Voorzie zo'n 125 tot 150 gram charcuterie per persoon.
- verschillende soorten charcuterie: beperk tot een drietal soorten, nl ham (gekookte en rauwe) en een ander soort vleeswaar naar keuze, bijvoorbeeld salami. - confituur (jam), beperk hier ook tot drie soorten, een rode en een gele soort (bv aardbeien en abrikozen, met voorkeur zelf gemaakt).
Standaard krijg je 4 min pistolets (en/of mini sandwiches) per persoon, maar je kan dit aanpassen aan je eigen voorkeuren. Je kan ook opteren om (deels) mini sandwiches toe te voegen. Standaard krijg je 3 mini pistolets en 1 halve wrap, maar je kan dit aanpassen aan je eigen voorkeuren.
U mag uitgaan van een minimum van 4 stuks per persoon om de honger te stillen.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Voorzie zo'n 125 tot 150 gram charcuterie per persoon. Een brede selectie aan bijgerechten en broden maakt het geheel helemaal af.
Verdeel je bord in kwadranten en leg één soort vlees in het midden van elk kwadrant . Er zijn verschillende manieren om de charcuterie te plaatsen: Je kunt plakjes in een roosachtige vorm vormen door ze te rollen als een kaneelbroodje. Kleine klontjes en wervelingen van gedroogde hammen zijn gemakkelijk en leuk.
Charcuterie staat eigenlijk voor een plank met vleeswaren, maar tegenwoordig wordt de plank ook bewoond door ondersteunende kazen, dips, crackers, nootjes en meer. Het fijne aan zo'n bord is dat je hem helemaal kan aanpassen aan jouw wensen.
In klassieke vorm bevatten ze doorgaans een assortiment van vleeswaren zoals prosciutto en salami, een verscheidenheid aan kazen en extra items zoals fruit, noten, smeersels en ambachtelijk brood , afhankelijk van uw voorkeuren. Dat is het leuke van charcuterie: u kunt ingrediënten naar wens mixen en matchen.
Brood is dan ook onmisbaar op je charcuteriebordje. Zorg voor wat variatie met crackers, noten, broodstengels of een lekker knapperig stokbrood.
Ja, dat kan en ik denk dat je dat ook moet doen! Een charcuterieplank voor het ontbijt is heerlijk, voedzaam en een geweldige manier om een menigte te bedienen voor een feestje of bijeenkomst!
Knapperige groenten zoals wortelen, komkommers en radijsjes passen goed bij halal vleeswaren.
De voedingsmiddelen voor een charcuterieplank zijn eindeloos, want werkelijk alles kan. Een algemene vuistregel is om 3oz kaas en vlees per persoon te plannen voor een voorgerecht en 6oz als hoofdgerecht . Vlees: Salami, prosciutto en pepperoni worden vaak gebruikt.
Kies je voor vlees, neem dan bij voorkeur magere of halfvette vleeswaren zoals kippenfilet, kalkoenham, gekookte ham, rosbief en rauwe ham. Kies geen snel bederfbaar beleg zoals américain of rosbief.
Er zijn er een paar die ik zou vermijden: aubergines, spruitjes, rapen, bieten, courgette en champignons . Veel van deze groenten smaken het lekkerst als ze gekookt zijn, en Charcuterieplanken bevatten over het algemeen geen gestoomde of gekookte groenten.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Als je je aan deze richtlijnen houdt, zit je sowieso goed: hapje bij het aperitief: 50 tot 100 g per persoon. broodbeleg: 20 g per snee brood. maaltijd: 200 g per persoon.
Een handige richtlijn is om per persoon tussen de 4 tot 6 hapjes te rekenen. Bijvoorbeeld, als je verwacht dat er 20 personen zullen zijn, moet je ongeveer 80 tot 120 hapjes voorbereiden. Denk hierbij aan mini-sandwiches, gehaktballetjes en kaasblokjes.
Gemiddeld kun je rekenen op 2 tot 3 broodjes per persoon bij de brunch. Wat zet je op tafel met een brunch? Tijdens een brunch serveer je meer dan alleen broodjes. Denk aan een lekker soepje, een salade, wrap, smoothie en zoete gerechten.
Meer dan de helft van het vlees dat we eten is bewerkt vlees. Volwassenen eten gemiddeld 69 gram rood en/of bewerkt vlees per dag.Voor mannen is dit gemiddeld 85 gram en voor vrouwen 54 gram. Meer dan 25% van de volwassen mannen eet 100 gram of meer rood en/of bewerkt vlees per dag.
Er gaat ongeveer 100 tot 150 gram vlees in een broodje.