De puk code wordt standaard bij uw simkaart geleverd. De puk code bestaat uit acht cijfers en u krijgt negen pogingen om de juiste code in te voeren. Bewaar deze code goed, want met het invoeren van de puk code kunt u de blokkering van de simkaart opheffen.
Die pukcode is dus erg belangrijk en daarom moet je deze ook goed bewaren. Deze speciale code is vaak geprint op het plastic kaartje, waar je ook je simkaart uitdrukt. Is dat niet het geval? Bekijk dan bijgeleverde brief, want dan is de code daarop te vinden.
Het nummer valt te herkennen aan de eerste vier cijfers, namelijk '8931'. Een simkaartnummer is dus niet hetzelfde als een pukcode of een pincode.
Als je drie keer een verkeerde pincode hebt ingevoerd, wordt er automatisch een blokkade op de simkaart geplaatst.Deze kan worden opgeheven door het invoeren van de pukcode.
Puk code opvragen
Wilt u niet het risico lopen dat uw simkaar blokkeert? Dan kunt u de puk code opvragen bij uw mobiele provider. Wanneer u de puk code opvraagt bij de provider, zullen zij deze aan u doorgeven.
De provider bepaalt de pincode of puk code. Ben je de code vergeten, dan is het verstandig te controleren of je de begeleidende brief van de provider nog hebt. Daarin staat vaak de pin- of puk code vermeld. Vaak biedt de brief de oplossing voor een vergeten pincode.
Hoe vraag ik mijn pukcode op? Wanneer je de pukcode niet meer kunt vinden, kun je deze opvragen via Ik Ben of de Ben app. Heb je de pukcode meer dan 10 keer (fout) ingetoetst? Dan is de simkaart permanent geblokkeerd.
De meest voorkomende reden is het vergeten van de viercijferige pincode. Heb je deze pincode drie keer verkeerd ingevuld? Dan wordt je simkaart automatisch geblokkeerd. Je telefoon zal vervolgens vragen om de achtcijferige pukcode.
De code bestaat uit acht cijfers. Wanneer je de pincode van je SIM niet meer weet, heb je maar liefst negen pogingen om de juiste pukcode in te voeren. Een keer een typfoutje maken is dus niet direct rampzalig.
Meestal vraagt je mobiele telefoon zelf om de pukcode. Vul je pukcode in zoals je hem in je Ik Ben omgeving ziet. Heb je een pukcode van 7 cijfers terwijl je mobiele telefoon vraagt om 8 cijfers? Vul dan een 0 in voor of na de pukcode.
De pukcode is een vaste code die je niet kan veranderen.
Blokkeren is helemaal uit. Zowel voor inkomen als uitgaand verkeer. Ook als je de simkaart in een ander toestel stopt kan er niet meer gebeld worden.
De pincode beveiligt de gegevens op je simkaart en smartphone. Als je een nieuwe simkaart hebt is de code meestal vier keer nul. Bij sommige providers is de code anders, deze vind je dan op het kaartje dat bij de simkaart wordt geleverd.
Je simkaart wordt definitief geblokkeerd wanneer je de PUK-code 10 keer verkeerd invoert. Wanneer dit gebeurt verschijnt er op je scherm het bericht: kaart geblokkeerd. Je kunt de simkaart helaas niet meer deblokkeren.
De PUK-code vind je op de simkaart die je met je Hollandsnieuwe account ontvangen hebt.
Elke simkaart heeft een pin- en pukcode. Met de pincode heb je sneller te maken dan met de pukcode. Dit komt omdat je de pincode bij het opstarten invoert om de simkaart te ontgrendelen. De pukcode is pas relevant als je drie keer de pincode verkeerd invoert.
Je ontgrendelt hem door de simcode in te voeren. Deze bestaat uit 4 cijfers en is meestal 0000. Deze voer je in als je de telefoon opstart of als je een nieuwe simkaart in je smartphone stopt. Je kunt de code zelf veranderen naar een code die moeilijker te raden is.
De code bestaat uit acht cijfers en je hebt negen pogingen om deze in te voeren. Ga niet zelf de nummers raden, want na negen pogingen wordt de simkaart definitief geblokkeerd. Kun je de PUK-code niet vinden, neem dan contact op met de klantenservice van je provider.
Een pincode in een veiligheidsmaatregel zodat onbevoegde niet zomaar, op jouw kosten, jouw toestel kunnen bedienen. Wil je de pincode uitzetten dan doe je dat via de beveiligings instellingen van je telefoon. Heeft verder niks er mee te maken dat je simkaart is geactiveerd.
Er is helaas geen alternatieve manier om de simkaart te activeren.
Op de dag dat je telefoonnummer wordt overgezet, wordt je simkaart automatisch geactiveerd. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Goed om te weten: het kan eventjes duren voor je kunt bellen, sms'en en internetten.
Dat is niet moeilijk als je de juiste stappen volgt. Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.