Isotac 10dB goud voldoet aan de geluidsnormering voor appartementen. Deze ondervloer vermindert het loopgeluid in de ruimte zelf en de ruimte eronder. Deze ondervloer is 3mm dik en 120cm breed.
Bij een 10 dB geluidsreductie gaat het om het verschil tussen een kale betonvloer en een vloer die belegd is met een ondervloer en vloerbedekking. Een ondervloer zelf reduceert dus geen 10 dB! Het gaat altijd om een combinatie van de ondervloer met een specifieke vloerafwerking.
Geluiddemping <=21 dB. Voldoet aan de EPLF®-vereisten voor gebruik in appartementsgebouwen (20 dB geluidsreductie). Geschikt voor gebruik met vloerverwarming.
Is vinyl geluiddempend? Vinyl heeft verende eigenschappen en daarom minder last van contactgeluid dan laminaat en houten vloeren. Vinyl dempt het geluid van voetstappen. Vinyl kun je het beste lijmen aan de ondervloer.
Wettelijke geluidsnormen appartement
In Nederland geldt er een contactgeluidreductie norm van 10 dB. Een 10 dB ondervloer is dan ook een must.
Tapijt is de beste geluiddempende vloer. Wanneer je op zoek bent naar een vloer die ervoor zorgt dat het geluid naar onderen toe gedempt wordt, is tapijt de beste keuze. Ben je op zoek naar een vloer die de gehele ruimte dempt? Ook dan is tapijt de beste keuze.
Ondervloer PVC en laminaat
De ondervloer moet hard, droog, vlak en stabiel zijn. Is dit niet het geval, dan zal dit zichtbaar zijn in de vloer. Om dit te voorkomen kun je de ondervloer het beste egaliseren. Dit doe je door middel van het aanbrengen van egaline.
Dankzij deze speciale eigenschappen tegenover normale laminaatvloeren, is laminaat voor vochtige ruimtes uitermate geschikt voor plaatsing in de badkamer. Het is daarentegen niet geschikt voor toepassing buitenshuis of in natte ruimtes zoals sauna's, douchecabines, stoombaden en ruimtes met een afvoer in de vloer.
Voor elk budget een PVC-vloer bij GAMMA
Kies voor goedkope basic PVC-stroken of investeer in luxe vinyl tegels. We hebben we voor elk budget een mooie vinyl vloer. Bestel eenvoudig online of kom langs bij een bouwmarkt bij jou in de buurt.
Wat betekent 10dB? 10dB staat voor: decibel 10. Een geluiddempende ondervloer 10dB moet het geluid dus met 10 decibel verlagen. Dit wordt getest in combinatie met een bovenvloer, op een betonnen referentie vloer.
PVC vloeren staan er om bekend zeer geluiddempend te werken. Wanneer u in een tussenwoning woont is deze vloersoort dus erg geschikt. Let wel: vraag altijd na bij de Vereniging Van Eigenaren (VVE) of de vloer gelegd mag worden. De vloer moet namelijk minimaal 10 decibel kunnen dempen.
De juiste ondervloer in combinatie met de juiste PVC vloer zorgt ervoor dat er een geluidsreductie van 10dB of meer wordt gehaald op een betonnen ondervloer. Dit is de toegestane norm voor appartementen en daarom kunnen onderburen nooit gegronde klachten hebben over uw PVC vloer die te veel geluidsoverlast zou geven.
Houten plankenvloer als bovenverdieping
Bij een standaard plankenvloer is een tegelformaat ondervloer de beste keuze. De groene vloerplaat is geschikt, maar munt nergens in uit. Redupax ondervloeren dempen het geluid naar de vertrekken eronder met 10dB wat aan te raden is.
De 10 dB norm is gebaseerd op de algemeen geaccepteerde vloerbedekking (tapijt), die het geluid met 10 tot 12 dB verbetert. De NSG verstrekt certificaten aan ondervloeren die aan deze contactgeluidreductie voldoen. Deze certificaten zijn terug te vinden op de NSG website en worden alleen in Nederland gebruikt.
Een vloer geschikt voor je keuken, berging, hal of zelfs een laminaatvloer die je in een toilet of badkamer kunt plaatsen? Kies dan voor waterbestendig laminaat.
Door, stuk voor stuk, de randen van de laminaat planken aan de zijkanten rondom zorgvuldig met watervaste lijm in te smeren, en vervolgens het laminaat te leggen, kan er geen vocht via de naad in de laminaat plank trekken. De open rand, die als uitzet voeg dient, moet met siliconen kit afgewerkt worden.
Bij watervast laminaat bevat de draagplaat een kunststof profiel, de zogenaamde "Aqua Floor", dat veel beter bestand is tegen vocht. De oppervlakken en randen van de planken zijn geïmpregneerd zodat uw vloer in de keuken of de badkamer niet opzwelt door constante vochtigheid en opspattend water.
Voor een PVC vloer is niet altijd een speciale ondervloer nodig. Wel is een ondervloer altijd aan te raden omdat dit voor meer stevigheid en minder geluidsoverlast zorgt. PVC vloeren met een kliksysteem worden vrijwel altijd op een ondervloer gelegd, maar voor zwevende PVC vloersystemen is dit niet altijd nodig.
Een ondervloer bij klik-PVC is noodzakelijk. Zonder ondervloer kan je de vloer stuklopen en dat wil je natuurlijk voorkomen.
Over het algemeen is laminaat iets goedkoper van PVC. Beide vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Doordat PVC beter bestand is tegen water, kun je deze vloer iets makkelijker schoonmaken. Laminaat en vocht gaan voor korte periodes goed samen.
Een PVC vloer maakt een stuk minder geluid dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Waarom? PVC vloeren worden direct aan de ondervloer of grond bevestigd: laminaatvloeren worden vaak zwevend gelegd en maken daardoor meer geluid.
De naam zegt het al: een vinyl-vloer staat bekend om de geluiddempende eigenschappen van vinyl. Met een vinyl-vloer heb je dus weinig geluidsoverlast. Bovendien is het ook een van de meest makkelijke vloeren die er zijn, zowel qua onderhoud als het leggen.
Voor appartementen raden we een PVC vloer met een toplaag van 0.30 tot 0.55 mm aan.