Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig. Bestel bij Gadero nu een zak snelbeton samen met uw schuttingpalen, betonpoeren en verandastaanders.
13 liter betonspecie op. Voor schuttingen bevelen we 1 à 2 zakken per schuttingpaal aan.
Een schutting paal moet diep genoeg in de grond worden gegraven wil de schutting niet omwaaien en dus niet stabiel staan. De vuistregel voor de lengte van de paal is dat deze ongeveer 1/3 van haar lengte in de grond moet staan voor een stabiel eindresultaat.
Stap 1: Maak met een grondboor de gaten voor de betonnen palen en tussen de gaten een sleuf voor de betonband. Stap 2: Plaats de palen in de gaten plaatsen met daartussen de betonbanden of onderplaten met rotsmotief. Stap 3: Stort snelbeton bij de palen in het gat, zodat deze stevig blijven staan.
Snelcement. Cement is bij het plaatsen van schuttingen of veranda's nodig om de fundering stevig vast te zetten. Zo wordt snelcement, ook wel speedmix of snelbeton genoemd, gebruikt om schuttingpalen stevig in de grond te plaatsen. Maar ook voor het vastzetten van betonpoeren voor houtconstructies of instortankers.
Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen.
Om te berekenen hoeveel beton u nodig heeft is er een simpele formule: Lengte x Breedte x Hoogte (dikte) in meters = het aantal kuub beton dat u nodig heeft. Maar met inklinking en meetcorrectie in het achterhoofd is het wel verstandig om 10% meer bestellen.
Hoe diep moet mijn paal in de grond? Over het algemeen gebruikt men voor het bepalen van de juiste lengte van de paal (voor in de grond) de vuistregel dat 1/3e van de lengte van de paal de grond in moet. Als minimale lengte wordt hierbij over het algemeen een lengte van 40cm in de grond geadviseerd.
Een zak snelbeton kost ongeveer 10,- en meer dan 2 zakken per paal heb je niet nodig, meestal is 1 zak per paal al genoeg.
Hoeveelheid beton mortel advies poorten: Bij looppoorten van 100/120/125cm breedte adviseren we circa 1,5/2 zakken beton mortel per paal. Bij looppoorten van 150/200cm breed adviseren we circa 2/3 zakken beton mortel per paal. Bij bredere looppoorten adviseren we voor elke extra meter een zak beton mortel.
Het snelbeton is hard na 15 min en van dit moment zit de paal muurvast. Belastbaar na ongeveer 3 uur en volledige verharding na 28 dagen.
Hoe dichter de palen op elkaar staan, hoe sterker de afrastering is. Een normale afstand tussen de palen is drie meter.
Dan wordt snelbeton (ook wel turbobeton, of speedmix genoemd) het meest voordehand liggende materiaal genoemd. Snelbeton is oersterk en heeft een bijzonde snelle droogtijd. Ideaal voor snelle bouwers.
25 kg droge mortel geeft ca. 13 liter natte specie.
Over het algemeen kan er van uitgegaan worden dat voor 1 cm gestort beton rekening gehouden moet worden met een uithardingstijd van een week. Na ongeveer 28 dagen is het beton volledig uitgehard. In veel gevallen is het beton echter reeds na 1 – 2 dagen beloopbaar, maar nog niet optimaal belastbaar.
Met een grondboor van 10 cm krijgt u een groot genoeg gat voor een 10x10 cm betonpaal. Wilt u grotere gaten maken of heeft u geen zin om gaten te graven? Huur dan bijvoorbeeld een machine grondboor. Dit maakt het werk namelijk een stuk gemakkelijker.
Per gestorte kuub (1x1x1 meter=1m³) heb je ongeveer 84 zakken betonmortel nodig. Aan de hand van een voorbeeld leggen wij uit hoeveel zakken betonmortel jij voor je project nodig hebt. Een vloer van 3 x 2 meter en 5 cm dik, dan is de rekensom 3x2x0,05= 0,3m³. Voor jouw project heb je dus 0,3m³ betonmortel nodig.
Sla met een houthamer de paal de laatste 10 tot 15 centimeter in de grond. Probeer de paal goed in het midden te raken, dan beschadigt u de paal het minst. Als u wilt, kunt u ter bescherming een leeg conservenblik over de paal plaatsen en daarop slaan. Heeft de paal de gewenste diepte, vul dat het gat rond de paal.
Voor een goede dikte kies je het best voor 8 x 8 cm of 10 x 10 cm. Voor de bovenbalk gebruikt u een vierkant paal tussen de 9 x 9 t/m 12.2 x 12.5 cm. Voordat je de palen in de grond zet, maar je van de palen eerst 2 driehoeken. Bevestig de palen halverwege met een halfronde regel om zo een stevige driehoek te maken.
De grondboor met een diameter van 7,5 cm is geschikt voor het plaatsen van tuinpalen van 6,5x6,5 en 6,8x6,8 cm. De boor met een diameter van 9 cm is geschikt voor tuinpalen tot 8,8x8,8 cm.
Bij uitsluitend lichte schuttingen op plekken met weinig wint volstaat een 6x6 cm paal bezaagd. Bij schuttingen waar veel wind staat, bij 2 meter hoogte schuttingen of als u werkt met potdekselplanken voor een geheel dichte schutting dan adviseren minimaal 7x7 cm te kiezen.
Zorg dat het loodrecht gebeurt. Door een touwtje waterpas uit te spannen op de hoogte waar de koppen van de paalhouders moeten komen, kunnen deze precies op gelijke hoogte worden ingeslagen. Zaag de palen op de juiste lengte af en plaats de eerste in de paalhouder. Zet deze precies loodrecht (stellen met waterpas!)
Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig.
Betonspecie verschilt van betonmortel omdat er in betonmortel geen gebruik wordt gemaakt van grind. De metselmortel samenstelling is net even anders dan die van betonspecie. Betonmortel kent verschillende toepassingen zoals het metselen van stenen of het afwerken van pleisterwerk.
De prijzen van beton variëren tussen de € 120,- en € 150,- per kuub. Dit is echter afhankelijk van het soort beton, de hoeveelheid en de afstand tot de stortlocatie. Om de kosten te drukken bent u bij Betonbestellen.nl tot wel 25% goedkoper uit dan bij de concurrent.