In 1 portie (145 gram) kibbeling zit: 304 kcal energie. 16,2 gram vet. 3,2 gram verzadigd vet.
Er zitten 304 kilocalorieën in 1 portie (145 gram) kibbeling. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kibbeling'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Vers gebakken kibbeling bestrooid met lekkere kibbelingkruiden. Een grote portie kibbeling bevat ca. 400 gram.
Toch is de voedingswaarde van kibbeling niet enorm slecht. 100 gram kibbeling bevat zo'n 220 calorieën en maar liefst 24,5 gram eiwit en 13,8 gram vet. Daarnaast bevat deze gefrituurde snack ongeveer 13 gram koolhydraten en 1 gram vezel. Door deze hoge hoeveelheid eiwitten is kibbeling een best gezond tussendoortje.
6. Portie kibbeling: 306 kcal. Een superlekkere snack: een portie kibbeling van de visboer.
Het hazelnootgebakje is de grootste caloriebom met 468 kilocalorieën per 100 gram en bevat het meeste vet. Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
Een normale kibbeling is een standaard portie kibbeling voor de gemiddelde eter. Ca 200 gram, De kibbeling wordt geserveerd met een sausje naar keuze.
Het woord kibbeling duidde oorspronkelijk het gezouten afval van de kabeljauwvangst aan. Toch is er veel verschil in kibbeling en is er niet één ingredient voor het krokante stukje vis.
1) VLOEIBARE CALORIEËN
De grootste bron van nutteloze calorieën zijn vloeibare calorieën. Via vocht klok je zo honderden vloeibare calorieën naar binnen.
Vette en magere vissoorten
Kibbeling wordt gemaakt van magere vissoorten. Die bevatten maar weinig vet en daardoor ook weinig gezonde visvetzuren. Juist die gezonde vetzuren verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Vanwege die vetzuren heeft vette vis zoals zalm, makreel, haring of sardines de voorkeur.
Een kleine portie kibbeling (145 gram), met saus bevat: 358 kcal. 32,7 gram eiwitten. 4,8 gram koolhydraten.
Er zitten 304 kilocalorieën in 1 stuk (145 gram) lekkerbek.
In 100 gram gebakken of geroosterde vis zitten 126 kilocalorieën. Deze hoeveelheid gebakken of geroosterde vis bevat 22 gram eiwit en 3,45 gram vet waarvan 0,68 gram verzadigd vet is.
Er zit 16,2 gram vet in 1 portie (145 gram) kibbeling, waarvan 3,2 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
De loempia is dan nog steeds de gezondste keuze, al is het verschil met de rest wel wat minder groot. Daarnaast bevat deze snack ook relatief weinig (verzadigd) vet en zout.
Er zitten 393 kilocalorieën in 1 bakje (150 gram) friet, met zout. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'friet, met zout'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
De eenheid calorie, staat voor energie of warmte (E). Er is 1 calorie qua hoeveelheid energie om 1 gram water 1 graad te laten stijgen. Vanwege het feit dat 1 calorie vrij weinig is, gebruikt men vaak de eenheid van 1.000 calorieën: kCal. Dit wordt in de volksmond vaak bedoelt als men het heeft over calorieën.
Voor een gezond voedingspatroon is het advies om 1x per week vis te eten, of schaal- en schelpdieren. Kies bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Daarin zit het meeste omega-3: een gezond visvetzuur. Een portie van 100 gram bevat ongeveer 7 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Het Voedingscentrum raadt aan om minimaal één keer per week vis te eten. Vis bevat Omega 3-vetten die ons lichaam niet zelf aanmaakt, maar wel nodig heeft. Het is daarom essentieel om vis te eten. Het eten van Iglo lekkerbekjes kan dus zeker bijdragen aan het binnenkrijgen van deze belangrijke voedingsstoffen.
ALPHEN AAN DEN RIJN - Visspecialist Sluizeman in Alphen aan den Rijn mag zichzelf maker van de beste Nederlandse kibbeling noemen. De finale van de zogeheten Kibbeling Cup werd maandag gehouden in Spakenburg, het vissersdorp waar eigenaren Jack en Angelique Hendriks vandaan komen.
Een pond kibbeling is gemiddeld genoeg voor twee volwassenen, gemiddelde eters, en een kind.
Verwarm de oven voor op 180 graden, doe de vis in een ovenschaal en zet deze tien minuten in de oven. De airfryer is ook erg geschikt om gebakken vis mee op te warmen. Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Doe de vis 3 tot 4 minuutjes in de airfryer en de vis is heerlijk krokant.