Frituur (180°C) Uit de diepvries: 3 min. Airfryer (200°C) Uit de diepvries: 6 - 7 min. Het product vooraf volledig insmeren met olie.
Oven (220°C)
12 minuten in een voorverwarmde oven.
Topking Vlammetjes® classic zijn heet gekruide vleesloempiaatjes met een krokant flensje en gemaakt op basis van een Indisch authentiek recept. Deze heet gekruide vleesloempiaatjes met een krokant flensje zijn uit de diepvries in 3 minuten in vet of olie van 180°C te frituren.
Je kan ze heerlijk combineren met die geweldige 'magic' saus Sweet chili.
Een vlammetje is een loempia met een pittige vulling. Deze vulling bestaat over het algemeen uit zeer pittig gekruid gehakt. De snack dankt zijn naam uiteraard aan het feit dat hij ontzettend pittig is en je mond 'in vuur en vlam' kan zetten.
Ook als tussendoortje zijn ze heerlijk. - Frituur (180°C): Uit de diepvries 3 minuten. - Airfryer (200°C): Uit de diepvries 8 minuten. De Vlammetjes® vooraf insmeren met olie en de envelop-sluiting naar boven leggen.
Fruit de uien met een snuf peper en zout. Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, suiker, sambal badjak en sambal oelek toe. Bak dit ongeveer 30 seconden mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin.
Er zitten 63 kilocalorieën in 1 stuk (20 gram) vlammetje. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'vlammetje'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Vanaf vrijdag 19 november zijn de vlammetjes ook te koop in alle KBC-kantoren en bij hun verzekeringsagenten. Bij KBC kan je zelfs exclusief een blauw vlammetje kopen, dat de reeks compleet maakt.
Topking Vlammensaus® is een pikante, frisse chilisaus gemaakt van speciaal geselecteerde chilipepers. De Vlammensaus® is te gebruiken als dipsaus of als pittige basissaus voor gerechten. De Vlammensaus® is zowel koud als warm te gebruiken.
Omschrijving. Het product werd in 1984 ontwikkeld door De Vries Vleessnacks uit Dordrecht. De naam "Mexicano" werd in 1984 bedacht vanwege voorrondes van het WK 1986 in Mexico (waar Nederland zich in 1984 niet voor plaatste) en is in 1986 als merk geregistreerd in de Benelux.
Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
50% wit brood (tarwebloem, water, bakkerszout, bakkersgist), 25% kaas jong belegen 48+, 25% Vlammetjes®-vlees (varkensvlees, 1% Spaanse peper, suiker, wortel, zout, water, plantaardige vezel, antioxidant (E301, citroenzuur), specerijen, paneermeel [bevat tarwe], gistextract, stabilisator (E464), azijn, zuurteregelaar ( ...
Door de pins te dragen toon je dat je achter het thema 'Kunnen zijn wie je bent' staat. Een thema waar we allemaal voor in actie moeten komen, want 1 op de 5 Vlamingen kan nog steeds niet zijn wie die is! De opbrengst van de vlammetjes wordt gebruikt om de projecten van De Warmste Week te realiseren.
De kroket, frikandel en bamischijf doen het als je kijkt naar de calorieën het beste. Het maakt wel veel verschil of je de snack eet met (wit) brood. Een broodje hamburger, broodje hotdog en de bamischijf bevatten de minste vetten. Een echte calorieënbom is de kapsalon met 1272 kilocalorieën.
Snijd de panini open en verdeel het gehakt hierover. Beleg hem vervolgens met de kaas en leg de bovenkant erop. Bak de panini gedurende 6 minuten in de oven. Lekker ite!
Een Julientje, lekkere verse frietjes met satékruiden. Mayonaise, stoofvleessaus en gedroogde uitjes. Daarbovenop een viandel in kleine stukjes!
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Dan neem je gewoon een loempidel. Zo heet de nieuwe snack van fabrikant VanReusel. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie tussen een frikandel en een loempia. "De lekkerste horecafrikandel gehuld in een verrassend oosters, krokant jasje", beschrijft de snackfabrikant de nieuwe snack.
Veel snackbars gebruiken gewoon curry ketchup, wat sla onder de carrero ( de diepvries snack die hiervoor gebruikt wordt) en sommigen doen er rauwe ringetjes ui, plakjes tomaat en/ of komkommer / augurk.
Oven/airfryer:
Verwarm je oven voor naar 200° Celsius en voor een airfryer 180° Celsius. Als de oven of airfryer volledig voorgewarmd is dan leg je de Mexicano op het rekje. In ongeveer 8 tot 9 minuten is je Mexicano klaar.
Een Mexicano kun je in een broodje eten met mayonaise of een andere saus naar eigen voorkeur. Deze vlezige hartige snack gaat ook goed samen met friet. Voor de vleesliefhebber is de Mexicano waarschijnlijk een van de beste snacks, de pittige kruiden maken dit rijke tussendoortje extra smaakvol.