Direct na het piercen kan er wat bloed vrijkomen en kan de plaats rondom de piercing rood worden en een beetje opzwellen. De roodheid en zwelling kunnen enkele weken aanhouden. Als er al bloed zichtbaar is dan is dit slechts de eerste paar dagen.
Je speelt zelf een belangrijke rol in hoe snel je piercing geneest. Als je goed voor je nieuwe piercing zorgt en je nazorg instructies opvolgt, zal enig ongemak al snel verholpen zijn. Volgens de meeste piercers neemt de pijn na ongeveer een week af.
Om ervoor te zorgen dat je piercing op de best mogelijke manier geneest is het belangrijk om goed voor je piercing te zorgen. Dit betekent dus dat je de piercing regelmatig moet wassen met lauw water en een milde zeep. Daarnaast is het belangrijk dat je de piercing niet te vaak moet aanraken of bewegen.
Dit is per lichaamsdeel en piercing verschillend. Echter kun je ervan uitgaan dat de wond genezen is als deze niet meer rood is en er geen wondvocht en korstjes meer uitkomen. Mocht u twijfelen kunt u altijd bij uw piercer terecht.
Met een nieuwe piercing mag je de eerste 6 tot 8 weken niet zwemmen, niet in de sauna, niet onder de zonnebank en niet in bad. Alle warme, vochtige ruimtes verhogen de kans op een ontsteking. Ook in de zee zwemmen mag de eerste paar weken niet met een verse piercing.
Bij een recent gezette piercing is het heel normaal dat de eerste 2 dagen na het zetten van de piercing nog een beetje bloed vrijkomt. Houdt de piercing schoon met een fysiologische zout, tot deze helemaal is genezen.
Met piercings dien je nog voorzichtiger en veiliger te zijn tijdens de seks, omdat de kans op seksueel overdraagbare aandoeningen groter is wanneer je een genitale piercing hebt. Ook is het van groot belang om met seksueel contact te wachten totdat je piercings volledig geheeld is. Dit kan vaak maanden duren.
Wanneer je een ontsteking hebt, wordt de huid rood, warm en dik. De piercing blijft pijn doen en soms komt er wat pus uit de wond. Een ontsteking in de huid (bijvoorbeeld bij een piercing in de oorlel) geneest sneller dan een ontsteking van kraakbeen (bijvoorbeeld bij een piercing in de harde gedeeltes van het oor).
De tepelpiercing zal blijven op nummer één staan als meest pijnlijke piercing.
Ga minimaal 6 weken niet in bad met zeepproducten, niet in zwembaden en open water. Na een week mag je wel in de zee en naar de sauna, maar ga niet in dompelbaden en in stoomcabines. Gebruik daar alleen de douche! Ga je onder de zonnebank, let er dan op dat je je piercing bedekt i.v.m. verbranden en uitdrogen.
-Raak je piercing zo min mogelijk aan, dus ook niet draaien, op je handen zitten veel bacteriën. Als je aan je piercing gaat draaien, duurt het genezingsproces langer omdat je het elke keer weer stuk draait.
Spray de zoutoplossing op beide kanten van de piercing (onder/boven of voor/achter) en laat de oplossing 5 tot 10 minuten inwerken. Spoel het er daarna af met lauw water. Je laat de zoutresten dus niet zitten! Nadrogen kan met een schone tissue of schone doek.
Lobe en upper lobe pijngehalte: 2/10 Dit is de minst pijnlijke van alle oorpiercings. Hij wordt door de dikkere huid van het oor zonder kraakbeen gepiercet, wat hem bijna pijnloos maakt. Daarbij is het genezingsproces van deze piercing hartstikke makkelijk en snel.
Was de piercing (met uitzondering van een tong-, lip- of mondpiercing) tijdens het genezen twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep. Dep hem vervolgens droog met een schone handdoek of tissue. Houd de piercing de rest van de dag zo droog mogelijk.
Een groot voordeel van piercen is dat de naald de huid dus minimaal beschadigt.Hierdoor is de pijn minder en kan de wond sneller helen. Dit is de reden dat piercen vaak wordt gebruikt voor piercings in delicate gebieden zoals in het kraakbeen van je oor zoals bijvoorbeeld bij een helix, tragus of conch piercing.
Volgens de principes van de acupunctuur zitten er op de plek van de Daith piercing drukpunten die, bij de juiste stimulatie, hoofdpijn en migraine zouden kunnen verlichten. Enkele mensen hebben aangegeven dat ze na het laten zetten van een Daith piercing een duidelijke afname van de klachten opmerkten.
Het uitgroeien of afstoten van een piercing kan op iedere plaats en bij iedereen voorkomen. Het is hierbij belangrijk dat de piercing op tijd wordt verwijderd, anders kan er een litteken ontstaan.
Huidpiercings zijn zelden een gezondheidsprobleem, maar piercings in kraakbeen kunnen nare gevolgen hebben als ze ontstoken raken. Een milde ontsteking kan men het best be- handelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Sowieso kan het nooit kwaad om de piercing even helemaal te verzorgen alsof ie net nieuw is: twee keer per dag met de steriele zoutoplossing sprayen en verder zo min mogelijk aanzitten en alle druk ervandaan houden. Spoel hem ook goed na na het douchen zodat er geen restjes zeep achterblijven.
Een milde ontsteking kan men het best behandelen met azijn en de piercing laten zitten. Bij ernstiger ontstekingen zijn antibiotica aan te raden.
Smeer geen zalf, purol, vaseline, of iets dergelijks op de wond. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals betadine preventief op de wond. Uitsluitend bij een opkomende irritatie of bij een ontsteking is sterilon, betadine of jodium zinvol.
U kunt gewoon douchen; spoel douchegel/zeep en overige restjes goed weg. Het is aan te raden te douchen met een desinfecterende zeep. Het is verstandig om de eerste 2 weken geen gebruik te maken van een bad. Heeft u alleen een bad, gebruik dan alleen zeezout en Soda.
De pijn van een Christina piercing is net als bij iedere andere piercing afhankelijk van jouw pijngrens. Daarnaast is de venusheuvel bij de ene vrouw gevoeliger dan bij de ander.
Een Christina Piercings is een piercing die geplaatst wordt door de huid van je venusheuvel. Je venusheuvel is het gebied onderaan je buik en eindigt waar je schaamlippen beginnen. De venusheuvel heeft een laagje vet onder zich, waardoor het vaak een wat heuvelachtige vorm krijgt.