Er zitten 153 kilocalorieën in 1 3 stuks (140 gram) kipsaté zonder saus.
Als je op zoek bent naar een voedzame maaltijd die je helpt om je conditie te verbeteren, dan is onze Kipsaté een uitstekende keuze. De Kipsaté is rijk aan eiwitten, wat belangrijk is voor het opbouwen en onderhouden van spieren.
Gewicht: Circa 100 gram per stokje.
Er zijn 740 calorieën in een portie Patat met Satesaus.
Als je gezond en gevarieerd eet, is het geen probleem om af en toe een frietje te eten. Het gaat erom dat je friet niet té veel en té vaak eet. Het gaat om de juiste balans.
De winnaar van de meest gezonde snack van de snackbar gaat naar de kroket. Een kroket bevat namelijk minder zout dan een frikandel. Bovendien wordt een frikandel vaak gegeten met mayonaise, currysaus en uitjes.
Saté gemaakt van blokjes malse fricandeau welke lekker zijn gekruid met saté kruiden. Uiteraard geprikt op een spiesje. De saté weegt ongeveer 80 gram per stokje.
240 gram per persoon.
Er zitten 393 kilocalorieën in 1 zak (150 gram) friet, met zout. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'friet, met zout'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing.
Water, kippenvlees 30%, geroosterde pinda 16%, suiker, magere melkpoeder, specerijen, bloem (bevat tarwe), plantaardige oliën (raapzaad, pinda), plantaardige vezel (bevat tarwe), rode pepers, zout, suikerstroop, gemodificeerd zetmeel, melasse, gehydrolyseerd plantaardig eiwit (bevat soja), dextrose, natuurlijk aroma, ...
De smaak van kip is licht en subtiel dus bij de meeste kipgerechten kun je het beste voor een lichte en fruitige rode wijn kiezen of een volle witte wijn. Gegrilde kip: chardonnay of viognier. Liever rood? Ga voor een pinot noit.
Er zitten 309 kilocalorieën in 1 stuk (130 gram) varkensschnitzel, saté-, gepaneerd, onbereid.
Een kipfilet, het magerste stukje, telt maar ongeveer 100 kcal per 100 g. Het verschil zit vooral in het vetgehalte. Een kipfilet is vetarm (1,3 g vet per 100 g). Een kippenbout bevat iets meer vet (6,2 g per 100 g).
Een portie saté bestaat uit 3 stokjes vers van de grill. Ook meerdere stokjes mogelijk.
Beste pindasauzen
Het best uit de test kwam een Verstegen-variant met de naam Kant & Klare Satésaus natriumarm. Het testoordeel voor deze uitschieter is een 9,5 op een schaal van 0 tot 10. Ook Inproba scoort hoogt met de Satésaus kant en klaar. Het rapportcijfer kwam voor deze satésaus uit op een 7,6.
Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe. De Indonesische naam ervoor is sate (soms ook sateh of satai). In Maleisië en Singapore komt men het vaak tegen als satay.
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig. Dat is dus 195/30 = 6.5kg kippendij. Als je een veilige marge wilt hebben, dan pak je 7kg kippendij en dan heb je rond de 210 satehs.
De meeste satésauzen bevatten veel suiker en flink wat zout.Ook zijn ze rijk aan vet.Maar het gaat wel om de gezonde vetten. Die zijn voornamelijk afkomstig van de pinda's zelf.
Je gebruikt 25 gram saté marinade per kilo vlees.
32,6 gram. in 1 3 stuks (140 gram)
Frikandel: 181 kcal, 13.2 gram vet (4,2 gram verzadigd), 0.6 gram suiker, 1.8 gram zout. Patat zonder (bakje van 150 gram): 395 kcal, 22 gram vet (5.2 gram verzadigd), 0.3 gram suiker, 0.7 gram zout. Patat met (bakje van 150 gram): 560 kcal, 40 gram vet (7.4 gram verzadigd), 1.1 gram suiker, 1 gram zout.