Bevroren maaltijd opwarmen Pak de maaltijd en prik enkele gaatjes in het folie met een scherp voorwerp of door het folie deels van de hoekjes af te trekken. Verwarm de maaltijd gedurende 4-6 minuten, afhankelijk van het vermogen van de magnetron.
Stel de magnetron in op 800 Watt. Stel de tijd in op 9 a 10 minuten. Controleer de temperatuur van de maaltijden.
Als u vergeet om het 's nachts te ontdooien en het bevroren in de magnetron wilt opwarmen, verwijder dan het deksel of prik de folie door. Verwarm het op 100% vermogen in de magnetron gedurende 5-7 minuten .
Een kerntemperatuur van 60°C is veilig volgens het FAVV – dit kun je meten met je keukenthermometer. Ga je eten ontdooien in de microgolfoven, roer het dan een paar keer goed door. De magnetron verwarmt je eten namelijk niet gelijkmatig, en zo vermijd je koudere zones.
Snel vlees ontdooien in de microgolfoven (5 à 10 minuten)
Gebruik bij voorkeur de ontdooistand: wanneer je het vlees ontdooit op een te hoog vermogen, zullen er al stukjes beginnen te garen en dat is niet de bedoeling. Eens het vlees ontdooid is, haal je het meteen uit de microgolfoven.
Zet uw magnetron op een lagere vermogensstand, bijvoorbeeld 30-35%, als u grote etenswaren wilt ontdooien, met name vlees. Voor kleinere losse items, bijvoorbeeld groenten, zet u de stand op 45-50%. Druk op start en ontdooi uw eten gedurende 1-2 minuten (of langer voor grotere stukken), waarbij u controleert of het gelijkmatig ontdooit.
Met de ontdooifunctie ontdooi je producten zonder deze te verwarmen. Ontdooi snel een boterham voor het ontbijt of gehakt voor in de pastasaus. Bij het gebruik van de ontdooistand op een magnetron selecteer je het gewicht. De magnetron start hierna met het juiste wattage en de juiste ontdooitijd.
Verwarm bevroren voedsel op vol vermogen zonder eerst te ontdooien. Het geventileerde Anyday-deksel zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig wordt verwarmd, waardoor het proces snel en efficiënt verloopt. Verwarm voedsel tot een interne temperatuur van 165 °F (74 °C) . Als u geen voedselthermometer hebt, gebruik dan een vork om de warmte in het midden te controleren.
Bovendien is de magnetron een van de beste opties om eten te ontdooien*. Dit omdat de magnetron het snelste verwarmt en zonder extra water waar vitamines in kunnen vloeien. Deze twee factoren zorgen ervoor dat vitamines en nutriënten beter in het eten blijven.
Ja. Het is veilig om bevroren restjes op te warmen zonder ze te ontdooien, hetzij in een pan of magnetron (in het geval van soep of stoofschotels) of in de oven of magnetron (bijvoorbeeld ovenschotels en combinatiemaaltijden). Opwarmen duurt langer dan wanneer het eten eerst ontdooid is, maar het is veilig om te doen als de tijd kort is.
Kan ik alle COOK-maaltijden in een oven bereiden? De COOK-maaltijden met het 'Alleen magnetron'-symbool op de voorkant mogen helaas niet in een conventionele oven worden bereid. Als u een maaltijd hebt gekocht die alleen geschikt is voor de magnetron, kunt u deze ontdooien, in een pannetje gieten en op het fornuis opwarmen .
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er geen reden is om je zorgen te maken over mogelijke schadelijke stoffen die vrijkomen als je eten opwarmt in een magnetron. Het opwarmen van eten in de magnetron is net zo veilig als opwarmen in een pan of in de oven.
Bijvoorbeeld, net als andere ultra-bewerkte voedingsmiddelen, kunnen diepvriesmaaltijden additieven bevatten die uw risico op bepaalde vormen van kanker kunnen verhogen. Sommige diepvriesproducten zoals pizza of pizzapockets kunnen ook transvetten bevatten, die mogelijk in verband worden gebracht met een slechtere hartgezondheid.
De ontdooitijd in de magnetron hangt af van het soort voedsel dat u ontdooit en het gewicht ervan. Over het algemeen duurt het 2 tot 3 minuten voor fruit en groenten.Vlees duurt meestal 8 tot 10 minuten per pond . Controleer de instructies op de verpakking van diepvriesvoedsel om er zeker van te zijn dat u uw voedsel correct ontdooit.
Leg de sneetjes op een bord en zet dit in de magnetron. Zorg ervoor dat de sneetjes niet overlappen. Zet de magnetron 10 tot 15 seconden aan. Laat het brood vooral niet te lang in de magnetron liggen; als het niet ontdooid is, kun je de magnetron altijd nog een paar seconden aanzetten.
Bevroren maaltijd opwarmen
Verwarm de maaltijd gedurende 4-6 minuten, afhankelijk van het vermogen van de magnetron.
Kleine stukken vlees, kip of vis zijn eenvoudig te ontdooien in een magnetron. Leg het op een bord of schaal, zodat het vrijkomende vocht wordt opgevangen. Ook bevroren restjes van een maaltijd kun je ontdooien in de magnetron.
Er zijn meerdere opties voor de magnetron, en deze drie golvende lintjes vormen het symbool voor de normale stand – vaak 700 watt.
Doe de groenten in een afgedekte glazen ovenschaal of een andere geschikte magnetronschaal met deksel. Voeg water toe als u een stevige, dichte groente maakt zoals spruitjes of als u van zachte groenten houdt. Magnetron op hoog gedurende 4-5 minuten .
Verwarm de bevroren maaltijd in een conventionele oven, leg de maaltijd op een bakplaat en verwarm de oven gedurende maximaal 30 minuten op 175 graden Celsius .
Zolang u goed voor de voedingsmiddelen zorgt (volg de instructies op de verpakking, bewaar ze uit de buurt van rauw voedsel en ontdooi ze op een veilige manier (zie ontdooitips hierboven)), hoeft u voedingsmiddelen die eerder 'klaar om te eten' waren, niet opnieuw op te warmen .
In de microgolfoven
Laat het ontdooien met de defrost-stand van je magnetron. Als jouw toestel deze functie niet heeft, zet het vermogen dan gewoon op de helft om eten te ontdooien. Anders zal de buitenkant garen en de binnenkant bevroren blijven.
Auto Defrost of Weight Defrost is een snelle en gemakkelijke manier om voedsel te ontdooien . U kunt Auto Defrost of Weight Defrost gebruiken voor vlees, gevogelte en vis tot 6 pond in gewicht. Auto Defrost of Weight Defrost stelt automatisch de ontdooitijden en vermogensniveaus in om gelijkmatige ontdooiresultaten te geven voor vlees, gevogelte en vis.
400-600 watt: Opwarmen van gerechten zonder te oververhitten.700-900 watt: Snel opwarmen of bereiden van gerechten.900 watt en hoger: Intensief opwarmen en koken; bijvoorbeeld voor soepen of grote porties.