Je kunt pieren bewaren met turf tussen oude en licht vochtige kranten in de koelkast, of met een zuur- stof pompje in ruim koud zeewater. In de koelkast gaan ze op deze manier een paar dagen mee; in het water (mits goed verzorgd) een paar weken.
Ingezouten pieren, ingezouten zagers, ja al het ingezouten aas is een uitstekend zeeaas dus voor de schar en de wijting, maar ook andere vissen vang je er mee. Nog een tip: ook in de zomer kan je er mee vissen. Gebruik ze dan als aasstoppertje op je haak!
Per hengel met 3 haken gebruikt u gemiddeld 15 zeepieren in het uur. Zo kunt u makkelijk uitrekenen hoeveel u nodig heeft voor het aantal uur dat u gaat vissen. U kunt namelijk na 15 minuten uw lijnen binnen draaien omdat het aas dan meestal is opgegeten door garnalen, krabben, etc.
De Franse tap zet je het beste met een beetje bindelastiek vast op de haak. Ook als je verse Franse tappen wilt invriezen voor later gebruik, dan moet je ze eerst leeg strijken. Het hele taaie vel dat je zo krijgt, geeft ook na verloop van tijd nog een goed geurspoor af.
Voor het bevestigen van zeepieren en zagers op de haak is een aasnaald gemakkelijk. Rijg de zeepier en/of zager voorzichtig op de naald, prik de haakpunt in de holle kant van de naald en schuift het aas over de haak tot voorbij de weerhaak. Behalve met natuurlijk aas, kun je vooral in de zomer ook met kunstaas vissen.
Zeeaas zoals pieren en zagers bewaar je het beste in kranten en een koelbox. Gul is niet vies van een stevige hap zeepieren. Zagers hebben flinke kaken waar- mee ze venijnig kunnen bijten.
Het zijn echte roofwormen met heel veel pootjes. Verder bezitten ze flinke kaken, waar ze ook flink mee kunnen bijten! De zagers kunt u met laag water zelf steken. Uiteraard moet u in het bezit zijn van een (zee)vispas en mag dit alleen in de toegestane gebieden.
“Steek een geultje van zo'n 1,5 tot 2 meter breed af, waarbij je het afgestoken slik aan weerszijden van de geul deponeert. Dit om te voorkomen dat de pieren en/ of zagers zich snel weer te- rugtrekken in het zand. Gooi het slik gerust ook wat harder neer, zodat de 'kluit' uit elkaar valt.
uit de teen van de zeeweringen; rondom hoofden, dammen of andere buitendijks gelegen waterstaatswerken; van schelpdierpercelen en oesterproefopstellingen. Het spitten mag niet geschieden op plaatsen waar vaste bodemlagen als veen, schelpdierbanken e.d. aan de oppervlakte komen.
De beste tijd om vanaf een strekdam te vissen is van drie uur na hoogwater (afgaand tij) tot ongeveer twee uur na laagwater. Dan is het water laag genoeg om op de strekdam te staan zonder het risico te lopen hier vanaf te spoelen.
LEVEND ZEEAAS EN SPECIAL BEWERKT LANG HOUDBAAR ZEEAAS
Verse zeepieren : Wanneer U grote of kleine zeepieren wilt bestellen kunt u dit aangeven bij vraag op het einde van U bestelling als U niets invult leveren wij de normale maat zeepieren ongeveer 250 per kilo.
Tip 12: Let op de getijde
Rond laagwater en net na hoogwater zijn vaak de beste tijden om zeebaars te vangen. Wanneer het water hard afstroomt dus na het hoogwater, dan is de stroming vaak dusdanig hard dat het moeilijk is om je aasvisje op een natuurlijke manier te presenteren.
Recreatieve visserij
Zoals verwacht geldt voor de sportvisserij op zeebaars een bag limit van 2 vissen (minimummaat: 42 cm) per dag tot en met november 2021.
Voor platvis gebruik je langstelige haken in de maten 6 en 4. Voor wijting, kleinere zeebaars en gul kun je een iets grotere haak nummer 2 nemen. Voor het vissen op kabeljauw en grote zeebaars wordt haakmaat 2/0 tot 5/0 gebruikt.
Steekzagers kosten bij ons € 40,- per kilo, de minimale afname is per ons. Slikzagers kosten bij ons € 70,- per kilo, de minimale afname is per ons.
Wormen leven en werken het liefst in het duister. Tot aan het grondwater is hun werkterrein. Gangen tot een diepte van wel twee meter zijn geen uitzondering. Het meeste voedsel is in de bovenlaag van de bodem te vinden, dus daar houden ze zich ook het meeste op.
Ze eten soms wel uitwerpselen van andere dieren, omdat deze veel verteerbare stoffen bevatten. Ook de weke delen van dode dieren worden gegeten, ook van andere regenwormen.
Reacties. Een schop in de grond steken en flink op en neer bewegen.
De kelder is een veelgebruikte plek om de wormen te bewaren. Wat mij betreft een prima plek. Door de constante temperatuur die rond de 15-17 graden ligt worden de wormen niet blootgesteld aan temperatuurschommelingen. Dit is een ideale temperatuur om wormen in te kweken.
zijkanten. Aan de kop heeft hij (zeker de grotere kunnen bijten) een paar kaken ziten. Verpakt per ons. Afhankelijk van de gemiddelde lengte zullen dit er +/- 25 zijn.
Zeeturf wordt gewonnen in zee en heeft de juiste zuurgraad. Tuinturf heeft een lage zuurgraad en dat is dodelijk voor de zagers.
Een zager is een tot 2 decimeter grote worm welke in het zand van de zeebodem leeft. Ze worden als aas bij het vissen gebruikt en worden dan uitgestoken. Tegenwoordig worden zagers ook gekweekt.
vogels , krabben en vissen en zagers. De zeepier leeft van algen, afval en kleine wormpjes wat het tegenkomt.
Ook deze platvis is met diverse aassoorten te vangen.De nummer 1 zijn de slikzagers en witte zandzagers de zogenaamde witjes. Deze kun je gestreept op je haaklijn zetten ook soms werkt getrost nog beter. De zagers bewegen dan meer onder water trekt dan weer vis aan.