verkoop je voor 3 euro per shot, dan levert de fles je 60 euro omzet op.
'Zo'n 60% van de Nederlanders denkt dat je uit een standaard fles (75 cl) wijn 6 glazen kan halen, maar in feite zijn dat er 7,5'.
Omtrent deze normalisering doen de wildste verklaringen de ronde waaronder: 75 cl was de longcapaciteit van de gemiddelde glasblazer. 75 cl was de gemiddelde consumptie bij een maaltijd. 75 cl was het ideale volume om wijn te conserveren.
Dan vliegt het geld je portemonnee uit. Aan een shotje ben je in de kroeg al gauw €4,- kwijt. Met dezelfde €4,- kun je thuis 4,6 shotjes schenken.
Schukkink vertelt maandag tijdens een workshop op de Horecava dat de gemiddelde prijs voor een kopje thee in de horeca 2,20 euro is. De gemiddelde prijs voor een theezakje is 0,05 eurocent.