Google geeft zijn gebruikers 15 GB aan gratis opslagruimte die wordt gebruikt door de diensten Google Drive, Gmail en Google Foto's. De opslagruimte kan snel vol raken. Zeker als iemand veel foto's en video's bewaart.
Elk Google-account biedt 15 GB aan opslagruimte die wordt gedeeld door Google Drive, Gmail en Google Foto's. Als je upgradet naar Google One, gaat je totale opslagcapaciteit naar 100 GB (of meer, afhankelijk van het abonnement dat je kiest).
In oktober 2020 maakte Google bekend dat het vanaf 1 juni 2021 een einde maakt aan de onbeperkte opslag in de populaire Google Foto's-app. Met deze app kunt u gratis foto's en video's opslaan op internet.
Alles wat vóór 1 juni 2021 in Google Foto's is opgeslagen, blijft gratis en blijft beschikbaar. Alle foto's in 'Hoge kwaliteit' zullen dus nog steeds in je account blijven staan en je wordt niet plotseling overgezet naar een betaald account. Alles wat je ná 1 juni 2021 gaat uploaden telt mee bij je totale opslag.
Dit zijn de opties die je dan hebt: 100GB aan opslag: 1,99 euro per maand, of 19,99 euro per jaar. 200GB aan opslag: 2,99 euro per maand, of 29,99 euro per jaar. 2TB aan opslag: 9,99 euro per maand, of 99,99 euro per jaar.
Google Foto's heeft twee onderdelen. Een onderdeel zoals de galerij, waarin je de foto's die op je apparaat staan kan bekijken, en een cloudopslag. Als de foto's alleen in de Cloud staan, staan ze niet op je apparaat en kun je ze dus niet bekijken via de Galerij.
Een back-up van foto's maken in Dropbox is eenvoudig en gebeurt direct. Het enige dat je hoeft te doen, is je foto's opslaan in Dropbox. Er wordt onmiddellijk een back-up van gemaakt in de cloud vanaf je iPhone, Android, Windows of Mac en je foto's zijn toegankelijk op al je apparaten.
Je bewaarde foto's in je Google Drive en die werden vervolgens automatisch geüpload naar Google Foto's. Veranderde je wat aan die foto's in je Drive, dan zag je dat terug in Google Foto's. Vanaf 10 juli 2019 worden die foto's en video's niet meer automatisch gesynchroniseerd tussen beide diensten.
Ruimte vrijmaken op je Android-apparaat
Log in op je Google-account. Ruimte vrijmaken. Je ziet hoeveel ruimte er vrijkomt. Als je alle items van je telefoon wilt verwijderen, tik je op Vrijmaken.
Wil je iets meer, dan kan je het best naar de Google Drive. Voor 1,99 euro per maand heb je 100 GB aan cloudopslag. Voor hetzelfde bedrag heb je bij OneDrive maar de helft. Bij iCloud krijg je 50 GB voor 99 cent per maand.
Conclusie: wie echt niet veel ruimte nodig heeft, raden we op basis van de prijs Google Drive aan. Naast 15GB gratis opslagruimte zijn er voldoende tarieven om de capaciteit op maat van je zaak te kiezen. OneDrive is het beste alternatief, aangezien je dan voor een pakket met de Office-producten kunt gaan.
Je foto's en video's worden opgeslagen in de opslagruimte in je Google-account. Van items die je vanuit Google Drive naar Google Foto's kopieert, wordt een back-up gemaakt op basis van de uploadgrootte.
Google Foto's geeft je gratis onbeperkte opslagruimte voor foto's en video's tot 16 megapixel of 1080p. Het idee is dat je al je foto's bij elkaar op 1 plek opslaat, zodat je geen harde schijven, dvd's of iets anders meer nodig hebt. Je hebt alleen een Google-account nodig.
Google Drive is de gratis online opslagdienst van het internetbedrijf Google.
Iedereen die een gratis Google-account aanmaakt, krijgt gratis 15 GB opslagruimte. Die is verdeeld over Google Drive, Google Foto's en Gmail. Wie meer ruimte nodig heeft, sluit een abonnement af. Google noemt dit Google One.
Dropbox Basic is ons instap-abonnement, met 2 GB opslag voor het opslaan van en toegang tot je bestanden vanaf verschillende apparaten. Hoeveel opslag heb je bij Dropbox Basic? Met Dropbox Basic kun je 2 GB aan bestanden opslaan. We bieden ook betaalde abonnementen van 2 TB opslag of meer.
Google Drive
Voor 1,99 euro per maand heb je toegang tot 100GB opslagruimte. Is dit nog niet voldoende? Dan heb je nog de mogelijkheid om voor 9,99 euro per maand 1TB aan opslagruimte af te nemen, of voor 99,99 euro per maand maar liefst 10TB.
Als je je foto's opslaat, worden de gegevens uitgewisseld tussen je apparaat, Google-services en onze datacenters. Deze gegevens beschermen we met meerdere beveiligingslagen, onder meer met de toonaangevende versleutelingstechnologie HTTPS en met versleuteling van gegevens 'at rest'.
Als je een item hebt verwijderd en dit wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of het item daar staat. op je Android-telefoon of -tablet. Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast. Tik onderaan op Herstellen.