Een hotspot ontstaat doordat de hond op een bepaalde plaats krabt, bijt en likt. Meestal is jeuk de oorzaak van het krabben en bijten. Jeuk door bijvoorbeeld een vlooien- of een tekenbeet, of door een allergie. Ook een oorontsteking kan de jeukbron zijn waardoor de hond gaat krabben.
Een hotspot is een lokale huidontsteking die door de hond zelf wordt veroorzaakt. Hotspots kunnen in een paar uur ontstaan en bijten vaak agressief om zich heen. De hond veroorzaakt een hotspot door overmatige vachtverzorging in de vorm van likken, krabben of bijten. Dit wordt meestal veroorzaakt door jeuk.
Hotspot is een ernstig jeukend vochtig eczeem bij honden dat in een paar uur tijd kan ontstaan door krabben of bijten. Honden worden lusteloos en gaat vaak gepaard met koorts.
De behandeling van een hotspot bij je hond
Knip of scheer de haren rondom de ontstoken plek voorzichtig en zeer ruim weg. Hierdoor zal de wond beter uitdrogen en irriteren de haren de wond niet. Maak de plek schoon met wat lauw water en een zachte, schone doek. Dep de wond daarna zachtjes en zo goed mogelijk droog.
Door de hevige jeuk zal uw dier onafgebroken aan de plek willen likken en bijten, waardoor deze al snel steeds groter wordt. Een hot spot is niet erg gevaarlijk, maar wel heel vervelend voor uw hond en zal niet vanzelf weg gaan.
Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.
Een hotspot is een rode, vochtige, jeukende plek die vrij plotseling ontstaat en snel erger wordt doordat de hond er heftig aan krabt en bijt. Hotspots zitten meestal op het achterste deel van de rug, de achterpoten en bij de oren, maar ze kunnen overal op de hond voorkomen.
De behandeling van hotspots
Wanneer je er zeker van bent dat de rode plek op de huid van je hond geen insectenbeet of een andersoortig jeukend bultje is dat binnen enkele dagen vanzelf verdwijnt, dan kan de dierenarts op zoek gaan naar de mogelijke oorzaak en overgaan op een behandelplan.
U kunt de mobiele data van uw telefoon gebruiken om een andere telefoon, tablet of computer te verbinden met internet. Het delen van een verbinding op deze manier wordt 'tethering' genoemd. Ook wordt soms gesproken over het gebruik van een 'hotspot'. Sommige telefoons kunnen de wifi-verbinding delen via tethering.
Wanneer je hond gaat krabben, likken en bijten op één bepaalde plek in de vacht, dan kan het zijn dat je hond een hotspot heeft. Door het aanraken van de plek door de hond, gaat de plek bloeden of wordt de plek roder en warmer. Dit is erg vervelend voor de hond en kan zeer pijnlijk zijn.
Infectie kan je herkennen door de aanwezigheid van pus (groen-gele uitvloei) en de stinkende geur. Wanneer er in dit stadium niet snel gehandeld wordt kan een hotspot gevaarlijk worden. Het dier zal algemeen ziek worden: er ontstaat koorts, het dier wordt sloom en zal slecht/niet meer willen eten.
1 á 2 maal daags aanbrengen op de huid. Bij geïrriteerde huid goed inmasseren. Kan zo nodig worden afgedekt met een pleister of een verbandgaasje.
Raadpleeg altijd de dierenarts wanneer de hotspot van jouw hond er ernstig uitziet. Maak de wond schoon met lauwwarm water en eventueel een milde hondenshampoo. Verder is het goed om de haren rondom de hotspot voorzichtig weg te scheren. Let op, de plek kan soms erg gevoelig zijn.
Gevolgen van hotspots
Doordat de plaat (die zich boven de warmere plek bevindt) beweegt, verplaatst het aardoppervlak zich ten opzichte van de hotspot. Hierdoor kan er zich in de loop der tijd een rij vulkanen ontwikkelen aan het aardoppervlak.
Een persoonlijke hotspot is een lokaal wifi-netwerk dat iemand opzet met de eigen smartphone. De bedoeling is om met een ander apparaat, zoals een tablet zonder internetabonnement, toch online te kunnen.
In theorie reikt het wifi-signaal 300 meter ver, maar dat is wel in ideale omstandigheden en dan nog enkel buitenshuis. Vaak reikt het draadloze signaal binnen maar enkele tientallen meters ver. De gebruikte bouwmaterialen in huis of op kantoor hebben een grote invloed op het bereik.
Met een hotspot creëer je de mogelijkheid om wifi, oftewel draadloos internet, aan te bieden via jouw telefoon. Deze manier van internetten wordt ook wel tetheren of tethering genoemd. Het is handig als er even geen snel of veilig internet in de buurt is of als je bijvoorbeeld op vakantie bent.
Bij een heftige hotspot kan een corticosteroïd houdende zalf of lotion prettig zijn. Eventueel kan uw hond een middel krijgen tegen de jeuk. Ook lasertherapie is ook een mogelijke behandeling.
Als de hotspot zich heeft ontwikkeld tot een infectie, dan kan een dierenarts verschillende dingen doen. De dierenarts zal de haren rondom het ontstoken gebied scheren en de huid goed schoonmaken. Er zijn veel zalven met anti bacteriële werking waarmee de huid kan worden behandeld.
Breng de zalf ruim aan op de wond, doe dit elke dag. Gaat het om jeuk en huidirritatie, smeer de zalf dan goed in. Een klein wondje hoeft niet afgedekt te worden. Gaat het om een grotere wond, dek deze dan af met een gaasje.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het "ruwe verkeer" vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.
Het simpele antwoord is: hoogstwaarschijnlijk niet, maar technisch gezien absoluut wel. Als jij bij tante of bij kennissen gebruik maakt van hun WiFi met hun medeweten dan is de kans heel erg klein dat deze mensen het kunnen zien, simpel vanwege het feit dat ze daar geen moeite voor (willen) doen.
Een hotspot bij een hond is niet besmettelijk, maar wel bijzonder pijnlijk voor jouw trouwe viervoeter. De plek wordt 'hotspot' genoemd, ofwel 'warme plek' en dit voelt jouw hond dan ook.
Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren. De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt. Voor een goede beveiliging moet hier WPA of WPA2 staan.
Zijn Wifispots gratis? Ja. Omdat je zelf ook Wifispots beschikbaar stelt via je eigen modem, kun je de hotspots via Wifispots zonder extra kosten gebruiken.