64 GB is voor steeds meer mensen niet meer genoeg. 128 GB is bij normaal gebruik en 256 GB meer dan genoeg om te fotograferen en filmen wat je wilt.512 GB is de ultieme hoeveelheid. Genoeg om al je favoriete Spotify-hitlijsten en series offline op te slaan.
128 GB: genoeg voor de gemiddelde gebruiker
Met 128 GB heb je ruimte om wat foto's, muziek en video's lokaal op te slaan. Je hoeft dus niet enkel gebruik te maken van iCloud opslag.
Het is een goede indicatie, maar veel RAM geheugen zegt lang niet altijd alles. Vaak merk je het verschil tussen 6 en 8 GB bijvoorbeeld maar nauwelijks, omdat 6 GB RAM meer dan voldoende is voor de bestanden die nodig zijn voor het opstarten van je apps.
Hoeveel RAM heb ik nodig
Met een hoeveelheid van 2 GB RAM zit je goed op elk besturingssysteem, maar als je wat toekomstgerichter wilt zijn of een meer dan gemiddelde gebruiker bent kun je best kijken naar toestellen die zijn uitgerust met 3 GB werkgeheugen of meer.
6GB is daarbij volgens Lao helemaal niet nodig. Het maakt toestellen onnodig duur en je kunt volgens Lao beter voor meer opslagruimte gaan. Een telefoon met 4GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte is volgens hem te verkiezen boven een telefoon met 6GB werkgeheugen en 64GB opslag.
Met 8 gigabyte heb je genoeg voor je hobby, maar het professionele werk vraagt om minimaal 16 gigabyte. Zo open je programma's als Adobe Premiere Pro, InDesign en Photoshop naast elkaar, zonder dat je computer vertraagt. Ook voor het werken met grote dataspreadsheets is 16 gigabyte de aanbevolen hoeveelheid.
Ongebruikte apps
Je kan in de instellingen bij het onderdeel 'Apps' gaan kijken maar dat is best omslachtig. Files by Google maakt dat proces een stuk makkelijker. Deze app zoekt namelijk ongebruikte en dus overbodige apps op je telefoon op zodat jij kan besluiten welke van deze apps verwijderd kunnen worden.
Smartphones met 32GB of 64GB geheugen, hebben een gemiddelde opslagcapaciteit. Dit is voldoende voor een aantal apps (sociale media of nieuws apps bijvoorbeeld) en is genoeg om een aantal foto's op te slaan.
Intensief gebruik: 64 GB
Speel je graag games, maak je dagelijks gebruik van meerdere apps, sla je veel foto's, video's en ook veel muziek op? Dan raden we minimaal 64 GB aan. Kun je toch nog wat hulp gebruiken bij je keuze, dan kun je altijd contact opnemen met jou favoriete mobiele provider!
1 GB is dus 1.000 MB en 1 TB is 1.000 GB. Voor elke GB die een fabrikant doorgeeft zal er zo rond de 70 MB al 'verdwenen' zijn. Als je een telefoon met 64 GB koopt zal er dus al 4,5 GB weg zijn door dit verschil. Bij een telefoon met 128GB heb je nog 128 - 9 = 119 GB over.
Met 10GB internet kun je bijvoorbeeld 1 van de onderstaande dingen doen (per maand); Ongeveer 5 uur Full HD filmpjes op Youtube kijken. 70 uur Spotify streamen op de hoogste kwaliteit. 15 uur Netflix series streamen op normale kwaliteit.
128 GB: genoeg voor de gemiddelde gebruiker. 256 GB: foto's, video's, series en muziek offline opslaan. 512 GB: je volledige foto-, video- en filmcollectie opslaan.
Ook worden steeds meer bestanden opgeslagen op de cloud, zodat je er altijd bij kan, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Ben je een gemiddelde gebruiker, dan heb je tegenwoordig aan 256GB ruim voldoende.
Als je regelmatig muziek luistert, bijvoorbeeld via Spotify en ook veel op TikTok en YouTube zit, neem dan een bundel van minstens 10 GB per maand. Kijk je echt vaak video's en bijvoorbeeld ook live televisie op je smartphone, dan is een bundel van minimaal 20 GB op zijn plaats.
Dit betekent dat er met een capaciteit van 16 GB ongeveer 640 foto's gemaakt kunnen worden. Voor 64 GB zijn dit er ongeveer 2560 en voor 256 GB zijn dit er ongeveer 10.240.
Leer hoe RAM van invloed is op de snelheid en prestaties van uw pc en hoeveel geheugen u mogelijk nodig hebt voor verschillende taken. RAM is sneller dan schijven bij het lezen en schrijven van informatie. Hoe meer geheugen uw apparaat heeft, hoe meer dit tegelijkertijd kan doen zonder vertragingen in de prestaties.
Je account wordt verwijderd, je berichtengeschiedenis gewist, je wordt uit alle WhatsApp-groepen verwijderd en ook de back-up van je gesprekken wordt helemaal gewist. Je kunt dan geen toegang meer krijgen tot je WhatsApp-account, want die bestaat niet meer.
Dit wordt gedaan omdat het werkgeheugen veel sneller is dan het opslaggeheugen. Pas als je klikt op 'Bewaren' dan wordt datgene wat je aan het typen of tekenen bent definitief bewaard in het opslaggeheugen. Dit betekent ook meteen dat hoe meer werkgeheugen je hebt, hoe sneller je laptop wordt.
welk RAM geheugen gebruikt wordt is afhankelijk van het moederbord. Niet elke geheugenmodule past op elk moederbord. Daarnaast geldt ook dat langzamer geheugen dan het systeem aankan de werking van het hele apparaat vertraagt. Te snel geheugen zal wordt begrensd op het maximum van het moederbord.
Hoe meer RAM-geheugen je hebt in een laptop of desktop, des te meer processen je tegelijk uit kan voeren. Het interne geheugen werkt samen met de processor. Daarom werkt een computer met weinig RAM ook langzamer dan een pc met veel intern geheugen.