Een vuistregelen voor het berekenen van het gewicht van een stalen deur is ongeveer 30kg per vierkante meter. Het kan daarom verstandig zijn, vanwege de prijs, om zijpanelen of bovenliggers te gebruiken wanneer de deuren te zwaar dreigen te worden voor onze standaard systemen.
Op de Nederlandse markt komt u stalen deur prijzen tegen tussen de 500 en 5000 euro. Voor stalen deuren op maat kunt u zelfs tot veel hogere prijzen uitkomen. Terwijl het materiaal vaak vrijwel hetzelfde is, kunnen de totale kosten erg uit een lopen.
Stalen deuren passen niet in een bestaand kozijn. Wanneer u een stalen deur wilt plaatsen in uw woning, dan is hiervoor een passend kozijn voor nodig. Daarom koopt u altijd een stalen deur met kozijn.
De scharnieren kunnen brede deuren dragen tot 1250 mm breed. De scharnieren zitten in de hoeken dus niet of nauwelijks in het zicht. Taatsdeuren kunnen open blijven staan op 90 of -90 graden. Een taatsdeur kan perfect worden gecombineerd met een scheidingswand.
Een stalen deur is een goede koop ten opzichte van een aluminium deur. Staal is doorgaans goedkoper dan aluminium, omdat aluminium duurder is vanwege de zeldzaamheid en verwerkingskosten. Echter zijn aluminium deuren vaak wel goedkoper dan stalen deuren. Maar staal gaat een leven lang mee en vereist geen onderhoud.
Isolerende werking en geluiddempend
En dat niet alleen; een stalen deur isoleert goed. Dit zorgt ervoor dat geluid wordt gedempt en dat de warmte wordt vastgehouden. Dat scheelt in de kosten! Ook is het erg duurzaam, een stalen deur gaat véél langer mee dan bijvoorbeeld een deur van hout.
Een deur van staal is zwaar en kan daarom niet in je bestaande kozijn geplaatst worden. Het kozijn kan het gewicht van de deur namelijk niet aan. Een deur van aluminium past wél in je bestaande kozijn. Aluminium is lichter en verfijnder dan staal, waardoor deze deur gemakkelijk in je kozijn geplaatst wordt.
In principe worden er 3 standaard maten gehanteerd, 70 mm en 90 mm. Voor een muurdikte van 70 mm kies je voor een kozijndikte van 90 mm en voor een muurdikte van 90 mm kies je voor een kozijndikte van 114 mm. Het stalen kozijn is ook beschikbaar voor een muurdikte van 100 mm zonder enige aanpassingen.
Daarom werken we in Nederland met standaardmaten. Zo heeft een binnendeur in de meeste gevallen een dikte van 38 tot 40 millimeter. De meeste buitendeuren hebben echter een deurdikte van 38, 54 of 67 millimeter.
De meeste 'gewone' deuren hebben een totale breedte tussen de 83 en 93 centimeter. Hierbij komt een deurbreedte van 93 centimeter vaak door bij de nieuwere woningen die nog niet lang geleden zijn gebouwd óf nog gebouwd moeten worden.
Deurblokkers en deurstoppers voorkomen dat de deuren dichtslaan. De Door Slam Stopper is de perfecte beveiliging voor dichtslaande deuren voor zowel professioneel als particulier gebruik. Binnen- en buitendeuren kunnen worden beveiligd door de Door Slam Stopper op de deurpost te installeren.
Kies eens voor een witte of licht geschilderde deur. Het hout zal minder werken, doordat de lichtgekleurde verf zorg voor minder warmte. Wat ook kan helpen is het installeren van een driepuntsluiting. Dit zorgt voor extra weerstand waardoor u het kromtrekken van de deur iets kan tegengaan.
Gebruik bij het onderhouden van jouw stalen deur geen agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen. Deze kunnen het oppervlak beschadigen en krassen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan zachte doeken, sponzen en mild schoonmaakmiddel.
Duurzaamheid en sterkte: stalen deuren versus aluminium deuren. Bij het vergelijken van stalen deuren versus aluminium deuren, is een van de grootste voordelen van een stalen deur de duurzaamheid en sterkte. Staal is veel sterker dan aluminium, waardoor het na verloop van tijd beter bestand is tegen slijtage.
Aluminium ten opzichte van staal is zo'n 3x duurder per kg. Echter een goede aluminium constructie is gemiddeld 40% lichter. In aanschaf is de aluminium materiaalprijs dus nog steeds duurder maar geen 3x meer. Als we aluminium vergelijken met RVS is RVS zo'n 2x duurder, per kg.
De meest gebruikte binnendeuren zijn van hout. Voor zeer goede kwaliteit worden binnendeuren van massief hout gemaakt. Dit zijn zware deuren die een leven lang meegaan. MDF en PVC deuren zijn vele malen goedkoper.
Staal heeft als eigenschap dat het kou en warmte geleid en niet altijd even goed isoleert.
Zo valt de deur namelijk mooi weg in het kozijn en dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Stompe deuren zijn minder eenvoudig om te plaatsen en daarom is het plaatsen of vervangen van deze type deuren duurder dan de montage van opdekdeuren.
Een eerste belangrijke factor die de prijs van je deur bepaalt, is het materiaal. Wil je hout? Dan betaal je 15 procent meer voor meranti in vergelijking met pvc. Bij een deur in afrormosia loopt dat op tot 45 procent.
Er zijn verschillende soorten voordeuren die energiezuinig zijn. Zo zijn er deuren gemaakt van hout, kunststof of aluminium. Houten deuren worden vaak gezien als milieuvriendelijk, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn. Kunststof deuren zijn daarentegen zeer onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur.