Het product wordt door veel winkeliers en e-bedrijven in Frankrijk verkocht. Auchan kan niet worden aangewezen als een specifieke verkoper van dit product. Om eventuele misverstanden te voorkomen en om aan onze toezeggingen te voldoen, besluit Auchan om het product uit te schappen te halen.”
Hoe spreek je cornedbeef uit? Er zijn twee mogelijkheden: 'kor-nèt-bief' en (op z'n Engels) 'koo(r)nd-bief'. Zowel de Nederlandse als de Engelse uitspraak van cornedbeef ('gezouten rundvlees') komt voor in de woordenboeken; beide uitspraakvarianten zijn juist.
Ingrediënten. Ingrediënten: 94% rundvlees, rundergelatine, zout, voedingszuur (kaliumlactaat [E326], natriumacetaten [E262]), antioxidant (natriumascorbaat [E301]), dextrose, conserveermiddel (natriumnitriet [E250]).
Echte cornedbeef wordt rauw, in fijne plakjes op sandwiches gegeten, maar evengoed gekookt of gestoofd met aardappelen, kool en wortelen.
Het woord corn stamt uit het Oud Engels en betekent kleine, harde stukjes of korrels. In het geval van cornedbeef refereert corn aan het zout dat werd gebruikt om het vlees te conserveren. Het woord "corned" kan ook refereren aan korrels nitriet die worden gebruikt voor het kleuren en conserveren.
In een gezonde dagelijkse voeding passen vleesproducten als eiwitbron. Er zijn gezondere opties dan Corned Beef. Corned Beef kun je wel als extraatje eten.Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Traditioneel wordt corned beef gemaakt door plakken rundvlees met grove brokken zout te bedekken. Zout dat ruw is raakt het vlees op meer plaatsen en kan dus meer vocht onttrekken. Daardoor wordt het vlees een minder aantrekkelijke omgeving voor bacteriën, maar het zout onttrekt ook bloed aan het vlees.
Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten. Maar ook bij dit vlees is doorbakken de meest veilige keuze.
Er zit 1,8 gram vet in 1 voor snee (15 gram) cornedbeef, waarvan 0,7 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
Nadat de verpakking is geopend is het product beperkt houdbaar. Vleeswaren kunnen 2 á 3 maanden in de diepvries bewaard worden bij een tempratuur van -18°C.
Pekelvlees, Pastrami of Surinaams Zoutvlees. Het is allemaal ongeveer hetzelfde. Vlees+veel zout+kruiden. Ook corned beef, niet te verwarren met het blikje kattenvoer dat je moeder vroeger door de macaroni deed, wordt ook op die manier gemaakt.
Chuck Roast, ook wel een 'chuck steak' of halslap genoemd wordt gesneden uit de hals van een rund. Het vlees dat je binnen ons assortiment terugvindt is afkomstig van Black Angus runderen die leven in Australië.
Cowboyvlees wordt gemaakt van procureur (uitgebeende schouderkarbonade). We marineren het vlees gedurende 7 dagen met heerlijke kruiden en zout. Hierdoor is cowboyvlees een hapje wat een rijke smaak heeft en onder onze klanten erg populair is.
Brisket is de borst van een rund. Het vlees bevat nogal veel pezen, hierdoor is het vrij taai. Het vlees is dan ook perfect voor slow cooking (lange tijd garen op lage temperatuur), daar wordt het heerlijk mals van!
Pastrami is gepekeld en gezout rundvlees wat daarna is gerookt. Dit is heerlijk om zelf te maken op de BBQ.
Er zitten 31 kilocalorieën in 1 plakje (15 gram) cornedbeef. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'cornedbeef'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Er zit 1,9 gram vet in 1 voor snee (20 gram) ossenworst, waarvan 0,8 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
Een magere biefstuk, een tournedos en rosbief bevatten minder dan 3 g vet per 100 g vlees. Rundergehakt en een entrecote bevatten respectievelijk 5 en 9 g vet per 100 g. Vetdooraderd rundvlees, zoals een zesrib, soepvlees en diverse bereidingen op basis van rundvlees kunnen meer vet bevatten (tot 20 g vet per 100 g).
Rauw gehakt bevat altijd bacteriën.Met de huidige problematiek kan het aantal bacteriën nog hoger liggen.Er is dan een nog groter risico op een voedselinfectie en een maag-darmontsteking", legt het FAVV uit.
Je kunt prima eten met minder of zonder vlees, als je andere producten neemt met voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12. Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten.
Hardlopers hebben eiwitten hard nodig voor herstel. Je kunt je daarom afvragen of je geen tekorten krijgt als je een week geen - of minder - vlees eet. Gelukkig kan dat volgens Voedingscentrum geen kwaad. In Nederland krijgen de meeste mensen meer dan genoeg eiwitten binnen.
Brisket is een spier uit de borst van het rund. Hierdoor is het een taai stuk vlees wat je dus wel low and slow moet bereiden. Wanneer je een brisket koopt moet je goed opletten dat er ook voldoende intramusculair vet aanwezig is zodat het vlees niet snel kan uitdrogen tijdens de lange bereiding.
Gezouten vleeswaren zoals rookvlees en ontbijtspek bewaar je ongeveer één week in de koelkast.
Bewerkt vlees wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangemerkt als 'kankerverwekkend'. En rood vlees als 'waarschijnlijk kankerverwekkend'. Bewerkt vlees valt daarmee in dezelfde categorie als roken, alcohol en asbest.