De neus screw piercing is de stevigste neuspiercing van alle soorten. Deze blijft namelijk altijd goed en stevig op zijn plek zitten. Dit komt door de speciale vorm van het staafje die ervoor zorgt dat de neuspiercing zichzelf klem zet tegen de binnenkant van je neusveugel aan.
Neuspiercing genezing
De genezingsperiode is ongeveer 8 weken. Bij een bridge piercing duurt dit langer: ongeveer 4 tot 6 maanden. Net zoals bij alle piercings is een goede verzorging erg belangrijk.
Het piercen van deze neusvleugel zou menstruatieklachten verminderen, een bevalling gemakkelijker maken en zélfs de vruchtbaarheid stimuleren! Uit onze enquête blijkt dat zo'n 60% van de Alkmaarders met een neuspiercing vrouw is. Maar liefst 75% van deze vrouwen draagt haar neuspiercing aan de linkerkant.
Een ringetje of knopje in de linker neusvleugel zou volgens de principes van Ayurveda, een Indische geneeswijze, menstruatiepijn verminderen en een bevalling gemakkelijker maken. In Europa is de piercing in de jaren '80 bekend geworden toen veel punkers ringetjes door hun neusvleugel droegen.
De piercer prikt met een naald een gaatje en haalt de piercing erdoorheen. Hiervoor wordt een speciaal neusknopje gebruikt die geen scherpe randjes of uiteindes heeft. Pas na de genezing kun je het knopje laten vervangen door een ringetje.
Gebruik een wattenstaafje en een zeezout oplossing/zoutbad. Verschoon regelmatig je lakens en kussenslopen zodat je piercing bacterievrij blijft. Het lijkt voor de hand liggend, maar dit zal helpen. Als je een nieuwe piercing laat zetten, mag je nooit op de piercing zijde slapen.
Let erop: als de neus eenmaal aan een 1mm piercing is gewend geraakt al een 0.8 mm neuspiercing sneller uitvallen en dus minder comfortabel dragen. Is dit al het geval? Maar je geen zorgen, na een korte tijd zal de neusholte weer genezen, en dus weer geschikt zijn voor 0.8mm piercings.
Snuit je neus voorzichtig. Dit mag je gewoon doen als dat nodig is, maar knijp niet je hele neus fijn. Check erna of al het snot echt weg is en er niets blijft hangen ð.
Kraakbeen is meestal vrij vervelend om te laten piercen, en aangezien je bij een neuspiercing kraakbeen pierct is dit dus gevoelig. Hoewel pijn natuurlijk relatief is, want wat bij de ene veel pijn is, is bij een ander een stuk minder pijnlijk.
De neuspiercing zoals de meeste mensen die kennen is afkomstig uit India. Daar heeft het doorboren van de linkerneusvleugel een speciale betekenis. Het zou vruchtbaarheid van de vrouw verhogen.
Of je nou kiest voor een kleine neuspiercing of een minimalistisch neusringetje, met een neuspiercing krijg je meteen een stoere look. De seamless piercings kunnen op verschillende plekken gedragen worden. Je kunt een seamless piercing indoen als neuspiercing maar bijvoorbeeld ook als tragus- of helixpiercing.
Groeit het snel dicht en laat het een litteken achter? De snelheid waarmee een neuspiercing dichtgroeit, hangt af van hoelang je 'm al hebt. In de eerste maanden kan dit heel snel gaan, zelfs op enkele uren. Het litteken dat een neuspiercing achterlaat is vergelijkbaar met dat op een oorlel.
Een tragus piercing wordt gezet in een gedeelte van het oor dat bestaat uit kraakbeen. Deze piercing zit amper in de weg tijdens het slapen en geneest vaak sneller dan elke andere piercing die in kraakbeen wordt gezet.
Wanneer je piercing volledig genezen is zal de kans erg klein zijn dat deze volledig dicht zal groeien. Van binnen heeft zich namelijk nieuwe huid gecreëerd waardoor hij niet dicht zal groeien. Wel zal het gaatje gaan krimpen wanneer je het sieraad eruit haalt.
Het is volkomen normaal dat een piercing in de genezingsfase een geur achterlaat. De reden hiervoor is omdat bij de genezing wondvocht en bloed vrijkomt. Daarbovenop spelen de dode huidcellen en lichaamsvetten ook een rol. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat de piercing een onaangename geur heeft.
Met een nieuwe piercing mag je de eerste 6 tot 8 weken niet zwemmen, niet in de sauna, niet onder de zonnebank en niet in bad. Alle warme, vochtige ruimtes verhogen de kans op een ontsteking.
Een gaatje in je oorlel wordt ook gezien als een goede piercing om mee te beginnen. Wil je wat anders, neem dan meerdere gaatjes in je oorlel. Ook kan je je oorlel oprekken voor een tunnel of plug piercing. Oorlel piercings zijn de enige piercing die ook bij kinderen onder de 12 jaar mogen worden gezet.
Onthoud wel, het verwisselen van je staafje voor een kleinere maat betekent dus niet dat de piercing volledig is genezen. Je kunt het sieraad pas zelf verwisselen als de piercing volledig genezen is.
Het is afgeraden om meer dan 3 piercings tegelijk te zetten, bijvoorbeeld 2 helix piercings en 1 oorlel piercing of 1 navel piercing en 2 helix piercings. Het lichaam zal trager en moeizamer genezen aangezien het al meerdere piercings zal moeten genezen.
Dan kan dit ook komen doordat de piercing te nat is geworden/gebleven en dan is het erg belangrijk om hem goed droog te houden. Dit betekent niet dat je hem niet meer schoon mag maken of dat je niet meer mag douchen. Nee dit is juist wel belangrijk maar zorg ervoor dat je na de hand je piercing goed droog maakt.
Je moet niet met een verse piercing gaan draaien of wiebelen, reden nummer 1 van irritaties en ontstekingen. Je piercing kan hoe dan ook niet vast groeien aan de huid! Elke keer als je met de piercing gaat draaien of wiebelen ben je het wondje aan het irriteren en opnieuw kapot aan het maken.