Op een iPhone X en nieuwer of op een iPad met Face ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode'. Ga op oudere iPhone-modellen naar 'Touch ID en toegangscode'. Op apparaten zonder Touch ID gaat u naar 'Instellingen' > 'Toegangscode'. Tik op 'Zet code aan'.
Dat kan middels verschillende Android-apps die in Google Play te downloaden zijn. Eén van de bekendste apps om andere apps mee te beveiligen is AppLock, dat naast apps ook de instellingen, galerij en Google Play Store kan vergrendelen. Dit kan middels een pincode of stippenpatroon.
Ga uit Instellingen en open even de app die u wilt beveiligen, zodat deze voorkomt in het overzicht van Schermtijd . Tik daar op Bekijk alle activiteit . Tik onder Meest gebruikt op de app die u wilt blokkeren en kies Voeg limiet toe . Voer uw toegangscode in, stel de limiet in op 0 uur en 1 minuut en kies Voeg toe .
AppLock is een dergelijke app waarmee je apps gemakkelijk kunt afschermen van ongewenste gebruikers. Je krijgt simpelweg een lijst met al je apps voorgeschoteld, en dan is het aan jou om deze naar wens te vergrendelen. Je kiest een wachtwoord dat je iedere keer moet invullen als je een beveiligde app wilt opstarten.
Je kunt het scherm van een app vastzetten om het scherm in beeld te houden totdat je dit losmaakt. Je kunt bijvoorbeeld een app vastzetten en je telefoon aan iemand anders geven. Als het scherm is vastgezet, kan de ander alleen die app gebruiken. Als je je andere apps weer wilt gebruiken, kun je het scherm losmaken.
Met begeleide toegang wordt het apparaat beperkt tot één bepaalde app. Hierbij bepaalt u welke functies van de app beschikbaar zijn. U kunt begeleide toegang inschakelen wanneer u een kind uw apparaat laat gebruiken of wanneer u niet afgeleid wilt worden door onbedoelde gebaren.
Open FamilyLink op je telefoon. Selecteer je kind, ga naar Schermtijd en dan naar Instellen. Geef hier aan hoeveel uur je kind per dag zijn telefoon mag gebruiken. Je kunt zo ook instellen wanneer het bedtijd is en het scherm van je kind vergrendeld wordt.
Wanneer jij (of iemand anders) op een smartphone inlogt op jouw WhatsApp-account, moet de tweede pincode, die gekoppeld is aan een e-mailadres, ingevoerd worden. Zo kunnen hackers niet in je account komen, zelfs als ze de verificatiecode uit je voicemail vissen.
Voer je telefoonnummer in: Kies je land in het keuzemenu. Hierdoor wordt automatisch het landnummer links ingevuld. Voer je telefoonnummer in het rechterveld in. Plaats geen 0 (nul) voor je telefoonnummer.
Tik Volgende om een code aan te vragen.
Voer de 6-cijferige code in die je via sms ontvangt.
Gebruik een mix van cijfers, symbolen, hoofdletters en kleine letters voor je nieuwe wachtwoord. Deel je wachtwoord niet met anderen en gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere apps of websites. Als je je Snapchat-wachtwoord niet kunt onthouden, lees dan hoe je wachtwoord kunt resetten.
Als je nooit een 6-cijferige toegangscode voor je iPhone hebt ingesteld, kun je proberen een enkel nummer herhaaldelijk in te voeren, zoals 000000, 888888, 555555 of 123456 om het te ontgrendelen. Veel iOS-gebruikers melden dat 123456 de standaard 6-cijferige toegangscode voor iPhone na de iOS 16-update.
Als je een bestand uploadt naar Google Keep, zoals een foto om toe te voegen aan een notitie of de audio van een spraaknotitie, wordt het beveiligd opgeslagen in onze hoogwaardige datacenters. Gegevens worden zowel in-transit als at-rest versleuteld.