In de koelkast kun je de loempia's ongebakken een paar dagen bewaren, maar je moet er wel oppassen dat de loempiavellen niet vochtig worden of dat de loempia's aan elkaar plakken. Dit kun je voorkomen door er een dun laagje bloem over te strooien (niet te veel).
Klop een ei los met een klein beetje water.Dit moet dienen als lijm om de loempia's dicht te kleven. Leg een portie groenten in het midden van het (kleine) loempiavel. Strijk een likje eiermengsel over het bovenste en het onderste tipje van het kleine loempiavel en rol het kleine loempiavel dicht.
Wikkel individuele summer rolls strak in plasticfolie en bewaar de rolls in een luchtdichte container . Deze summer rolls kunnen op deze manier tot twee dagen bewaard worden voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de rolls ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur zijn voordat je ze eet, en vergeet niet een goede romige pindasaus te eten!
Veel recepten suggereren om de rijstpapierwikkels in warm water te weken om ze snel zachter te maken, maar dit maakt het papier kwetsbaarder en plakkeriger. Gebruik in plaats daarvan koud water en geef de wikkels net iets meer tijd — ik heb het over seconden — om zacht te worden voordat je ze oprolt .
Vul een grote kom met warm water en leg daarin het eerste rijstvel. Binnen een paar seconde is het rijstvel zacht genoeg om te vullen en te vouwen. Leg het vel op een bord of plank dat je hebt nat gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het rijstvel niet blijft plakken.
Water: Gebruik een ondiepe kom die breed genoeg is om het rijstpapier gemakkelijk in te passen. Vul het met water op kamertemperatuur om de wrappers zacht te maken. Antiaanbaklaag: Leg een antiaanbakkoekjesplaat of een groot snijplank op uw aanrecht . Dit helpt voorkomen dat de rijstpapierwraps blijven plakken terwijl u ze rolt.
" Het probleem zit waarschijnlijk in het water dat je gebruikt om de rijstvellen in te laten weken. Zorg ervoor dat je de rijstvellen goed afdroogt wanneer ze geweekt zijn. Leg de vellen tussen twee handdoeken en dep ze goed droog.
Rijstpapier wordt vanzelf plakkerig als het nat wordt . Ik ben een paar jaar geleden naar Hanoi gereisd en ik heb ze de loempia's op een vochtige theedoek/doek zien bewerken. En als je de rolletjes op elkaar legt, blijven ze uiteindelijk plakken.
Eerst drie stukken rijstpapier rehydrateren en ze dan op elkaar stapelen voor dikkere noedels. Ten tweede, de bovenste en onderste laag van het rijstpapier insmeren met olie om te voorkomen dat de noedels blijven plakken. Ten derde, ik voeg de gesneden noedels graag toe aan een kom met koud water om ze gescheiden en gehydrateerd te houden tot de saus klaar is.
Bekleed een goed geventileerde container met een papieren handdoek voor opslag in de koelkast . U moet geen luchtdichte container gebruiken om uw loempia's in de koelkast te bewaren, omdat het vocht in elke rol lucht nodig heeft om te verdwijnen. Koop een goed geventileerde container voor uw loempia's.
Als je ze echter echt van tevoren wilt maken, wikkel dan elke rol in plasticfolie en bewaar ze in de koelkast. Ze blijven 1-2 dagen goed.
Heb je wat loempia's over, bewaar ze dan naast elkaar (niet gestapeld dus) in een luchtdichte doos in de koelkast. Je kan ze opnieuw opwarmen in de oven.
Spring rolls worden lekker krokant doordat je ze frituurt. Frituur de loempia op 190 graden in circa 6 minuten per stuk aan beide kanten licht goudbruin. Je kan er drie tegelijk frituren. Haal het mandje eruit en leg dit juist op de loempia's.
Rol het voorzichtig op. Vouw beide kanten naar binnen als je halverwege het rollen bent, en rol het dan verder op om het te verzegelen . Door het rijstpapier in water te dopen, wordt het rijstpapier soepel, zodat het niet in een miljoen broze stukjes breekt.
Makro komt als beste uit de test, Aldi als beste koop. Maar wel opvallend: de loempia's met kip scoren beduidend beter dan de vegetarische.
Zoals veel gebakjes die afhankelijk zijn van een seal om al het goede binnen te houden, wordt lumpia vaak geseald met een eiwas . Dit werkt geweldig om het deeg te sealen, maar het kan rommelig zijn om mee te werken. Lee's en Huang's truc slaat de plakkerigheid echter over. In de Reel gebruikt Huang het uiteinde van een banaan, gesneden tot ongeveer 1 inch.
Loempiavellen zijn net zoals filodeeg, dunne doorzichtige vellen. Alleen worden loempiavellen gemaakt van rijstmeel en water.
VOOR IN DE OVEN
Verwarm de oven op 180 (hete lucht 160) u legt de loempia/kiprisolles in de voorverwarmde oven op de bakplaat met bakpapier. Na 15 minuten draait u de loempia/kiprisolles op zijn andere kant. 5 minuten later is de loempia/kiprisolles klaar om opgediend te worden!
Druk lichtjes op elk uiteinde van de vulling om de uiteinden te sluiten en vouw elke kant van de wikkel naar het midden van de loempia, rol naar voren totdat deze volledig is gesloten . De rijstpapierwikkel blijft aan zichzelf plakken en heeft geen extra vulling nodig om te sluiten.
Het is ook erg belangrijk om de uiteinden van de loempia goed dicht te plakken. Hij raadt aan om een papje van maizena en water te gebruiken, of een eierwassing , wat ook helpt om te voorkomen dat de loempia uit elkaar valt terwijl je hem frituurt.
Warm water maakt het rijstpapier te snel zacht en plakkerig, waardoor je het niet meer kunt bewerken. Laat de rijstvellen niet te lang weken in het water. Ze mogen niet te slap worden, want dan zullen ze scheuren bij het oprollen. Week je ze niet lang genoeg, dan zijn ze niet soepel genoeg en zullen ze breken.
Door het vervoeren van verpakkingen, schuren korrels tegen elkaar aan waardoor dit laagje zetmeel los kan raken. Als je de rijst vervolgens kookt en het zetmeel dus verwarmt, verandert het zetmeel in een gelatineachtig laagje. Hierdoor wordt de rijst plakkerig en kan het gaan klonteren.
Vloeibare lijm "Decoupage Plus", transparant met zijdeglans, 90 ml. Decoupage Plus is zowel lijm als lak. Het product is speciaal geschikt voor rijstpapier, maar kan ook met andere papiersoorten of stoffen worden verwerkt. Op waterbasis.