Stop de bijtring niet in de diepvries. Bepaalde ringen hebben een gedeelte dat gevuld is met gezuiverd water of een speciale koelgel. Deze mag je in de koelkast leggen zodat ze de pijn nog wat sneller verlichten. De bijtring in de diepvriezer stoppen is niet veilig!
Leg een bijtring met koelelement niet in de vriezer, maar in de koelkast. Een bevroren bijtring kan aan de huid of lippen van je baby blijven plakken. Dit kan voor vrieswonden zorgen, die je kan vergelijken met brandwonden.
De ring bevat gedistilleerd steriel water zonder toevoegingen. Koelen in de koelkast NIET in de vriezer in verband met kapot vriezen.
Het bijten op een koelbijtring kan de pijn verzachten en maakt uw kindje weer rustig. De bijtring is gemaakt van zacht kunststof met 0% BPA en is gevuld met water. U koelt de bijtring gemakkelijk in de koelkast, waarna uw kind er uren plezier van heeft. Deze bijtringen zijn beschikbaar in 3 varianten.
De ring masseert het tandvlees waar het doorkomende tandje zit. Dit zorgt ervoor dat de pijn wordt verlicht en eventuele jeuk afneemt. Bijtringen komen in allerlei soorten vormen en materialen: van vierkant tot rond, van siliconen tot hout.
Waarom een bijtring? Het doorkomen van baby's tandjes is pijnlijk, al varieert dat van kind tot kind. Je baby wordt wat jengelig, heeft wat verhoging en soms is de ontlasting wat zachter. Een bijtring geeft dan verlichting.
Reinigen van de bijtring Sophie
Voor het eerste gebruik reinig je de bijtring door deze vijf minuten in uitgekookt water te leggen. Let op! Niet in kokend water leggen en ook niet overgieten met kokend water. Gebruik water wat van de kook af is.
Welke kraal gebruik je waarvoor? (En hoeveel draad heb je nodig?) Bijtring: Met 12-14 kralen van 15 mm kun je een mooie strakke ring maken.
De kleinste maat is perfect om te combineren met de blanke kralen, in een bijt- of speenketting bijvoorbeeld. Voor een rammelaar (bijtring) voor een baby gebruik je best maat 70 mm. Maak je er eentje voor een groter kindje (peutertje), dan kun je ook 85 mm gebruiken.
Speenkoorden.com adviseert om wekelijks de producten te reinigen met een vochtige doek. Maak een doek vochtig met lauw / warm water en poets het product schoon. U kunt het altijd nog even na drogen met een droge doek. Zo zorgt u dat het hygienisch en schoon blijft voor uw kindje !
Wat zijn siliconen kralen? Silicone is een sterk, flexibel, fijn en natuurlijk product en vooral niet giftig. Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- en zuurstofmoleculen. In de praktijk zie je dit terugkomen in de vorm van kwarts (in kleine vorm als hoofdbestanddeel van zand), waar puur silicium uit gewonnen wordt.
Mooie houten speenclips. Te gebruiken voor het maken van speenkoorden. Maar ook zeer geschikt te gebruiken om wagenspanners mee te maken. Eigenlijk kan je ze overal voor gebruiken wat maar vast geclipt mag worden!
Speenkoorden moeten voldoen aan de Europese NEN-EN 12586+A1 norm. Dit betekent dat speenkoorden bijvoorbeeld nooit langer mogen zijn dan 22 cm, dat er geen BPA in het koord of de kralen is verwerkt en dat er geen losse onderdelen mogen loskomen.
Siliconen kralen kunnen veilig gebruikt worden voor speenclips en babyspeelgoed. Het is een goedgekeurd materiaal, dat niet stuk gaat als er op geknabbeld en gesabbeld wordt. Bovendien is het makkelijk schoon te maken met een sopje. Siliconen kralen rijg je het beste op satijnkoord van 1 of 2mm.
Maak in de gootsteen of teiltje een sopje van warm water en een beetje afwasmiddel. Veeg het speelgoed me een zachte doek of oude tandenborstel schoon. Spoel na met koud water. Daarna kun je eventueel het speelgoed desinfecteren met een spray met alcoholoplossing, weer afspoelen en laten drogen.
Nog voordat je de tandjes in het mondje ziet, kun je al aan je baby merken dat er tandjes onderweg zijn. Kindjes hebben er vaak last van en dit kan tot uiting komen in hangerig of humeurig gedrag, meer kwijlen dan normaal, minder willen drinken, slechter slapen en soms ook koorts.
* Vouw je touw dubbel en haal 'm door een van de speenclips. Haal de uiteindes van het touw nu door de lus en trek het geheel goed aan. * Pak een grote naald en steek de uiteindes van het touw door de naald. * Knoop het uiteinde van de draad aan de tweede speenclip en steek de draden weer een paar kralen terug.
Vouw 1 meter satijnkoord dubbel en rijg alle kralen door beide draden satijnkoord. Knoop een lusje aan de luszijde van het speenkoord. Knoop aan de andere zijde de speenclip vast met een stevige knoop: rijg de twee draden satijnkoord eerst door de speenclip en leg vervolgens een knoop.
Er zijn verschillende soorten kralen, bijvoorbeeld een polymeer klaar. Polymeer kralen zijn licht van gewicht en zijn te vinden in veel verschillende kleuren en vormen. Met polymeer kralen kan je jouw eigen sieraad uniek maken met bijvoorbeeld een kraal met een letter of een andere leuke kraal.
De functie van een speendoekje is tweeledig; het speentje raakt minder snel kwijt en het doekje wordt vaak als. Door het knuffelen komt er een herkenbare geur aan het doekje, wat je baby een rustig en vertrouwd gevoel geeft.
Een speendoekje is wat anders dan een spuugdoekje! Het is niet bedoeld om melk of etensresten van het gezichtje te vegen maar om de fopspeen van je kind eraan te knopen zodat je kindje zijn of haar speentje niet verliest.
Een speendoekje is ook een goede optie om de speen minder snel kwijt te raken. Een speendoekje kan ook aan de knop of ring van de fopspeen worden bevestigd. Door iets aan de speen te bevestigen raakt de fopspeen minder snel kwijt. En raakt de speen toch kwijt, dan is hij zo makkelijker terug te vinden.
Baby's verkennen vooral ook met hun mond, dus zoek naar speelgoed dat ook op die manier veilig te ontdekken valt, zoals een bijtring. Het is speelgoed waar de allerkleinsten graag naar grijpen en bijkomend voordeel is dat een bijtring pijn bij doorkomende tandjes (meestal vanaf 6 maanden) kan verlichten.