Hanteer 1 zak snelbeton per paal of poer en 2 zakken bij zachte ondergrond en dikkere palen. U hoeft bij ons snelcement bovendien niet te mixen, wel zo handig.
13 liter betonspecie op. Voor schuttingen bevelen we 1 à 2 zakken per schuttingpaal aan.
Hoe diep zet je douglas houten palen in de grond in? Een schutting paal moet diep genoeg in de grond worden gegraven wil de schutting niet omwaaien en dus niet stabiel staan. De vuistregel voor de lengte van de paal is dat deze ongeveer 1/3 van haar lengte in de grond moet staan voor een stabiel eindresultaat.
Snelcement. Cement is bij het plaatsen van schuttingen of veranda's nodig om de fundering stevig vast te zetten. Zo wordt snelcement, ook wel speedmix of snelbeton genoemd, gebruikt om schuttingpalen stevig in de grond te plaatsen. Maar ook voor het vastzetten van betonpoeren voor houtconstructies of instortankers.
Hoe diep moet mijn paal in de grond? Over het algemeen gebruikt men voor het bepalen van de juiste lengte van de paal (voor in de grond) de vuistregel dat 1/3e van de lengte van de paal de grond in moet. Als minimale lengte wordt hierbij over het algemeen een lengte van 40cm in de grond geadviseerd.
Dan wordt snelbeton (ook wel turbobeton, of speedmix genoemd) het meest voordehand liggende materiaal genoemd. Snelbeton is oersterk en heeft een bijzonde snelle droogtijd. Ideaal voor snelle bouwers.
Om te berekenen hoeveel beton u nodig heeft is er een simpele formule: Lengte x Breedte x Hoogte (dikte) in meters = het aantal kuub beton dat u nodig heeft. Maar met inklinking en meetcorrectie in het achterhoofd is het wel verstandig om 10% meer bestellen.
Een zak snelbeton kost ongeveer 10,- en meer dan 2 zakken per paal heb je niet nodig, meestal is 1 zak per paal al genoeg.
Paalhouders met een pin moet je altijd in de grond betonneren. De pin zelf moet volledig in de grond zitten, wat ongeveer zo'n 70 centimeter is.
De meest toegepaste methode is rondom de schuttingpalen de grond af te graven en rondom snelcement te storten. Dit zorgt ervoor dat de palen weer stevig in de grond staan. Lukt dit, om wat voor reden dan ook, niet? Dan kan je ook straattegels gebruiken als versteviging.
Hoe dichter de palen op elkaar staan, hoe sterker de afrastering is. Een normale afstand tussen de palen is drie meter.
25 kg droge mortel geeft ca. 13 liter natte specie.
Voor de beste bescherming van hout onder de grond kan je het beste de palen behandelen met teer. Het beste kan je de gehele paal behandelen om het hout te beschermen tegen regen en zonlicht. Door houten palen in grond te beschermen met teer of beits verlengt de levensduur met vele jaren.
Het totale gewicht van 1 betonpaal is zo'n 65 kg. De opening van de sleuf begint vanaf 70 cm van de onderzijde paal.
Per gestorte kuub (1x1x1 meter=1m³) heb je ongeveer 84 zakken betonmortel nodig. Aan de hand van een voorbeeld leggen wij uit hoeveel zakken betonmortel jij voor je project nodig hebt. Een vloer van 3 x 2 meter en 5 cm dik, dan is de rekensom 3x2x0,05= 0,3m³. Voor jouw project heb je dus 0,3m³ betonmortel nodig.
1m de grond in is zeker voldoende.
Het snelbeton is hard na 15 min en van dit moment zit de paal muurvast. Belastbaar na ongeveer 3 uur en volledige verharding na 28 dagen.
Betonspecie verschilt van betonmortel omdat er in betonmortel geen gebruik wordt gemaakt van grind. De metselmortel samenstelling is net even anders dan die van betonspecie. Betonmortel kent verschillende toepassingen zoals het metselen van stenen of het afwerken van pleisterwerk.
Koop (en huur) je alle ingrediënten bij een willekeurige bouwmarkt om 1 m3 beton te mixen, dan betaal je daar ongeveer € 245,00 voor. Voor 1 kuub is zelf beton maken weliswaar goedkoper maar dan moet je wel zelf slepen met alle zakken zand en cement, mixen en vergeet niet het slepen met een zware betonmolen.
A: snelbeton: Hetzelfde als betonmortel (c), maar snelbeton is veel sneller hard. Dit gebruik je als iets snel moet uitharden, bijvoorbeeld om een schuttingpaal in de tuin vast te zetten (en je hem niet te lang vas wilt houden.
Giet het gat voor de helft vol met schoon leidingwater. Hoeveelheid aanmaakwater ca. 2,9 liter per zak van 25 kg. Let op: teveel water geeft ontmenging en vertraagd de uitharding.
Nee, snelbeton is normaal gesproken waterdicht, dus als je het goed diep rondom de invoeren stort dan is het dicht.