Wereldrecord. Als ze in Londen in de prijzen vallen dan zal ze dat geen windeieren leggen. Er zijn namelijk honderdduizenden dollars te winnen. Voor een wereldrecord kun je bijvoorbeeld 100.000 dollar bijschrijven op je bankrekening.
Voor bedrijven biedt Guinness een creatief team, dat een record uitzoekt of bedenkt dat te breken is. Starttarief voor zo'n team is 4000 dollar. Ook kan je een officieel Guinness jurylid naar je poging laten komen. Kosten: minimaal 8000 dollar.
De meest opmerkelijke records
Het wereldrecord voor de persoon met de meeste wereldrecords is van Ashrita Furman. Hij heeft momenteel 121 records op zijn naam staan.
Maar Ahrita Furman draait er zijn hand niet voor om. De 62-jarige Amerikaan verbrak al 630 wereldrecords. Van gekke tot ronduit gevaarlijke stunts, zijn palmares is indrukwekkend.
58 UUR NON-STOP KUSSEN
De langste kus ooit duurde 58 uur, 35 minuten en 59 seconden. Het record is in handen van Ekkachai en Laksana Tiranarat uit Thailand, die het record vestigden tijdens een evenement georganiseerd door Ripley's Believe It or Not! Pattaya in Thailand, op 12-14 februari 2013.
Usain Bolt loopt de honderd meter in 9,58 seconden. Dat komt neer op ongeveer 38 km/u, met een topsnelheid van ruim 44 km/u. Tot nu toe werd aangenomen dat daarmee de grens van wat mensen kunnen wel is bereikt.
Er bestaan nog meer oude records in de atletiek. Het record voor 800 meter buiten hardlopen is nu het oudste record. Het record is al 40 jaar oud en staat nog wel op naam van Jarmila Kratochvilová. Ook het record voor 400 meter buiten hardlopen is al best oud.
'Het wereldrecord bier drinken staat op 119 glazen bier in slechts 6 uur. Het record staat al sinds 1993 op naam van André 'the Giant'.
Verbluffend: cheerleader (16) breekt wereldrecord backflips met 35 stuks op rij. Miranda Ferguson heeft een verbluffend wereldrecord gevestigd. Het amper 16-jarige cheerleader-meisje realiseerde een reeks van 35 opeenvolgende backflips. Met haar adembenemende prestatie deed ze 3 stuks beter dan het vorige record.
Wie het eerst met z'n ogen knippert, is af. Je kunt ook kiezen om het tegen anderen op te nemen. Het record staat op 25 minuten staren zonder te knipperen.
Volgens het Book of Guinnes World Records staat het record hooghouden op naam van de Braziliaan Martinho Eduardo Orige. Hij hield in 2003 een voetbal met zijn voeten, benen en hoofd non-stop voor negentien uur en dertig minuten in de lucht in een gymzaal in Araranguá.
Wereldrecord boeren staat op 18,1 seconden.
Misschien kun je dan het wereldrecord verbreken. Je moet een pizza van 30,48 centimeter (12 inch) binnen 23.62 seconden opeten, maar dus wel met mes en vork. Wie weet versla je dan het huidige record, die nu op naam staat van de Filipijnse Kelvin.
Kjeld Nuis en Pavel Koelizjnikov hebben tijdens de wereldbekerfinale in Salt Lake City twee nieuwe wereldrecords op de sprintnummers gevestigd. Nuis snelde naar 1.06,18 op de 1.000 meter, terwijl Koelizjnikov de toptijd op de 500 meter aanscherpte tot 33,61.
Zo staat het wereldrecord 10 km hardlopen bij de mannen op naam van de Keniaanse Rhonex Kipruto met een bizarre tijd van 26:24 minuten. Het wereldrecord 10 km hardlopen bij de vrouwen staat op naam van de Ethiopische Almaz Ayana met een uitzonderlijke tijd van 29:17 minuten.
De snelste typer, voor zover bekend althans, is de Amerikaanse schrijfster Barbara Blackburn. Zij heeft ooit een snelheid gehaald van 750 aanslagen per minuut, dat is dus meer dan twee keer zo snel als de gemiddelde ervaren typiste.
Totdat Usain Bolt er op de WK van 2009 in Berlijn op de 100 m 9,58 s en op de 200 m 19,19 s van maakte. Ben Johnson finishte hier als eerste in 9,79, maar werd positief bevonden in de dopingcontrole.
Het wereldrecord: 8 min.en 58 seconden, was van Tom Sietas, die jongen met de walvislongen waar ik het over had.
De beste sprintster van de afgelopen vijftien jaar was Shelly-Ann Fraser-Pryce al, met twee olympische en vier wereldtitels op de 100 meter. Sinds zaterdag de 34-jarige Jamaicaanse ook bijna de snelste sprintster. Ze liep de 100 meter in Kingston, de hoofdstad van haar geboorteland, in 10,63 seconden.
Dat Bolt de tweestrijd wint, is geen verrassing. Wel dat Mbappé al van bij de start meteen geen schijn van kans maakt. Voor Bolt (36) gaat het om zijn befaamde 100 meter op het WK in Berlijn, toen hij het wereldrecord met 9.58 sneller stelde en daarbij een topsnelheid van 44,72 km/u haalde.
Usain Bolt
Deze status komt voornamelijk door zijn optredens op de Olympische Spelen van 2008, 2012 en 2016. Bolt kwam tijdens deze Olympische Spelen in actie op drie verschillende atletiekdisciplines: 100 meter sprint, 200 meter sprint en de 4×100 meter estafette. Op alle drie de onderdelen wist hij te winnen.