Doe een klein beetje nagellakremover op een sponsje of keukenpapier en wrijf daarmee over de sticker heen totdat deze geheel is verdwenen. Smeer voorzichtig de lijmresten in met de terpentine, laat het even inwerken en wrijf de opgeloste resten er vervolgens met een droge doek af.
Stickerverwijderaar
Zoals we je eerder vertelden dat kauwgom makkelijk te verwijderen is met pindakaas, zijn stickers en lijm dat ook! Vergeet die chemische stickerverwijderaars en pak gewoon wat pindakaas. Smeer wat over de sticker of lijmvlek heen en veeg het vervolgens weer af met een doekje.
Schoonmaakazijn is de beste stickerverwijderaar die je je maar kunt bedenken. Daarnaast is azijn goedkoop, milieuvriendelijk en je kunt dit gewoon online bestellen.
Aceton kan heel goed op autolak, in het verleden wel de lijmresten van de typeaanduiding ermee verwijderd. Daarna wel even wassen om de 'resten' aceton te verwijderen.
Er is dan altijd kans dat er iets op de lak van je auto terecht komt. Je ziet dan kleine, hardnekkige zwarte puntjes op je autolak. Gebruik bij het verwijderen van teervlekken geen bijtende huismiddelen zoals wasbenzine, thinner of terpentine. Ook polijstmiddelen zijn geen goed idee.
Aceton zorgt ervoor dat de lijm moeiteloos oplost. Breng dit aan op een doek, een stuk keukenpapier of een wattenschijfje en wrijf hiermee over de resten om voor een schoon resultaat te gaan. Met olijfolie of slaolie kunt u plakband verwijderen van verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld van plastic en glas.
Wasbenzine als stickerverwijderaar
Stickers verwijderen met wasbenzine op een stukje keukenpapier. Een beetje wasbenzine doen en op de sticker duwen of leggen en na een paar tellen laat hij los zonder schade. Met de benzine lost ook de lijm op.
Dat betekent : De lijmvlekken inwrijven met afwasmiddel (puur), ca 10 minuten laten inwe(r)ken en vervolgens afnemen.
Is de secondelijm al helemaal hard geworden? Dan kun je wat nagellakremover met aceton of zelfs pure aceton erbij pakken. Druppel wat van de vloeistof op de plek met lijm en laat deze een paar seconden intrekken. Pas op!
Om een pleister pijnloos te verwijderen kan je de pleister losweken met water. Doe dit met schoon water, onder de kraan, in bad of tijdens het douchen. Een andere mogelijkheid is een nat kompres doordrenkt met warm water. Oliën en zeep werken ook effectief, smeer de pleister bijvoorbeeld in met een wattenstaafje.
Als je lijmresten in water oplosbaar zijn, dan kan je de lijmresten inweken in een teil met warm water en afwasmiddel, bijvoorbeeld die van Neutral. Daarnaast kun je oude stickers ook verwarmen met een föhn, zodat je ze makkelijker los kunt trekken.
Toch wasbenzine of terpentine gebruiken, want zwaardere middelen (thinner. aceton ed.) tasten het kunststof te veel aan. Eventueel kun je een mengsel maken van terpentine en spiritus, werkt als stickerverwijderaar.
Stickers laten zich prima verwijderen, met PINDAKAAS! Smeer het eerst dik erop, laat het inwerken, en u kunt de sticker verwijderen, als zat het er net op.
Stickeroplosser is geschikt voor het verwijderen van bijvoorbeeld stickers, stickerlijm, tape-lijm, plakband en spuitsneeuw. Je kunt stickeroplosser gebruiken op verfwerk, glas, steen, linoleum, tapijt en textiel. Voorzichtig toepassen op tere hoogglansverf, tapijt, textiel en kunststoffen.
Zo werkt het: zet de lege potten zonder deksels in een grote pan. Vul de potjes én de pan met kokend water en een beetje afwasmiddel. Zet het vuur hoog en kook de potjes net zolang tot de etiketten eraf drijven. De labels laten zich er ook gemakkelijk afhalen met een tang.
Irriterend voor de huid. Kan overgevoeligheid veroorzaken bij contact met de huid. Zeer vergiftig voor in het water levende organismen ; kan in het aquatisch milieu op lange termijn schadelijke effecten veroorzaken.
Losweken Met WD-40
De fles heeft een handige sproeikop, zodat je precies ter werk kunt gaan. Dit doe je gemakkelijk door de bovenste rand met dubbelzijdig plakband te sprayen. Nadat dit enkele minuten heeft ingewerkt, kun je de plakband verwijderen. Wanneer dit nog niet lukt, kun je dit opnieuw proberen.
Gebruik een Föhn om de Tape op te warmen. Probeer vervolgens met hand / scherp mesje de tape te verwijderen. Lampenolie op Zacht Doekje, zachtjes inwrijven en veel wrijven en eraf proberen te krijgen. Wasbenzine is vaak een goede (niet zeer aggressieve) oplossing voor het verwijderen.
Een kras in de lak van een auto gaat niet weg als je die behandelt met tandpasta of WD40. Daarvoor waarschuwt Focwa. De brancheorganisatie Focwa reageert op het eerder deze week verschenen artikel 'Met deze huis- tuin- en keukenmiddeltjes verwijder je snel krassen in autolak' in het Algemeen Dagblad.
Wasbenzine is in tegenstelling tot thinner wel geschikt voor het reinigen van kunststoffen. Echter kunnen de kunststoffen wel dof van kleur worden. Wanneer je een vetvrij oppervlak nodig hebt, zoals bijvoorbeeld met het aanbrengen van lijm, dan is wasbenzine een geschikt middel.
Brandstoffen. Het mag algemeen bekend zijn dat bijna alle aardolieproducten lakken op acrylbasis kunnen oplossen. Probeer bij het tanken niet te morsen en maak het schoon zodra het wel gebeurt.