Wat weegt een buitendeur? Het gewicht van buitendeuren loopt uiteen, variërend van ongeveer 30 tot om en nabij de 70 kilo. Het gewicht is onder andere afhankelijk van het materiaal, de dikte en de omvang van de deur. Tip: zorg altijd voor de juiste scharnieren, die geschikt zijn voor het gewicht van uw buitendeur.
Een glazen deur van 8 mm dikte heeft al een gewicht van ca.20 kg/m2.Een glazen deur van 10 mm dikte heeft een gewicht van 25 kg/m2. De scharnieren en ophangconstructie dienen hier wel op berekend te zijn.
Honingraatvulling is de meest voorkomende en goedkoopste optie. De kern van de deur bestaat uit honingraatpapier dat tussen twee fineerlagen is geplaatst. Deze deuren zijn licht van gewicht (9,4 kg per m2) maar zijn daardoor minder isolerend dan de andere opties.
Gewicht deur
40mm tubespaan: 15kg/m². 40mm volspaan: 25kg/m². 50mm volspaan: 29kg/m². 60mm volspaan: 36kg/m².
Om erachter te komen wat het gewicht van het kozijn is, vermenigvuldig je de totale kubieke meters van het kozijnhout met de volumieke massa van het hout. De totale kubieke meters van het kozijnhout bereken je door de dikte, breedte en lengte van het hout met elkaar te vermenigvuldigen.
ongeveer 230 kg (staal)ongeveer 155 kg (hout)ongeveer 85 kg (aluminium poort)
Het soortelijk gewicht van glas is 2500 gram per millimeter dikte per vierkante meter glas. (2,5kg/mm/m2). Bijvoorbeeld: Een ruit van 200 x 100 cm in de dikte 6 mm weegt: oppervlakte 2,0 m² x 6 mm x 2,5 kg = 30 kg.
Het gewicht van je ruit kun je als volgt berekenen: per mm per m2 heeft glas een gewicht van 2,5 kg. Wil je bijvoorbeeld het gewicht van een HR+++ 4-sp-4-sp-4 weten met de afmeting van 1200x1500mm dan is dat 12 (3x4mm) x 1,8m2 x 2,5 kg = 54 kg.
Glas weegt 2.5kg per vierkante meter en dat per mm dikte glas. Allereerst moet de oppervlakte van het glas berekend worden, dat moet vermenigvuldigd worden met de dikte in millimeters en de uitkomst moet worden vermenigvuldigd met 2.5.
Standaard deuren variëren in de breedte tussen 630 mm tot 930 mm in stappen van 50 mm en zijn leverbaar in 2015 mm, 2115 mm en 2315 mm hoog. In een nieuwbouw huis worden vaak opdekdeuren geplaatst van 930 breed bij 2315 hoog.
Omdat het bouwbesluit ook een bepaalde vrije breedte verplicht stelt, is de standaard breedte voor deuren in nieuwe woningen 93 cm. Voor oude woningen gelden echter andere regels. Dit verklaart waarom de hoogtematen 201,5 en 211,5 cm en de breedtematen 83 en 88 cm veel worden gebruikt voor de renovatie van woningen.
Daarom werken we in Nederland met standaardmaten. Zo heeft een binnendeur in de meeste gevallen een dikte van 38 tot 40 millimeter. De meeste buitendeuren hebben echter een deurdikte van 38, 54 of 67 millimeter.
De kozijndikte is afhankelijk van de dikte van je muur.In principe worden er 3 standaard maten gehanteerd, 70 mm en 90 mm. Voor een muurdikte van 70 mm kies je voor een kozijndikte van 90 mm en voor een muurdikte van 90 mm kies je voor een kozijndikte van 114 mm.
Een kubieke meter komt overeen met een houtstapel (d.w.z. hout plus lucht) van 1 meter in lengte, breedte en diepte. Een kubieke meter dennenhout weegt circa 350 kg, een kubieke meter beukenhout circa 500 kg. 1 kubieke meter dennenhout (350 kg) komt overeen met: 150 liter of 120 kg stookolie.
TUBESPAAN BINNENDEUR (BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING)
Hierdoor hebben deze deuren een betere isolatiewaarde. Het grootste voordelen van een tubespaan binnendeur zijn: Isolatiewaarde: een tubespaan binnendeur heeft een hoge isolatiewaarde. Vergeleken met een honingraat binnendeur is deze stukken beter.
Massieve binnendeur prijzen
Een standaard massieve deur kost meestal tussen de € 300 en € 400, als je voor een goedkope houtsoort kiest. Schappelijke houtsoorten zijn bijvoorbeeld vurenhout of grenenhout.
Wil je geen massieve deur, maar wel een goede kwaliteit deur die lang meegaat? Dan is een volspaan deur de aangewezen optie. Dankzij de spaanderplaat kern kan de deur tegen een stootje.Ook goed om te weten is dat een deur met een volspaan kern goed bestand is tegen brand.
Dikte binnendeur
De standaard maten zitten tussen de 38 en 40 mm. Dit is erg prettig, omdat de deur dan niet meer op maat gemaakt hoeft te worden.
Wat is een tubespaan deur? Een tubespaan deur wordt zo genoemd omdat de kern van de deur holle luchtkanalen bevat. Net als een volspaan deur wordt ook een deur van tubespaan gemaakt van spaanderplaat. Het enige verschil is dat volspaan deuren volledig uit spaanplaat bestaan en tubespaan deuren dus luchtkanalen hebben.
Als je op zoek bent naar een isolerende binnendeur, zowel thermisch isolerend als akoestisch isolerend, dan kies je best steeds voor een binnendeur met tubespaan of volspaan kern. Massieve binnendeuren zijn ook een goede optie, alhoewel deze niet voor ieders smaak en budget zijn.