Boxpakjes in maat 50 (1-2 stuks) Boxpakjes in maat 56 (2-3 stuks) Truitjes/sweaters (minimaal 4 per maat) Mutsjes (3 stuks)
In de babyuitzet wordt aangeraden minimaal 3 rompertjes aan te schaffen in maat 50/56 en 3 in maat 56/62. De meeste ouders kopen echter van iedere maat veel meer rompertjes in. Daarnaast zal je waarschijnlijk ook een hoop rompertjes cadeau krijgen voor je baby.
Maat 62 is een babymaat die tussen maat 56 en maat 68 zit. Deze maat past bij een gewicht van ongeveer 5 tot 6,5 kg en een hoofdomtrek van 40 cm. Ben je op zoek naar slofjes voor je kleine?
Het ene kind draagt geen rompers meer als hij twee jaar is, de ander gaat over op een hemdje en broekje als hij ruim drie is. Een romper is in principe bedoeld om de luier op zijn plek te houden. Veel ouders kiezen er daarom voor om te stoppen met het gebruiken van rompers als hun kind zindelijk aan het worden is.
Om één kledingmaat te verliezen, zou je ongeveer vier kilo aan vet moeten kwijtraken. Voor zij die liever in calorieën dan in kilo's tellen: vermenigvuldig dat getal gewoon met 7000 (ja, om een kilo aan vet te verliezen moet je gemiddeld zo'n 7000 kcal verbranden).
"De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maatje 40 tot 42, maar Nederlandse merken maken al kleren in maat 38."
Qua richtlijn kies je voor een eerste pakje meestal maat 50-56. Prematuur kindjes dragen ongeveer vanaf maat 44.
De meeste baby's zullen de eerste weken maat 50/56 dragen. Kleine baby's passen beter in maat 44 en zeer forse baby's zullen maat 50/56 nauwelijks aan hebben. Kies truitjes en rompers met een overslag, een sluiting aan de voorkant. Dat is voor je baby fijner dan kleding aantrekken over zijn hoofd.
Één setje is voldoende om mee door te komen. Ook een jasje is wel handig om meteen aan te schaffen voor je pasgeboren baby, zeker in de koudere seizoenen. Babyjasjes maat 50 en maat 56 zijn vaak lang niet zo dik als een winterjas voor jezelf.
We raden je aan om te denken in setjes: rompers, truitjes en broekjes (al dan niet met voetjes). Bij de geboorte heb je een 5-tal setjes nodig van maat 50, maar het kan geen kwaad om ook al een setje van een grotere maat te kopen. Het ene baby'tje komt al wat groter ter wereld dan het andere.
Maat 62. Deze maat draagt een kind vaak tussen de 2 en 4 maanden. Het kindje is dan tussen de 56-62 cm en weegt ongeveer 5 tot 6 kg. Dit is de eerste maat waarvan ik je kan adviseren om echt een stapeltje kleding van aan te schaffen.
Bij hoeveel kilo afvallen zie je verschil? Vanaf zo'n 5 kilo kun je een duidelijk verschil zien. Met kleding aan is dit vaak nog wat meer. Ook hangt het er vanaf op welke plek jij vet verloren bent.
Meestal val je eerst af op de plek waar je het meeste lichaamsvet hebt. In het algemeen slaan mannen meer vetmassa op rond de buik. Mannen gaan dan meestal ook sneller afvallen op de buik dan op andere plaatsen. Vrouwen daarentegen slaan meestal meer vet op rond hun bovenbenen en heupen.
Een baby die maat 44 past, is natuurlijk ook niet zo zwaar. Toch is er geen standaard maat 44 baby gewicht. Gemiddeld is een baby die maat 44 past ongeveer 2-2,5 kg zwaar. Als een kindje zwaarder is, past hij meestal geen kleding in maat 44 voor baby's.
Het 10 kilo afvallen in 4 weken is al weer meer realistisch, want dat is 2,5 kilo per week. Als je overgewicht hebt, zou je in deze 4 weken al ver kunnen komen met een extreem koolhydraatarm dieet. Bij overgewicht kan je met een koolhydraatarm dieet in het optimale geval tot wel 2 kilo per week verliezen.
Een boxpakje wordt veel gedragen voor het eerste levensjaar. In de eerste paar weken na de geboorte kunnen baby's hun eigen temperatuur nog niet zo goed regelen. Ook tijdens het slapen niet. Een boxpakje houdt je baby warm, blijft goed zitten en is makkelijk aan en uit te trekken.
Waarom zijn rompertjes zo handig? Doordat rompertjes uit één stuk bestaan voorkomt dit een blote buik en rug. Je baby verliest zo niet onnodig warmte en jij hoeft hier dus niet de hele tijd op te letten. Een romper houdt de luier op zijn plaats, dit verkleint de kans op lekkage.
Lichamelijk zou een kind van anderhalf jaar al klaar zijn om te beginnen met zindelijk worden. De meeste kinderen krijgen pas interesse voor zindelijkheid tussen de twee en de drie jaar. Rond de drie jaar zijn de meeste kinderen overdag zindelijk.