Een ananas moet niet per se een goudgele schil hebben om rijp te zijn. Er zijn ook groene exemplaren die perfect eetklaar kunnen zijn. Het is vooral belangrijk dat de vrucht gezonde, groene bladeren heeft. Verder mogen er geen beschadigingen aan de ananas zichtbaar zijn.
Van de kleur van de ananas kan je al veel afleiden. Die gaat van groen-grijs naar geel tijdens het rijpingsproces. Hoe geler, hoe rijper, zou je kunnen stellen. Best is de vrucht helemaal goudgeel, zonder donkeroranje plekjes, want dan is de ananas al te ver.
Dit is de belangrijkste check. Een rijpe ananas geeft een prettige, zoete geur af vanaf de stam (onderkant) Een ananas die nergens naar ruikt is nog niet rijp. Wanneer de ananas gefermenteerd ruikt (naar gist, alcohol of azijn) dan is hij overrijp en niet meer geschikt om te eten.
Heb je dus een nog groenige ananas gekocht, dan kun je hem het beste een paar dagen (ongeveer drie) ondersteboven zetten. Als hij goudbruin kleurt is hij goed. Een ietwat onrijpe ananas kan al na 24 uur rijp zijn.
Eenvoudig door met ruime marge de schil van boven naar beneden eraf af te snijden of met een kleine marge. De zware puntjes verwijder je daarna met een kleiner mes zodat er alleen geel vruchtvlees overblijft. Een ananas kun je tot slot snijden in plakjes, repen of blokjes. Vergeet niet de harde kern weg te snijden.
Iedereen die ook maar een beetje van ananas houdt, weet dat die liefde niet altijd wederzijds is. Eet je te veel van deze tropische vrucht, dan begint je tong te prikken, kriebelen of zelfs branden en wordt je gehemelte ronduit rauw.
Ananas werkt tegen een heleboel vervelende kwaaltjes. Een aantal: slijmvliesontsteking, wormen, verstopping en maagproblemen. De zoete vrucht bevat een heleboel antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen in je lichaam en maken op die manier de kans op kanker kleiner.
Ananas wordt geïmporteerd uit Midden-Amerika, Thailand en de Filipijnen en is het hele jaar door verkrijgbaar. De topperiode ligt tussen december en april. Een ananas is rijp als ze een lekkere geur verspreidt en veerkrachtig is rond de steelaanzet. De bladeren moeten er tevens frisgroen uitzien.
Een aangesneden verse ananas kunt u het beste bewaren in de koelkast. In stukken gesneden en in een luchtdicht bewaarbakje, kunt u de ananasstukken ongeveer 4 tot 5 dagen bewaren in uw koelkast. Verse ananas uit de koelkast is het lekkerst wanneer u de ananas voor het eten op kamertemperatuur brengt.
Aan de schil van de ananas kun je vaak al zien of hij lekker rijp is. Als de ananas een goudgele gloed heeft, dan is hij rijp. Groene ananassen zijn onrijp en die kun je dus beter niet kopen, tenzij je hem thuis de kans geeft om goed te rijpen. Volg daarom vooral je instinct en kijk of de ananas er gezond uit ziet.
Een ananas wordt rijp geplukt, want hij rijpt moeilijk na. Te vroeg geplukte ananassen smaken heel zuur. Een overrijpe ananas is ook niet lekker: het vruchtvlees ziet er glazig en bruinachtig uit en hij ruikt naar gist.
Ananas is gevoelig voor koudebederf. Een hele ananas bewaar je buiten de koelkast, maar gesneden stukjes ananas kun je beter, goed afgedekt, in de koelkast bewaren. Als je ananas invriest, verwijder dan eerst de schil en de harde kern en snijd in stukken. Vries in in een afgesloten bakje of plastic zakje.
Het antwoord is: ja, zonder enig bezwaar! Het hart is weliswaar harder en vezeliger dan het vruchtvlees. Als je hem niet rauw wilt eten (wat trouwens zonder meer mogelijk is), kan de kern van de ananas gewoon verder worden bewerkt. Op die manier kan het smakelijke hart van de vrucht uitstekend worden gebruikt.
De lifehack gaat nu viral op Twitter en dat betekent dat jij het ook kan proberen! Het enige dat je moet doen is flink trekken aan de bovenkant. Daarna is het kwestie van elementen uit elkaar trekken.
Verwijder restjes vruchtvlees en een aantal van de onderste bladeren, zodat de kern goed zichtbaar is. Plaats dit in een glas water en zorg dat het groene gedeelte boven water blijft. Vervang het water om de twee à drie dagen. Wanneer de wortels zijn gegroeid, kun je de ananas overzetten in een pot met aarde.
Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde fruitsoort kunnen verschillen bestaan.
Er zitten 68 kilocalorieën in 1 schaaltje (125 gram) ananas. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'ananas'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Verbetert de spijsvertering
Het enzym bromelaïne in ananas helpt bij het verteren van voedsel in het lichaam. Heb je vaak last van maag- en / of darmklachten? Bromelaïne vermindert deze klachten aanzienlijk, een goede reden om vaker ananas te eten.
Helpt bij een goede spijsvertering
De voedingsvezels in ananas zorgen voor een vlotte stoelgang. Dit is niet alleen goed voor je darmen, maar ook als je bijvoorbeeld wilt afvallen.
Bromelaïne helpt niet alleen een handje bij de spijsvertering, maar heeft ook ontstekingsremmende en zelfs pijnstillende eigenschappen. Ananas nuttigen is dus een goed idee bij een neusverkoudheid maar ook bij brandwonden of gewrichtspijnen. Ook de grote hoeveelheid vitamine C in ananas werkt ontstekingsremmend.
Aandacht omdat de orale seks Ananas hebben gegeten verbetert niet alleen in een kwestie van vloeibare smaken, maar verandert ook de aanraking van de tong. De ananas laat de tong een beetje ruwer en dat maakt het gevoel wanneer je een Frans intenser doet.
Asperges zijn rijk aan vitamine E en stimuleren de productie van hormonen die nodig zijn voor actieve seks. Bananen: dit fruit is vooral goed voor de heren. Ze zitten vol enzymen, zoals bromelaïne, die goed zijn voor hun libido. Bovendien leveren ze veel energie, omdat ze vitamine B bevatten.
Ananas is vetverbrandend.
Er bestaat geen voedingsmiddel dat zomaar vet verbrandt. Verse ananas bevat - zoals de meeste groenten en fruit - weinig calorieën en is rijk aan vezels en vitaminen. Ananas helpt daarentegen wel uitstekend om een eiwitrijke maaltijd vlotter te verteren.