Ter vergelijking: een toiletbril zou 172 cfu bevatten. Dit zal vermoedelijk voor een deel komen doordat het oppervlak van veel smartphones (in ieder geval het display) veel gladder is - veel bacteriën kunnen zich daardoor moeilijker hechten, aldus CBT Nuggets.
Als je hond een wc-bril zou likken, levert dat ongeveer 50 bacteriën per vierkante centimeter op. Maar als hij de binnenrand van zijn onschone kom likt, neemt hij ongeveer 352 bacteriën per vierkante centimeter op.
Het toilet is een permanente brandhaard van bacteriën, daarom is een goede toilet hygiëne zo belangrijk. Er zitten miljoenen bacteriën in een enkele gram ontlasting. Bovendien kunnen ze ook een aantal weken overleven in de vochtige omgeving van een toiletpot.
Het antwoord is simpel: ja, die zijn er. Veel mensen verwachten dit niet en denken dat toiletten qua bacteriën de smerigste plekken in huis zijn. Maar er zijn drie dingen die nog viezer zijn dan de wc-bril: mobiele telefoons, tapijten en bankstellen.
Keuken is smerigste plek in huis: miljarden bacteriën in je schuurspons en vaatdoek. De wc is volgens veel mensen maar een vieze plek. Toch wordt de wc qua viezigheid overtroffen door de keuken, blijkt uit onderzoek van Quest. Daar zijn namelijk de meeste bacteriën te vinden.
Infecties die worden veroorzaakt door bacteriën, kunnen worden bestreden met antibiotica. Ze doden de bacteriën of remmen hun groei. Als een antibioticum regelmatig tegen een bacterie wordt gebruikt, kan die bacterie resistent worden. Dat wil zeggen dat de bacterie dan niet meer gevoelig is voor het antibioticum.
Thiomargarita namibiensis is een gramnegatieve kokkenbacterie, die is gevonden in de oceaansedimenten van het continentaal plat van Namibië. Het is de grootste bacterie ooit ontdekt en in het algemeen 0,1 tot 0,3 mm (100 tot 300 µm) breed, maar soms wel tot 0,75 mm (750 µm).
Kan je een soa oplopen via een vieze wc-bril? FABEL: Je kunt een soa krijgen door op een vieze wc-bril te gaan zitten. FEIT: Een soa is alleen overdraagbaar via contact tussen slijmvliezen en lichaamsvloeistoffen. Slijmvliezen zitten onder meer in je mond en geslachtsorganen.
Toiletbril: geef bacteriën geen kans
Daarom is regelmatig onderhoud van de toiletzitting cruciaal. Schoonmaakfrequentie is ongetwijfeld een persoonlijke kwestie van elk huishouden, maar het is aan te raden om de wc-bril echt elke dag schoon te maken.
Als we schoonmaken besteden we de meeste aandacht aan ons toilet, hierdoor is het een van de schoonste plekken in een huishouden. Bacteriën overleven daarnaast niet lang op het gladde en koude keramiek van de wc-pot. De vieste plek in huis is de gootsteen.
Je wilt het misschien niet weten, maar op elke vierkante centimeter op jouw smartphone zitten 2000 tot 4000 bacteriën. Dit zijn vooral huidbacteriën en bacteriën uit je mond of luchtwegen.
In je mond leven ongeveer tien miljard bacteriën verdeeld over 700 verschillende soorten. Net als de rest van het microbioom is de mondmicrobiota uniek per persoon. De samenstelling is afhankelijk van temperatuur, leeftijd, zuurgraad (pH) en je speeksel.
1 op de 4 kranen bevat ongezonde bacteriën
Bij deurklinken is 1 op de 20 te vies om aan te raken. Niet iedereen wast namelijk netjes de handen met zeep.
Je toetsenbord, het gele doekje op het aanrecht, de deurklink, al dan niet van het toilet; allemaal voorbeelden van eldorado's voor bacteriën. Heb je smetvrees? Lees dan vooral niet verder. Veel mensen vermoeden dat een toiletbril een van de grootste verzamelplaatsen van bacteriën is.
Hoe lang een wc bril meegaat, is eigenlijk niets over te zeggen. Ze kunnen tientallen jaren meegaan, maar ook door een ongelukje plotseling stukgaan. Daarnaast is het zo dat er door plasspetters gele aanslag kan vormen aan de onderkant van de bril die je er niet meer afkrijgt met poetsen.
Gele aanslag in je toilet, vooral aan de onderkant van de wc-bril, ontstaat door de afvalstoffen die in urine zitten. Deze stoffen reageren op de kalk in het spoelwater, waardoor een soort zuur ontstaat. Deze reactie, ook wel urinesteen genoemd, kan zorgen voor een gele of bruine aanslag in het toilet.
Azijnzuur Giet 's avonds een halve fles azijnessence in de toiletpot en laat het middel een nacht laten inwerken. De volgende ochtend kan de urinesteen gemakkelijk met de borstel worden verwijderd. Deze methode is ook geschikt als u urinesteen in de buis van het toilet wilt verwijderen.
Andere onderzoeken ondersteunen de conclusie dat het echt geen probleem is om met je blote kont op een wc-bril te gaan zitten. In 2016 werd zelfs ontdektdat fitnessapparatuur doorgaans meer bacteriën met zich meedraagt dan toiletten.
Een zelfgemaakt spuitmengsel is bij het wc bril onderhoud bijzonder effectief.Wij raden aan een combinatie van azijn, zuiveringszout en eventueel een beetje citroenzuur gebruiken. Dit mengsel is trouwens niet alleen prima voor de toiletbril, maar ook voor het hele toilet.
Een eeuwige discussie tussen man en vrouw: moet de bril nou juist omhoog blijven of omlaag zijn? Er is inmiddels wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Onderzoeker Jay Choi van de Michigan State University weet het nu zeker. De bril kan namelijk het beste - in vrijwel alle situaties - gewoon naar beneden blijven.
Een temperatuur tussen 10 °C en 40 °C. Onder het vriespunt delen ze zich niet meer, maar blijven ze wel in leven als in een soort winterslaap. Bij temperaturen hoger dan 75 °C, bijvoorbeeld tijdens het koken, gaan bacteriën dood. Voedingsstoffen als eiwitten en koolhydraten in de buurt.
Vaak zijn de bacteriën multiresistent. Op nummer 1 van de lijst staat volgens de organisatie de Acinetobacter baumannii, een ziekenhuisbacterie. Vooral de luchtwegen en de longen worden aangetast door de bacterie. Maar ook salmonella, staphylociccus aureus of Neisseria gonorrhoeae komen op de lijst voor.
Eet gefermenteerde producten Melkwei, zuurkool, brooddrank, gefermenteerde groentesappen, karnemelk, yoghurt, Biogarde, natuurdesembrood, miso, tamari, shoyu, tempé en kombucha bevatten alle goede bacteriën die helpen bij de spijsvertering.