Shelf life boilies zijn ready made boilies die een beperkte houdbaarheid hebben door toevoeging van een kleine hoeveelheid conserveermiddel. De exacte houdbaarheid verschilt per merk, en is vaak een jaar of zelfs langer houdbaar.
Doorgaans zijn onze boilies anderhalf tot twee jaar houdbaar.
Heb je eierproducten gebruikt, dan kan je de Boilies het beste in de koelkast of in de vriezer bewaren. Ook in de koelkast of vriezer is het verstandig om de Boilies in een vacuümzak te verpakken. Zo voorkom je dat de Boilies geur of smaak verliezen en dat ze geuren of vocht opnemen.
Ben je van plan in het voorjaar op karper te gaan vissen, dan raden we de licht verteerbare Scopex boilies, Robin Red Garlic boilies of de Aardbei Vanille boilies aan. Ook boilies met hennep, zoals de Hennep Vanille boilies zijn zeer geschikte voorjaars boilies.
Giet een goede scheut liquid over je boilies. Dit masseer je even goed in de boilies en vervolgens laat je dit een half uurtje intrekken. Tijdens het intrekken van de liquid, voegen we de Up&Down toe aan het grondvoer.
Nadat je de boilies uit de vriezer hebt gehaald voeg je je favoriete vloeibare additief toe. Zorg ervoor dat de vloeistof goed over de boilies is verdeeld en laat deze 24 uur buiten de vriezer soaken.
Freezerbaits, zijn vers gedraaide boilies zonder conservering (E-nummers). Boilies hebben we in vele verschillende maten, ze zijn in veel vormen, dan hebben we het nog niet over al die kleuren die verkrijgbaar zijn, vervolgens kan je ook nog eens na gaan denken over freezerbait of readymade.
Shelf life boilies zijn ready made boilies die een beperkte houdbaarheid hebben door toevoeging van een kleine hoeveelheid conserveermiddel. De exacte houdbaarheid verschilt per merk, en is vaak een jaar of zelfs langer houdbaar.
in ieder geval als je griesmeel in je mix verwerkt worden je bollen ook goed hard. als karpervissen je passie is . wat ook goed werkt is ze na het koken direct in een wegnet en ze een paar dagen lucht drogen. gewoon in de schuur hangen en dan na een paar dagen uit het droog net halen, kei en kei hard worden ze dan.
Over het algemeen werken boilies tussen 15 mm en 20 mm prima voor het vissen op karper. De diameter van de boilie wordt voornamelijk bepaald aan de hand hoeveel brasem er op een water zwemt. Op een water met weinig witvis zijn 15 mm boilies een uitstekende keuze.
Aminol is een puur vis proteïne extract dat bomvol essentiële en stimulerende aminozuren zit. Het lost erg snel en gemakkelijk op in water wat zorgt voor een optimale verspreiding van de aantrekkelijke smaak door de waterkolom, ook in koud en diep water.
Boilies: 1100 tot max 1500 gram per dag is voldoende. In de praktijk had een grotere hoeveelheid geen extra effect. De belangrijkste reden is dat je niet meer karpers kan voeren dan er langskomen. Komen er niet genoeg karpers op de voerstek, dan kan het effect van teveel voer zelfs erg nadelig werken.
In grote delen van Centraal-Europa, in het bijzonder Polen en Hongarije, wordt de karper wel gegeten. De vis wordt verwerkt in vissoep of in moten gepaneerd en gebakken. Ook in Oost-Azië is de vis populair.
Als karpervisser kun je proefondervindelijk vrij eenvoudig ontdekken op welke diepte de spronglaag zich bevindt. Zodra je na een zomerse vissessie in een zandwinplas een paar muffe of naar rotte eieren stinkende boilies naar boven haalt, lag je waarschijnlijk te diep.
Daarbij zijn er onderlijnmontages die vooral geschikt zijn voor snowman en wafter presentaties zoals de Bow rig, Multi rig en Swimmer rig. Wil je daarnaast ook graag met normale zinkende boilies vissen? Dan zijn vooral de Running rig, Combi rig en de German stiff rig de rigs die je het beste kunt inzetten!
Dat doet het grote publiek weinig. Vandaar dat de ecologen een ander argument in stelling brengen: de traditie om met Kerst karper te eten is een uitvinding van de communisten. Met de Kerst verorberen Polen ruim 15.000 ton karper.
Hierdoor zijn de wildvangnakweek vissen vaak van goede kwaliteit. Wildvangnakweek worden ook wel F1 exemplaren genoemd. F1 staat voor: eerste generatie. In Duitsland spreekt men over NZWF (Nacht Zeught Wiltfang).
Het Nederlands record karper is sinds 23 oktober in handen van Joop Butselaar met een enorm lange 108 cm schub, ook wel bekend als 'de recordvis'. Joop ving deze superschub op de Nieuwkoopse Plassen op een gewicht van 31,4 kg. 'De recordvis' van de Nieuwkoopse Plassen in handen van Joop Butselaar.
Probeer eens tijgernoten, pellets, kaas, aardappel, brood, kikkererwten of mais. Ook kun je je aas een extra twist geven door gebruik te maken van flavours en dips. Je aas is hetgeen wat de karper uiteindelijk moet verleiden om toe te happen dus dit is een zeer belangrijke tip.
De meeste echte karpers zijn alleseters en hun dieet bestaat in het wild uit verschillende ongewervelde dieren en algen.
Spijsvertering van de karper
Karpers hebben geen maag, maar een zeer lange darm. Hierin verteerd hij zijn voedsel. De karper is een 'alleseter' en de darm moet dit allemaal kunnen verteren.
met 8 eitjes en 3 eetlepels zonnebloemolie kan je een 1kg boiliemix aanmaken. Indien het deeg te droog is, kan je nog altijd kleine hoeveelheden water toevoegen.
Leg je boilies na het koken ongeveer 12 uur te drogen op een theedoek. Dit mag ook iets langer zijn (bijv. 24 uur), maar let er wel op dat hoe langer je ze laat drogen, hoe harder ze worden. Na het drogen leg je je boilies in de vriezer waardoor je ze lang kunt bewaren.