1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
Ingrediënten en allergenen: Suiker, boter (melk), volle melkpoeder, melkroom, cacaoboter, hazelnoten, glucosestroop, cacaomassa, koffie, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma, conserveermiddel (kaliumsorbaat). Kan sporen van eieren en van sesam bevatten.
De Manon Café, een originele creatie van Leonidas, verwent de kenners met haar jasje van witte chocolade en heerlijke vulling: roombotercrème met de intense smaak van 100% arabicakoffie, op een fijn laagje praliné afgewerkt met een hele hazelnoot.
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon.
1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
In samenwerking met Leonidas
De alombekende Manon-praline van Leonidas stopten we in een ijsjasje. De kleine dessertjes bestaan uit koffieroomijs, een hazelnootbereiding en zijn omhuld met witte chocolade. HEERLIJK!
Voor pure pralines gebruik ik steeds Côte d'Or Noir de Noir. Je zou als je deze naam hoort denken dat het cacaogehalte in deze chocolade erg hoog ligt, maar eigenlijk valt dat best mee... 54%... erg bittere chocolade is dat dus niet, maar toch zeker bitterder dan de "standaard" pure Côte d'Or met 48% cacao.
Liefhebbers kennen ongetwijfeld de versie met pure chocolade en marsepein, en de beroemde manon praline, van witte chocolade of fondant, vaak met koffiesmaak, met een vulling van verse room of boter en een noot in het midden.
Een praline is de Belgische benaming voor de Hollandse bonbon, maar met praliné doelen we op de zoete nootachtige vulling binnenin een bonbon. We kennen chocolade bonbons in allerlei vormen, maten, kleuren en met uiteenlopende vullingen.
Idealiter moeten (verse) pralines binnen de acht dagen na aankoop gegeten worden. Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden.
Voor wie dus vraagt naar de beste chocolades kunnen we absoluut niet één merk aanraden. Ja, we hebben zo onze voorkeuren, momenteel vinden we Dandelion bijvoorbeeld helemaal geweldig. En Soma, wereldtoppers uit Canada . En ohja, de Guasare van Soma is ook bekroond tot beste chocolade ter wereld…
Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld. Heel bijzonder is dat er geen andere smaakstoffen of aroma's aan deze chocolade zijn toegevoegd. Een 100% originele en authentieke smaak dus. Zeker eens proeven als u de kans krijgt.
Ongeveer 35 pralines, een leuke attentie om fijnproevers te verwennen.
Een knäckebrödje bevat rond de 40 kilocalorieën. In een snee brood zitten er ongeveer twee keer zo veel. Dat klinkt dus superslank, zo'n cracker. Maar meestal eet je twee crackers in plaats van één boterham en dan zit je aan een gelijke hoeveelheid calorieën.
Een snee brood bevat zo'n 13 gram koolhydraten, 3 gram eiwitten en 1 gram vet. De calorieën in brood zijn voor 60 tot 80% afkomstig uit koolhydraten.
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Bij Leonidas gebruiken we voor onze creaties uitsluitend chocolade op basis van 100% pure cacaoboter. Zowel voor het buitenlaagje als voor de vullingen. Leonidas, dat is 100% kwaliteit en traditie. De kwaliteit van Leonidas zit dus in de pure cacaoboter, zonder ook maar een druppel palmolie.
Chocolade heeft een hoog vochtgehalte. Om deze reden moet chocola in de verpakking bewaart worden. Wanneer je chocolade buiten de verpakking bewaart dan zal het vocht sneller geabsorbeerd worden en hierdoor kan er een wit laagje op de chocolade ontstaan. Uiteindelijk kan dit zelfs zorgen voor beschimmelde chocolade.
Leonidas pralines met alcohol of roomboter bewaar of eet je het best koel (recht uit de koelkast). Onze pure pralines, onze pralines met vullingen van praliné, ganache, room, likeurcrèmes of marsepein en onze truffels worden het best bewaard op een temperatuur tussen 15 en 18°C.
Conclusie. Chocolade kan jarenlang worden bewaard in een diepvriezer; Chocolade bewaren in een koelkast is beter dan op kamertemperatuur; Als de verpakking is geopend, moet de chocola luchtdicht worden verpakt om geen vreemde geuren te absorberen.
Dit zijn zoete hapjes die bestaan uit chocolade. In alle gevallen bevatten de chocolade bonbons een vulling die uit van alles en nog wat kan bestaan. Soms is de bonbon gevuld met praliné, terwijl er een andere keer alcohol in zit.