Druk op 'Network Settings' en daarna op 'Wireless'.Nu kun je bij 'Band' een ander wifi-kanaal ingeven.Ga nu helemaal naar beneden en klik op 'Apply'.
Het beste WiFi kanaal selecteren kan een hele verbetering opleveren! Kanaal 1, 6 of 11 zijn de beste WiFi kanalen omdat deze elkaar niet overlappen. Het is dan ook mogelijk om meerdere signalen naast elkaar op de 2.4 GHz band te versturen, omdat deze 100 MHz breed is en een kanaal een spectrum van 20 MHz gebruikt.
Door een rustig kanaal te kiezen kan het wifi signaal flink verbeteren. Op deze pagina kom je alles te weten over wifi kanalen, en hoe je de beste kunt vinden en instellen. Mocht het veranderen van wifi kanaal niet helpen, dan kun je op andere manieren het bereik verbeteren.
Tip 2: download een wifi-scanner app
Hiermee ziet u op welk kanaal uw wifi ingesteld staat. Ziet u bij meerdere netwerken hetzelfde kanaal staan? Dan kan dit de reden zijn van een tragere verbinding.
U logt in op uw modem met http://192.168.2.254, als u bent ingelogd gaat u naar WiFi En daarna op Geavanceerd. Daarna ziet u de instellingen van de 2,4 GHz en de 5,0 GHz.
U logt in op uw modem met http://192.168.2.254, als u bent ingelogd gaat u naar WiFi En daarna op Geavanceerd. Daarna ziet u de instellingen van de 2,4 GHz en de 5,0 GHz.
Het grootste verschil tussen 2,4 GHz en 5 GHz bepaalt ook meteen welke frequentie je wanneer gebruikt. 2,4 GHz biedt internet voor een groter gebied, maar offert de hoge internetsnelheid op. Terwijl 5 GHz hogere snelheden biedt, maar zich beperkt tot een kleiner gebied.
Wifi van je buren
Er is een grote kans dat de wifi van de buren de spelbreker is. Wanneer er te veel toestellen op een klein oppervlakte uitzenden op de 2,4 GHz-frequentie waarop het wifisignaal zit, treden er storingen op door de overbevolking van de breedband.
Zoek met een WiFi-analyzer naar het minst bezette kanaal 1, 6 of 11 in de 2.4 GHz band. Zet de bandbreedte op 20 MHz. Zet ook in de 5 GHz band het kanaal vast tussen 36 en 52.
Vrijwel alle apparaten die verbinding kunnen maken met wifi, hebben op zijn minst ondersteuning voor de 2,4GHz-band. Die loopt van 2401 tot 2483MHz en is verdeeld in dertien overlappende kanalen.
Kies altijd kanaal 1, 6 of 11 voor een goede wifi-verbinding. De overige kanalen overlappen elkaar. Hierdoor kunnen ze elkaar storen.
Je kunt je wifi instellen op 2 frequenties: 2.4 Ghz en 5 Ghz. Deze kanalen gebruik je met iedereen in de buurt. 5 GHz heeft de meeste capaciteit en het mindste last van de buren.
Heb je een router die wel beide frequentiebanden ondersteunt maar slechts één frequentie tegelijk kan gebruiken, dan kun je in de instellingen van je router aangeven of je 2,4 of 5 GHz wilt gebruiken. In de handleiding van je router lees je hoe dit voor jouw specifieke router doet.
2.4GHz is de benaming van de golflengte waarop het signaal wordt uitgestuurd. Dit kun je vergelijken met een speaker van een radio. Lage zware tonen geven hele andere trillingen als hoge tonen.
Wifi standaarden
IEEE 802.11g werkt in de 2.4 GHz band en heeft een maximale snelheid van 54 Mbps.
Afhankelijk van je apparatuur kan de 2,4 GHz van je modem 50 - 100 Mbps aan. Telefoons halen meestal maximaal 50 Mbps door hun beperktere Wifi adapter en een laptop/tablet kan grofweg tot 100 Mbps.
Het is echter wel zo dat de netwerkbeheerder altijd kan zien welke sites jij allemaal bezoekt, ongeacht of het gaat om internet via een kabel of internet via de wifi. Alleen als je een site bezocht hebt die gebruik maakt van HTTPS kan jou netwerkbeheerder niet zien welke site dit was.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Zoek een hotspot van je internetprovider.
Veel internetproviders hebben hotspots verspreid door het hele land, waar je als abonnee gratis gebruik van kunt maken. Dus als je thuis een internetabonnement hebt hoef je alleen even te zoeken op de website van je provider voor meer informatie.
Hang de wifibooster bij voorkeur op een centrale plek, zodat de aangrenzende kamers meeprofiteren van het signaal. Zorg dat de booster voldoende vrije ruimte om zich heen heeft. Plaats de booster niet dicht bij metalen voorwerpen zoals waterleidingen en radiatoren.
De router benaderen
Sluit de router met een netwerkkabel aan op de netwerkaansluiting van je computer of laptop. Via een internetbrowser kun je in het configuratie menu van de router komen. De router benader je door het ip adres als internetadres in de browser in te voeren, vaak is dit 192.168.1.1 of 192.168.0.1.