Houtwol wordt gemaakt van Noord-Europees sparrenhout uit duurzaam beheerde bossen en met PEFC-label. De dunne houtvezels worden gemengd met een natuurlijk bindmiddel en een waterafstotende stof.Deze 'houtpap' wordt samengeperst tot isolatieplaten en gedroogd in de oven.
Houtwol isolatieplaten worden gemaakt van Noord-Europees sparrenhout. De dunne houtvezels worden in de fabriek gemengd met een natuurlijk bindmiddel en andere additieven (zoals een waterafstotende stof). Daarna wordt de houtpap samengeperst tot een houtwolplaat en in een oven uitgedroogd.
Hoe wordt houtwol gemaakt? Houtwol wordt gemaakt van sparrenhout. Omdat het gebruikte sparrenhout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is, is het hout PEFC gecertificeerd. Dunne houtvezels van dit sparrenhout worden vermengd met een natuurlijk bindmiddel en een waterafstotende stof.
Cellulose isolatie is een isolatiemateriaal dat bestaat uit wollige cellulosevlokken van gerecycled krantenpapier. Het isolatiemateriaal staat ook wel bekend staat als papiervlokken.
Cellulose en brand
Cellulose heeft brandklasse B. Ondanks dat het materiaal uit gerecycled papier bestaat heeft het dus een zeer goede brandklasse.
PAVAFLEX is een flexibele houtvezelisolatie-deken met uitstekende thermische isolatie en warmte-opslag eigenschappen voor een diffusie- open bouwmethode. De huidvriendelijke isolatie-deken is eenvoudig met reguliere snij/zaag gereedschappen op maat te snijden/zagen.
Houtvezels worden meestal uit ontschorste houtsnippers gewonnen. Door stomen, koken en chemische of mechanische ontsluiting worden de afzonderlijke vezels, vezelbundels en vezelstukjes verkregen.
Houtwolcement is de combinatie van houtwol, cement en water. Bij de productie worden lange, dunne houtvezels samen met een mineraal bindmiddel gecomprimeerd tot een lichte isolatieplaat. De houtwolcementplaten kunnen gecombineerd worden met EPS, steenwol of resol tot een uitstekende isolatieplaat.
Hwc platen zijn afwerkingsconstructieplaten die gemaakt zijn uit natuurlijke materialen. Houtwol is dus een natuurproduct. Bij de productie worden lange, dunne houtvezels samen gecomprimeerd tot een isolatieplaat.
houtwolcementplaat, hwc
Houtwolcementplaten worden meestal gefabriceerd van een mengsel van naaldhoutkrullen, portlandcement en water. Soms wordt wat gerecycled hwc-materiaal zelf toegevoegd.
Houtvezels zijn een volledig circulair isolatiemateriaal: CO2-negatief, mens- en milieuvriendelijk en de grondstof groeit min of meer van zelf. Houtvezelisolatie is goed verwerkbaar en met een isolatiewaarde van tot 0,036 W/(mK) en ook qua aanschafkosten vergelijkbaar met minerale wol.
Houtvezelisolatie wordt gemaakt uit de reststroom uit de houtindustrie. Deze reststroom met een lage economische waarde wordt omgezet naar een hoogwaardig isolatiemateriaal. Met enkel een natuurlijke bindmiddel worden de vezels gebonden tot maatvaste, strakke homogene isolatieplaten.
Vezelplaten zijn opgebouwd uit houtvezels of vezels van een ander plantaardig materiaal die onder druk en/of bij verhoogde temperatuur worden geperst.
Gutex Thermoflex is een houtvezelisolatie die ultieme thermische prestaties met optimaal wooncomfort combineert.
Een Rd-waarde (ook wel R-waarde genoemd) is de warmteweerstand van een isolatiemateriaal. De Rd-waarde geeft dus het isolerend vermogen van de isolatie aan. Hoe hoger dit getal, hoe meer warmte wordt binnengehouden.
Zijn natuurlijke isolatiematerialen beter voor het milieu? Natuurlijke isolatiematerialen zijn gemaakt van biobased, hernieuwbare grondstoffen. Bijvoorbeeld van vlas, hennep, katoen of schapenwol. Een aantal van die materialen zijn beter voor het milieu dan de meeste materialen van mineralen of aardolie.
De school, tot dan toe het Christelijk Lyceum Amstelveen, is op initiatief van de leerlingen vernoemd naar Hermann Wesselink, die van 1963 tot zijn plotseling overlijden in 1971 de eerste rector van de school was.
Middelbare school Hermann Wesselink College biedt voortgezet onderwijs van het type "MAVO / HAVO / VWO" met de denominatie "Bijzonder". In schooljaar 2021-2022 telde de school 1.866 leerlingen.
Keizer Karel College telt 1.770 leerlingen in schooljaar 2021-2022.
zes VO-scholen voor de adviezen vmbo-t (met en zonder lwoo) en vmbo-t/havo; twaalf VO-scholen voor de adviezen havo, havo/vwo en vwo.
Het Amstelveen College komt voort uit het Casimir Lyceum en uit het Snellius Lyceum (het latere Nieuwer Amstel). Het Casimir Lyceum is opgericht in 1956 (in 1957 in het gebouw Tulpenburg 1), hetgeen in 2006-2007 dus 50 jaar geleden is.
Middelbare school Amstelveen College biedt voortgezet onderwijs van het type "MAVO / HAVO / VWO" met de denominatie "Openbaar". In schooljaar 2021-2022 telde de school 1.689 leerlingen.