Druk op de afstandsbediening van de ontvanger op de menuknop;Selecteer 'Instellingen' en druk op 'Installatie';Selecteer 'Zenderlijst inladen' en druk op 'Ja, opnieuw scannen'; De ontvanger gaat nu de nieuwe zenderlijst inladen.
STAP 1: Druk op Menu op je afstandsbediening. STAP 2: Selecteer nu Installatie. STAP 3: Kies Zenders opnieuw inladen.
Transponder 3225, gewijzigde symbol-rate: ASTRA 23,5 – 12.187 – H – 29.900 – 2/3 – DVBS2 – 8PSK. Zenders op deze transponder: Nederland 1 HD, Nederland 3 HD, Veronica HD/DisneyXD, Net5 HD, AT5, Een HD, Canvas HD, FOX Sports International (2) HD, 24Kitchen en HBO (1) HD.
Controleer eerst of de kabels nog goed zijn aangesloten. Heb je een HD-recorder met twee kabels, verwissel dan de coaxkabels en test ofje beeld krijgt als je naar een zender zapt. Controleer ook of de connectoren op de kabels goed zijn aangedraaid. Deze moeten aan beide kanten goed zijn aangedraaid.
Wanneer je met een decoder, of 'kastje', kabeltelevisie kijkt, verbind je deze ontvanger via een coax kabel met je hoofdaansluiting voor tv ontvangst. Het kastje ontsleutelt het signaal en verzendt het via een hdmi kabel naar je tv. De meeste providers van kabel tv bieden verschillende pakketten met zenders.
Check 2: Focus op de LNB bijstellen
Je LNB staat, als het goed is, ingespannen op het pootje van de LNB dat gemarkeerd is met '23,5'. Goed om te weten: de LNB hoort schuin te staan. Hoe schuin? 12 graden linksom gedraaid, als je recht voor de schotel staat.
Richt de schotel eerst pal op het zuiden. Draai hem langzaam naar links (gezien van achter de schotel), richting het oosten. Wanneer je de satelliet ASTRA 3 tegenkomt, zal de signaalsterkte omhoog springen. Draai de schotel nu voorzichtig zó, dat het signaal het hoogst is.
De ASTRA 3-satelliet vind je op 23,5 graden oost ten opzichte van het zuiden. De ASTRA 1-satelliet staat op 19,2 graden oost ten opzichte van het zuiden. Je vindt de ASTRA 1-satelliet op 160,8 graden ten opzichte van het noorden (180 graden min 19,2 graden is 160,8 graden).
Geen probleem! Ook via de Canal Digitaal TV App kan je draadloos televisie kijken. Je kijkt dan onderweg waar je maar wilt naar al je favoriete tv-programma's via je telefoon, tablet of laptop. Zelfs binnen de EU gebruik je de app op 5 apparaten en kijk je op 2 tegelijk!
Canal Digitaal biedt televisie aan via de satelliet en internet. Om dit te ontvangen heb je een schotelantenne, een ontvanger met een geïntegreerde smartcard of CI+-module en een tv-pakket nodig.
De Canal Digitaal TV App is gratis! Ga naar de App Store (voor iOS) of Google Play (voor Android). Log in met de inloggegevens van je Mijn Canal Digitaal-account. Als je nog geen account hebt, moet je dit eerst aanmaken.
Met Antenne TV kan je overal in Vlaanderen en Brussel tv-kijken zonder schotel, kabel of internet. Je ontvangt het tv-signaal via een kleine DVB-T2 antenne.
schotel waarmee u nu BVN ontvangt via Hotbird op 13° oost ook de Astra satellieten op 19.2°oost kan ontvangen. Dit is het geval als u een zogenaamde Monoblock Astra 19.2 / Hotbird 13° LNB in uw satellietschotel heeft. Met deze kop in de schotel kunt u beide satellietposities met uw schotel ontvangen.
De Astra 1G ontvangt de Nederlandse regionale zenders L1 TV, Omroep Brabant TV, Omroep Friesland, Omroep Zeeland TV, TV Drente, TV Gelderland, TV Noord, TV Noord Holland, TV Oost, TV Rijnmond. Verder het (High definition) pakket Nederlandse zenders die via CanalDigitaal beschikbaar zijn.
De ASTRA 1-satelliet staat aan de hemel op 19,2 graden oost. De andere ASTRA-satelliet, nummer drie, vind je op 23,5 graden oost. Het signaal van deze satellieten ontvang je alleen als jouw schotel in die richting staat.
De DUO LNB is een dubbele ontvangstkop voor ontvangst van de Astra 1 en Astra 3 satelliet in één schotel, dit zijn de satellietposities op 19.2 en 23.5 graden Oost.
De Astra 3 - 1G ontvangt de Nederlandse regionale zenders via frequentie 11.914 L1 TV, Omroep Brabant TV, Omroep Friesland, Omroep Zeeland TV, TV Drente, TV Gelderland, TV Noord, TV Noord Holland, TV Oost, TV Rijnmond.
DiSEqC (Digital Satellite Equipment Control), uitgesproken als "Dai-sek" is een communicatieprotocol tussen een satellietontvanger en mechanismen als een satellietschakelaar of een antennerotor. Het protocol maakt gebruik van de coax-kabel om data en signalen heen en weer te sturen en om spanning te leveren.
Wanneer je ook geen zenders van de publieke omroep ontvangt, ligt het probleem waarschijnlijk bij het tv signaal dat binnenkomt of bij de coax kabel. Controleer of de coax kabel aan beide uiteinden goed is aangesloten en of de kabel nergens beschadigingen toont.
Stap 1: ga naar zenderinstellingen
Ga naar de zenderinstellingen van je televisie. Deze vind je in het instellingenmenu. Kies voor 'Automatisch afstemmen' of 'Automatisch instellen'. Kies vervolgens de optie Kabel, zodat de televisie zelf zoekt naar een signaal voor digitale kabeltelevisie.