Tinder aan de blauwe vinkjes
Een blauw vinkje op je Tinder-profiel betekent simpelweg dat de persoon in kwestie de catfishtest heeft gepasseerd. Het is een test waarin gekeken wordt of jij je als gebruiker niet voordoet als iemand anders.
Wanneer een profiel is geverifieerd, kun je er zeker van zijn dat iemand de tijd en energie heeft genomen om te bewijzen dat de persoon is wie die zegt te zijn. Zo werkt het: Een Tinder-lid maakt selfies in de getoonde poses. Vervolgens worden supercoole AI-tools ingezet om de echtheid van de foto's te bewijzen.
Je bevindt je in de beoordelingsfase tot je identiteitsbewijs geverifieerd is, wat meestal een paar uur duurt. Wanneer je identiteitsbewijs gecontroleerd is, brengen we je op de hoogte en kun je je resultaten in de app bekijken.
Gebruikers van de dating-app Tinder zullen hun identiteit kunnen laten controleren, zodat anderen er zeker van zijn dat hun profiel echt is. Het krijgt dan een blauw vinkje, zoals dat bij bijvoorbeeld Instagram al het geval is. Tinder neemt de maatregel om valse profielen tegen te gaan.
Als een Like niet genoeg is, tik je op het blauwe sterretje om een Super Like™ te sturen! Je profiel verschijnt in hun kaartenstapel met een felblauwe rand en ster, wat aangeeft dat je hen een Super Like hebt gegeven. Als diegene jou ook een Like geeft, weet je: je hebt een match!
Tinder zonder je eigen nummer
Je gaat naar een site met nep-nummers voor het ontvangen van sms'jes, bijvoorbeeld Receive SMS. Wanneer je een recent aangemaakt nummer gebruikt, is de kans groot dat je een nieuw Tinder-profiel kunt aanmaken.
Als je problemen ondervindt met een bepaalde pose, kun je altijd de fotoverificatieprocedure afsluiten en opnieuw beginnen. Als je meer hulp nodig hebt bij poses of een ander probleem met betrekking tot fotoverificatie ondervindt, willen we dat graag weten. Neem hier contact met ons op.
Uiteraard moet je nog steeds je telefoonnummer met Tinder delen, daar is geen ontkomen aan. Maar dat nummer wordt alleen gebruikt om je als lid te kunnen activeren en het komt dus bijvoorbeeld niet op je Tinderprofiel terecht waar andere leden het zouden kunnen zien.
Want Nederland kent nu drie miljoen singles, waarvan vijftig procent (!) Tinder gebruikt. Millennials swipen, liken en matchen gemiddeld tien uur in de week. Tinder heeft zelfs ingrediënten voor een verslaving, stelden Amerikaanse onderzoekers.
Als je de app gebruikt, krijg je een 'elo-rating'. Dit cijfer wordt berekend aan de hand van hoeveel mensen jou zien zitten – en dus naar rechts swipen. Van 0 (niemand heeft interesse) tot 10 (je bent super populair). Vervolgens worden alleen mensen met dezelfde elo-rating als jij aan jou voorgesteld.
Wanneer je gratis lid bent van Tinder kun je tegenwoordig niet meer onbeperkt andere profielen liken. Daar heeft Tinder sinds 2015 namelijk een limiet aan gesteld. Op dit moment kun je maximaal 100 likes per 12 uur uitdelen.
Zo hef je een match op: open je chat met die persoon > tik op de vlag (iOS) of op de drie streepjes (Android) in de rechterbovenhoek > Match opheffen. Als je de match met iemand opheft, verdwijnt diegene uit je lijst met matches en verdwijn jij uit hun lijst met matches.
In een groepschat zal het tweede vinkje verschijnen wanneer alle deelnemers in de groep je bericht hebben ontvangen. Twee blauwe vinkjes verschijnen wanneer alle deelnemers in de groep je bericht hebben gelezen.
Zo zoek je iemand in je matchlijst: Tik op het berichtballonnetje op het hoofdscherm. Tik op het scherm en trek naar beneden tot een zoekbalk verschijnt. Typ de naam van die persoon in de zoekbalk.
Of heb je geen Facebookaccount maar wil je wel de populairste dating-app gebruiken? Dat kan, sinds kort heeft Tinder een optie voor de Facebookloze singles onder ons. Je kan je met je telefoonnummer aanmelden (en dat heb je sowieso, zelfs als je Tinder Online gebruikt.)
Als je Tinder of Bumble gebruikt, moet je je echte voornaam gebruiken, maar op andere sites en apps kun je nog steeds een gebruikersnaam maken die je persoonlijkheid definieert. Als de datingsite niet vereist dat je je voornaam als onderdeel van je gebruikersnaam gebruikt, is dit je kans om creatiever te zijn.
Waarom te lang 'Tinderen' niet werkt
Tinder houdt dus bij hoe actief jij bent. Ben je té actief, dan bestempelt de app je als een zogenoemde overdater. Deze mensen zijn vaak te actief, willen veel matches, maar gaan vaak zelden over op interactie. Zodra ze jou herkennen als overdater, wordt je profiel minder zichtbaar.
Als maar één of zelfs enkele van je matches zijn verdwenen, betekent dit dat ze de match hebben beëindigd of hun Tinder-account hebben verwijderd. Als ze hun account hebben verwijderd en besluiten terug te keren naar Tinder, zie je die personen mogelijk weer in je profielgalerij verschijnen.
Door de app te verwijderen, verwijder je account niet
Je account en de app staan in principe los van elkaar. Door de app te verwijderen, wordt je account nog niet verwijderd. Dat betekent dat je profiel actief blijft en dat anderen je nog steeds kunnen matchen.
De profielen die je op Tinder te zien krijgt hebben heel wat selectiecriteria doorstaan en recente activiteit is daar een belangrijke van. In principe geldt dat de app de meest recent actieve mensen het eerst toont.
De beloning bij Tinder zit in het verkrijgen van een “match”. Gebruikers krijgen in een willekeurige volgorde potentiële matches toegewezen. Wanneer ze erin slagen om de juiste personen naar rechts te swipen die vrijwel meteen een match opleveren, zorgt dit voor een ego-boost.
Hack 1: Twee Tinder accounts, ja het kan
Het kan! Je kunt namelijk een account aanmaken via je telefoonnummer.