Auteur en illustrator Francine Oomen (Laren, 1960) studeerde aan de Academie voor Industriële vormgeving in Eindhoven. Ze schreef meer dan honderd kinderboeken, waarvan ze er ruim drie miljoen verkocht.
Alle boeken van Francine Oomen (21 boeken).
Omdat ze zo snel geen schrijver kon vinden, schreef ze de boeken zelf maar. Daarna is ze niet meer opgehouden met schrijven. Francine Oomen heeft lange tijd in Zuid-Limburg gewoond maar ze woont nu op een boerderij in Noord-Holland.
Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwonen en werkte ze als grafisch ontwerper. Oomen heeft drie kinderen: een dochter en twee zonen.
Hoe overleven we? is een autobiografische zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van seksueel misbruik en hoe de keten te doorbreken. Deze prachtige tweede graphic novel van Francine Oomen is wederom openhartig, taboedoorbrekend, actueel én urgent.
BosBros is producent van de film Hoe Overleef ik Mezelf, gebaseerd op het gelijknamige boek van Francine Oomen. Rosa is 13 jaar. Ze is gevoelig, creatief en heeft een goed gevoel voor humor. Maar ze kan ook goed piekeren, ontevreden zijn over haar uiterlijk en zich onzeker voelen.
Het boek Hoe overleven we? is een autobiografische zoektocht naar de oorzaken en gevolgen van seksueel misbruik en hoe de keten te doorbreken. Deze prachtige tweede graphic novel van Francine Oomen is wederom openhartig, taboedoorbrekend, actueel én urgent.
Hoe overleef ik mezelf? is een film uit 2008 naar de boeken Hoe overleef ik mezelf? en Hoe overleef ik mijn eerste zoen? van Francine Oomen. Nicole van Kilsdonk heeft de film geregisseerd naar een scenario van Tamara Bos.
Francine Oomen (62) gaat een nieuw boek schrijven in haar successerie 'Hoe overleef ik'. Dat meldt de auteur donderdag in een filmpje op TikTok. Het wordt een deel waarin Rosa en de andere hoofdpersonages inmiddels twintigers zijn.
Het boek Hoe overleef ik de brugklas is geschreven door Francine Oomen, en de tekeningen zijn van Annet Schaap. Het verscheen in 2000 en is het derde deel in de Hoe overleef ik-serie. Inmiddels zijn er twaalf delen verschenen, en deel dertien komt eraan!
'Intergenerationeel' trauma
Zo pijnlijk dat ze het zelfs bijna niet kunnen verdragen om er voor hun eigen kind te zijn, omdat het zo raakt aan de eigen pijn die nog niet verwerkt is." Dat heet ook wel intergenerationeel trauma, vertelt de traumatherapeut.
Dit boek staat boordevol tips over verliefdheid. Over frisse adem, versiertips voor beginners en gevorderden, over liefdesverklaringen in de chatbox. Maar ook over nee durven zeggen en erachter komen wat je wel en niet wilt. Een onmisbaar boek voor iedereen die voor het eerst verliefd is, of van plan is het te worden!
Hoe overleef ik - Deel 7 : Hoe overleef ik met / zonder jou? Het is weer aan tussen Rosa en Neuz. Helaas hangen er donkere wolken in hun z(w)evende hemel. Rosa s moeder is erg down na Alexanders dood en Rosa heeft haar handen vol aan het huishouden en aan haar broertje, Appie Garnaal.
Het elfde deel in de Hoe overleef ik-serie staat bomvol problemen. Er gebeurt van alles rondom Rosa's leven. Een vriendin is drugsverslaafd en probeert zelfstandig af te kicken, een vriend is gameverslaafd (WoW) en wordt gepest op school, een depri-moeder die wil trouwen, een gevonden zwangerschapstest…
Hoe overleef ik het jaar 2000? Rosa brengt oud en nieuw door bij haar vriendje Jonas, die op een boerderij in Limburg woont. Jonas' vader heeft zo zijn eigen ideeën over het millenniumprobleem en is al maanden bezig zich erop voor te bereiden. Zijn vrouw en zoon vinden het allemaal maar grote onzin.
De Groningse Joost is door De Volkskrant uitgeroepen tot literair talent van 2021 en voormalig stadsdichter van Groningen. Hij verdedigde de familie-eer glansrijk: Joost is namelijk de achterneef van oud-winnares Astrid Kersseboom.
Even dachten kijkers van De slimste mens dat cabaretier Stefano Keizers na zijn deelname in 2017 wéér meedeed aan de populaire quiz. Maar nee, gisteravond debuteerde dichter en schrijver Joost Oomen, die met zijn snor en sonore stem doet denken aan de bekende grappenmaker.